Χουρμαδοψωμάκι με λίγες θερμίδες


Χουρμαδοψωμάκι διαίτης

Καλησπέρα! Προχθές, ψάχνοντας στο τελευταίο μου απόκτημα, ένα βιβλίο των "Australian Women's Weekly" με τίτλο "the 21-Day Wonder Diet" βρήκα μια συνταγή για καρβέλι/ψωμί με χουρμάδες. Μια που λατρεύω και το ψωμί και τους χουρμάδες σκέφτηκα να το φτιάξω για να δοκιμάσω τις συνταγές του συγκεκριμένου βιβλίου. Εξάλλου, υπήρχαν ήδη στο ψυγείο μου κάποιοι χουρμάδες που είχαν, εδώ και μέρες, περισσέψει από μια πουτίγκα κι έτσι η συνταγή δοκιμάστηκε άμεσα.

Χουρμαδοψωμάκι διαίτης

Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν άλλαξα τίποτε, δεν πείραξα τίποτε και...δεν το μετάνιωσα. Έγινε ένα γλυκό ψωμάκι με καταπληκτική γεύση και γλύκα των χουρμάδων που μπορεί να σε κάνει να "διώξεις" την ανάγκη για γλυκό χωρίς να το καταλάβεις και, βέβαια, χωρίς να επιβαρυνθείς με θερμίδες.

Χουρμαδοψωμάκι διαίτης

Αγαπάς την υγιεινή διατροφή; Τότε, μόλις βρήκες το ιδανικό συνοδευτικό για το τσάι, τον καφέ ή το γάλα σου στο πρωινό. Κι αν το συνοδέψεις με λίγο τυρί cottage και, ίσως, την μαρμελάδα, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, που αγαπάς τότε θα είσαι πλήρης.
Σου το προτείνω, λοιπόν, όχι μόνον ανεπιφύλακτα αλλά και με πολύ ενθουσιασμό, γιατί γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και στην κυριολεξία με ελάχιστα υλικά...αρκεί να έχεις χουρμάδες!

Χουρμαδοψωμάκι διαίτης

Χουρμαδοψωμάκι με λίγες θερμίδες
       Χουρμαδοψωμάκι διαίτης
      Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Ένα απλό ψωμάκι με χουρμάδες με λίγες θερμίδες
Μερίδες:  1 μικρή φόρμα του κέικ (μιας χρήσης)
ΥΛΙΚΑ
    • 1 ασπράδι αυγού L (μεγάλο)
    • 2 κ.γλ. αραβοσιτέλαιο
    • 80 γρ. φαρίνα που φουσκώνει
    • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 80 ml γάλα με 1.5% λιπαρά
    • 8-10 χουρμάδες κομμένους
    • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
    • 1 πρέζα κανέλα
    • 1 πρέζα αλάτι
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι  και το απράδι αυγού και τα χτυπάμε για λίγο με το σύρμα (φουέ). 
        2. Ανακατεύοντας προσθέτουμε το γάλα.
        3. Βάζουμε τους κομμένους χουρμάδες μέσα στο αλεύρι και τους ανακατεύουμε.
        4. Τέλος, προσθέτουμε τη φαρίνα και το μπέικιν και ανακατεύουμε το μείγμα.
        5. Έχουμε καλύψει τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
        6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα.
        7. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.
        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        Εάν θέλουμε το ψωμάκι πιο φουσκωτό, είτε το βάζουμε σε μικρότερη φόρμα, είτε διπλασιάζουμε τη δόση.

        Πηγή: "the  21-Day Wonder Diet", The Australian Women's Weekly

        Update φωτογραφιών : 5/1/2025

        Χουρμαδοψωμάκι διαίτης

        Χουρμαδοψωμάκι διαίτης

        Tante Kiki
        13 Comments
        No