Πανσέτες με τορτελίνια και ροζ σάλτσα με καπνιστή πάπρικα

3 στερεά - 2 υγρά - 1 σκόνη = μια υπέροχη γεύση
Ουρανός συννεφιασμένος και μουντός, κάπου-κάπου βρέχει, φυσάει αρκετά και είναι πια φανερό ότι το φθινόπωρο έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Άντε και καλό χειμώνα!
Ας προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας με όσα ίχνη αισιοδοξίας και υπομονής μας απέμειναν κι ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων... έτσι, για να κερδίσουμε τουλάχιστον κάτι απ΄όλη αυτή τη "καταιγίδα" που μαστίζει τη χώρα μας... να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και συνάνθρωποι.
Ευτυχώς, μπορούμε ακόμη να ασχοληθούμε με κάποια από τα χόμπυ μας για να ξεδώσουμε κι η μαγειρική είναι ένα από τα δικά μου...το ξέρετε πια καλά (ελπίζω να μην φορολογήσουν και τα ...χόμπυ!!! Φαντάζεστε; Πόσα φαγητά και γλυκά μαγείρεψες την εβδομάδα; Άρα, έχεις τόσα εισοδήματα και πρέπει να πληρώσεις παραπάνω φόρο...!!!!!! χαχαχα!!!! Όλα να τα περιμένει κανείς!)
Τέλος πάντων, για σήμερα, ένα πιάτο με λίγη παραπάνω διαδικασία αλλά όχι δυσκολία. Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός γεύσεων με ζυμαρικά, χοιρινές πανσέτες και ροζ σάλτσα καπνιστής πάπρικας, με την οποία έχω "κολλήσει" τον τελευταίο καιρό. Η αλήθεια είναι ότι λατρεύω τη γεύση της και όπου μπαίνει ...χαρίζει μια μοναδική προσωπικότητα.
Περνάω όμως αμέσως στη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
6 χοιρινές πανσέτες
Ρίγανη και Αλάτι 
2 πακέτα πολύχρωμα τορτελίνια γεμιστά με τυρί
Για τη σάλτσα
1 πακέτο (450γρ.) μανιτάρια κατεψυγμένα κομμένα
2 συσκευασίες των 200γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας Pumarrò (κλασσικά)
1 κρέμα γάλακτος των 250 γρ. light
1/3 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο αλάτι τις πανσέτες.
Τις ψήνουμε σε σχάρα πάνω από ταψί, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και να μαλακώσουν.
Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα κατεψυγμένα μανιτάρια (χωρίς καθόλου λάδι ή μαργαρίνη) και τα αφήνουμε να μαραθούν για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συχνά.
Μόλις τα μανιτάρια μαραθούν και τα υγρά τους εξατμιστούν, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά και μόλις δούμε ότι τα υγρά της εξατμίζονται και η σάλτσα μειώνεται, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-6 λεπτά και μετά προσθέτουμε και τα κομμάτια της πανσέτας.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για άλλα 5-6 λεπτά και μόλις γίνει ελαφρώς παχύρρευστη την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Σερβίρουμε τα τορτελίνια σε βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα και απολαμβάνουμε τη μοναδική γεύση του συγκεκριμένου πιάτου.
Προσωπικά, δεν θα πρότεινα να συνοδευτεί με σαλάτα γιατί αν συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη γεύση... χάνεται η προσωπικότητά του.

13 σχόλια:

  1. Λες Κική να μας φορολογήσουν και τα χόμπι!!!
    Χαθήκαμε τότε! Καπνιστή πάπρικα μου έχει φέρει μαι φίλη από την Πόλη και την αγαπώ πολύ!!
    καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο πιάτο και φαίνεται πεντανόστιμο!!!Θα το δοκιμάσω και αυτό!!!Καληνύχτα φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μου κάνεις, Κική μου! Άντε τώρα εγώ να βρω εδώ καπνιστή πάπρικα! Το φαγάκι φαίνεται υπέροχο, νόστιμο και λαχταριστό.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ομορφο πιατο και πρεπει να ναι και πολυ νοστημο!
    Καλημερα... μεχρι να φορολογηθουμε συνεχιζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καπνιστή πάπρικα σίγουρα δίνει μια ξεχωριστή γεύση όπου μπαίνει. Και εμένα μου αρέσει πολύ. Τα τορτελλίνια φαίνονται νοστιμότατα Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ♥ •˚。
    °°Olá, amiga! 。♥。
    ● ♥• Passei para uma visitinha!!!

    Parece fácil de fazer. Páprica fumado é o mesmo que páprica desidratada (desculpe-me, mas nem sempre o tradutor funciona...)

    ˚。˚ Boa semana!
    ♥ •˚。Beijinhos.
    •˚。Brasil


    ....(░(¯`:´¯)░)
    ..(░(¯ `•.\|/.•´¯)
    (░(¯ `•.(█).•´¯)░)
    ..(░(_.•´/|\`•._)
    .....(░(_.:._).░)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαμι γιαμι είναι το φαγητό σου Κική μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή βδομάδα Κική μου, με πολλές πολλές νοστιμιές, ας μας τις φορολογήσουν κι αυτές, να δούμε τι άλλο θα αφήσουν!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαντάζεσαι;Αλλά όπως λες κι εσύ όλα να τα περιμένει κανείς...Τέλεια συνταγούλα φίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σας!

    Ξανθή μου δεν ξέρω πια...μπορεί να το δούμε κι αυτό! Δεν είναι υπέροχη η καπνιστή πάπρικα;

    Sophie όταν το δοκιμάσεις στείλε μου εντυπώσεις!

    Helen Gr είναι νόστιμο. Να σου στείλω λίγη;

    Ελπινίκη μου είναι νόστιμο έστω κι αν φορολογηθεί!!!!

    Katerina μου, χαίρομαι που σου άρεσε!

    Magia da Inês, Boa semana, Beijinhos.

    manousina μου, χαίρομαι που σου άρεσε!!

    ΕΛΕΝΑ μου, επίσης και νομίζω ...τίποτε δεν θα αφήσουν!

    "Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." δεν ξέρω Βαλεντίνα μου ...τί να σου πω!!! Να είσαι καλά!

    Καλή εβδομάδα σε όλες, πολλά φιλιά και καλά μαγειρέματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κική μου το εφτιαξα και εγινε πολύ καλό!! Αλλά εβαλα απλή πάπρικα!! Ευχαριστώ για την συνταγή!! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τέλειο!τρελαίνομαι για πανσέτα!άρα μόνο και μόνο που περιέχει πανσέτα,θα είναι τέλειοοοο!!!Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια... εγώ έκανα μια παραλλαγή που του πήγε πολύ...έβαλα ψαρονέφρι και στην κρέμα γάλακτος λίγο σκορδάκι τσιγαρισμένο...άλλο πράμα λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!