Καλησπέρα σας! Στη χθεσινή ανάρτηση, το ριγανάτο χοιρινό το συνόδευε ένας πουρές, όπως σας είπα, λίγο διαφορετικός. Ποιά είναι η διαφορά του από τον συνηθισμένο πουρέ πατάτας; Είναι ένας πουρές από πολέντα πατάτας.
Διαβάστε τη συνταγή και δοκιμάστε τον!! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα... εάν, βέβαια, σας αρέσει το αλεύρι καλαμποκιού!
ΥΛΙΚΑ Διαβάστε τη συνταγή και δοκιμάστε τον!! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα... εάν, βέβαια, σας αρέσει το αλεύρι καλαμποκιού!
1 κιλό πατάτες βρασμένες (χωρίς τη φλούδα τους)
150 γρ. καλαμποκάλευρο
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φλ. κεφαλοτύρι λεπτοτριμμένο
Νερό ή γάλα
Πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες στο multi και τις βάζουμε στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε την πολέντα πατάτας (ή πουρέ πολέντας).
Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τόσο νερό 1-2 ποτήρια νερό (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με γάλα) και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 15 λεπτά.
Εάν ο πουρές πήξει πολύ, προσθέτουμε λίγο λίγο νερό, έτσι ώστε να τον φτιάξουμε όσο παχύρρευστο θέλουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα, πάντα σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-6 λεπτά.
Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, το πιπέρι και, εάν χρειάζεται, αλάτι.
Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και μόλις ο πουρές γίνει όσο πυκνός και λείος θέλουμε τον σερβίρουμε.
TIPS
* Εάν θέλουμε, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο βούτυρο ή μαργαρίνη, ρίχνουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο που το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί και το προσθέτουμε στον πουρέ πολέντας για περισσότερη γεύση.
Ταιριάζει απίστευτα με το ριγανάτο χοιρινό αλλά και με απλά παϊδάκια, πανσέτες ή μπριζόλες.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!