Πολύ ενδιαφέρουσα θα τη χαρακτήριζα, νοστιμότατη την αποκάλεσαν οι δύο ανιψούλες μου και θαυμάσια ο μπαμπάκας μου! Το πείραμα πέτυχε, σκέφτηκα ενθουσιασμένη!
Η συγκεκριμένη συνταγή, δεν ξέρω εάν υπάρχει κι αλλού, αλλά μου προέκυψε όταν οι δύο ανιψούλες μου ήθελαν δυο διαφορετικά φαγάκια κάποιο μεσημέρι. Κι όχι, βέβαια, ότι είναι δύσκολο να τους ετοιμάσω δύο διαφορετικά φαγάκια, το έχω κάνει πολλές φορές αλλά τη συγκεκριμένη μέρα λίγο οι δουλειές που είχα, λίγο το ότι χαζολόγησα στο δίκτυο και στην τηλεόραση, σπατάλησα τον χρόνο και μεσημέριασε! Έτσι, οι επιλογές μου ήταν δύο... είτε να δυσαρεστήσω τη μια από τις δύο είτε να τους κάνω έναν συνδυασμό!! Καταλήγοντας, λοιπόν, στη δεύτερη λύση ετοίμασα τη συγκεκριμένη κρεατόσουπα (μιας και πέρασα και την εβδομάδα της σούπας χαχαχα)! Ευτυχώς που οι μικρές μας ενθουσιάστηκαν κι έτσι δοκίμασαν και οι υπόλοιποι το πείραμα (στο σπίτι μας όταν τα βλαστάρια μας ενθουσιαστούν σημαίνει ότι κάτι εξαιρετικό έφαγαν!!!!-:))) Τί νομίζετε...αντιμετωπίζω τους πιο δύσκολους κριτές εδεσμάτων (φαντάζομαι το ίδιο αισθάνεστε όλες όσες έχετε παιδάκια που δεν τρώνε εύκολα οτιδήποτε ή είναι γενικά άφαγα).
Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα είναι ωραίο και ειδικά για όσους αγαπούν τα μαυρομάτικα φασόλια και την ιδιαιτερότητα της γεύσης τους.
Διαβάστε την συνταγή και αποφασίστε εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη σούπα ή όχι.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι "ποντίκι" σε κομμάτια
- 3 πατάτες σε κομμάτια
- 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης σε κομμάτια
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 2 πιπεριές πράσινες σε κομμάτια
- 2 ντομάτες σε κομμάτια
- 1 κλαδάκι σέλινο
- 1 φλ.τσ. φασόλια μαυρομάτικα
- Ρίγανη και θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια για 5-6 λεπτά και πετάμε το νερό που έχει μαυρίσει.
- Πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε και τα κομμένα λαχανικά (πιπεριές, καρότο, πατάτες) και τα σοτάρουμε όλα μαζί για άλλα 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το σέλινο, τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και 2 ποτήρια ζεστό νερό.
- Αφήνουμε να βράσει η σούπα σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά περίπου, ελέγχοντας ώστε να μην τελειώσει ή μειωθεί πολύ το νερό (εάν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό αλλά πάντα ζεστό για να μην ανακόψουμε τον βρασμό.
- Μόλις το κρέας και τα φασόλια μαλακώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σούπα μας, στολισμένη με ένα κλαδάκι φρέσκου μαϊντανού.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!