ΥΛΙΚΑ
120 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο λιωμένη σε μπεν μαρί
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αβγό μέτριο
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν
1-2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.σ. τρούφα σοκολάτας
1-2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.σ. τρούφα σοκολάτας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν.
Καλύπτουμε 2 λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ή με φύλλο σιλικόνης.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά, έως ότου το μείγμα ασπρίσει και φουσκώσει.
Προσθέτουμε το αβγό, συνέχιζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και τη τρούφα σοκολάτας.
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στις λαμαρίνες φούρνου αφήνοντας απόσταση 2-2,5 εκατοστών ανάμεσά τους.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν.
Καλύπτουμε 2 λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ή με φύλλο σιλικόνης.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά, έως ότου το μείγμα ασπρίσει και φουσκώσει.
Προσθέτουμε το αβγό, συνέχιζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και τη τρούφα σοκολάτας.
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στις λαμαρίνες φούρνου αφήνοντας απόσταση 2-2,5 εκατοστών ανάμεσά τους.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.