Χοιρινό ριγανάτο και μια πράσινη σαλάτα

Για σήμερα, όχι μία αλλά δύο συνταγούλες που συμπληρώνουν πολύ αρμονικά η μία την άλλη!!!
Χοιρινό ριγανάτο με έναν λίγο διαφορετικό πουρέ και μια πολύχρωμη σαλάτα λαχανικών παντρεμένη με ένα καταπληκτικό ντρέσσινγκ γιαουρτιού! Ο συνδυασμός θα σας ενθουσιάσει μια και συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με τη νοστιμιά και την ωραία εμφάνιση!
Περνάω αμέσως στο ριγανάτο χοιρινό:
ΥΛΙΚΑ
1.500 γρ. χοιρινό ψαχνό από μπούτι σε κομμάτια
2 καρότα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 φλ. λευκό κρασί
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1/3 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. μουστάρδα (σκόνη ή έτοιμη) (προσωπικά χρησιμοποίησα τη σκόνη μουστάρδας Colman's) 
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού και τα βάζουμε με το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά έτσι ώστε να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις ροδέλες καρότου και αφήνουμε να σοταριστούν για άλλα 4-5 λεπτά.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση το κρέας έως ότου εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, τη δάφνη και το θυμάρι.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 40 λεπτά, προσέχοντας πάντα να μην τελειώσει το νερό (εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό αλλά πάντα φροντίζουμε να είναι ζεστό για να μην σταματήσει τον βρασμό).
Το κρέας πρέπει να έχει μαλακώσει σ' αυτή τη φάση και εάν δεν έχει μαλακώσει χρειάζεται κι άλλο βράσιμο (πάντα προσθέτοντας το απαραίτητο νερό).
Μετά τα 40 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, αφήνοντας τα υγρά του φαγητού να μειωθούν.
Σε σιγανή πλέον φωτιά, αφήνουμε το φαγητό μας να μείνει με ελάχιστο ζουμάκι και το λαδάκι του.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με έναν απλό πουρέ πατάτας, με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι ή ακόμα και μ' έναν λίγο διαφορετικό πουρέ από... πολέντα πατάτας του οποίου τη συνταγή θα σας δώσω αύριο.
Το συγκεκριμένο πιάτο το συνοδεύουμε με μια πολύ νόστιμη πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ γιαουρτιού. Μια απλή αλλά φρέσκια σαλάτα γεμάτη βιταμίνες και νοστιμιά.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
4-5 φύλλα μαρουλιού
2-3 φύλλα κόκκινου λάχανου 
2-3 φύλλα άσπρου λάχανου
μερικά φύλλα από σπανάκι baby
1 καρότο
Για το ντρέσινγκ
1 γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2-3 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξιδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι ελαφρώς διαλυμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο πεκορίνο Αμφιλοχίας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Τρίβουμε στο τρίφτη το καρότο. 
Φυσικά, μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ αναμιγνύοντας τα υλικά και ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και γαρνίρουμε με φλούδες από πεκορίνο Αμφιλοχίας.
Καλή όρεξη!!!

21 σχόλια:

  1. τΤΕΛΕΙΟ ΦΑΓΑΚΙ ΚΙΚΗ ΜΟΥ!!ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ...ΚΑΙ Η ΣΑΛΑΤΙΤΣΑ ΜΟΟΟΟΟΟΟΟΥΡΛΙΑΑΑΑΑΑΑ!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
    ΦΙΛΙΑ Χ 2
    ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγευστο και πλημμυρίζει αρώματα! Κική μου δημιούργησες πάλι! Η σαλάτα δε "όλα τα λεφτά"
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο φαγάκι μου φαίνεται...η σαλάτα τέλεια... τα καταγράφω για να το δοκιμάσω και περιμένω και τον πουρέ...Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ.ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΤΟ ΒΡΗΣΚΩ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΟΥΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. [handmade+art] x2 ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια Μαρία μου!!! Περιμένω εντυπώσεις!!! Πολλά φιλιά!!!

    Σοφία Ζ. ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σου άρεσε η πρόταση!

    Eva Z. χαίρομαι που σου άρεσε και ο πουρές ...αύριο!

    Νάσια μου καλή, ναι είναι πια στη φάση της ανάρρωσης. Χαίρομαι που σου άρεσε το φαγάκι και που το φτιάχνετε κι εσείς. Όταν δοκιμάσεις τη σαλάτα στείλε μου εντυπώσεις.

    Marina, Marina Marinaaa μην καθυστερείς πάρε ...μια μερίδα.

    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερωτεύτηκα τη σαλάτα σου Κική μου!!! φιλάκια και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κική καλημέρα και καλή εβδομάδα,πολύ ωραίο το φαγάκι σου,η σαλάτα δε όλα τα λεφτά σίγουρα θα την φτιάξω φιλιά Ροδάνθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Κική. Επειδή εδώ χοιρινό δεν υπάρχει θα μείνω στη σαλάτα που μου φαίνεται δροσερή και νόστιμη. Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και φαγητό και σαλατούλα; Μας κακομαθαίνεις Κικίτσα:))
    Πολύ ωραία και τα δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χοιρινό με σαλάτα λάχανο... Από τα σούπερ αγαπημένα μου!!! Αχ Κική τι μου έκανες σήμερα... είχα κιόλας μαγειρέψει από εχθες φακές και τώρα με έβαλες σε πειρασμό μέγα:-).... Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φανή - Ροδάνθη - Helen Gr - mia maria χαίρομαι που σας άρεσε η πρόταση!

    T.A.G. και οι φακές είναι πολύ ωραίες Άννα μου!! Ετοίμασέ το για αύριο!!

    Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς μου καλώς ήρθες και χαίρομαι που σου άρεσε το φαγάκι και η σαλατούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φαίνονται πολύ νόστιμα και τα δυο! Καλή εβδομάδα Κική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοιπόν σήμερα μας έχεις ιδιαιτέρως καλο-περιποιηθεί βλέπω και χαίρομαι πολύ!
    Το μενού διαθέτει και φαγάκι λαχταριστό και δροσερή σαλατούλα πεντανόστιμη!!
    Θα σερβιριστώ και από τα δύο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και το φαγητό και η σαλάτα συνδυάζονται άψογα.
    Πολύ ωραία Κική είναι. Μία μερίδα από όλα παρακαλώ :))
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παρα πολύ ωραίο φαγάκι. Το έφτιαξα την Κυριακή και δεν έμεινε ούτε για δείγμα. Λουκουμάκι το κρέας και πόσο νόοοοοστιμο.
    Συγχαρητήρια Κική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλειο πιάτο . Θα το δοκιμάσω την Κυριακή. Γίνεται στην Χυτρα ; Σε τι αναλογία νερού; Και πόση ώρα; Ευχαριστώ . Υ.Γ Είσαι όλο το πακέτο ,ωραίες συνταγές και τέλειες φώτο. Μπράβο....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Δοκίμασέ το και πιστεύω ότι θα σου αρέσει.
      Ναι, γίνεται στη χύτρα ταχύτητος, με νερό τόσο όσο να καλύπτει κατά τα 2/3 τα υλικά. Μπορείς μάλιστα να σοτάρεις το κρέας και τα λαχανικά στην ίδια τη χύτρα και μετά να ρίξεις το νερό. Ανάλογα με το μέρος και την ποιότητα του κρέατος και επειδή είναι σε κομματάκια χρειάζεται 25-30 λεπτά βράσιμο αλλά αν δεις ότι είναι σκληρό μπορείς να το ξαναβράσεις για λίγο αν και δεν νομίζω!!
      Καλή σου επιτυχία κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  18. Ευχαριστώ πολύ για την όπως πάντα !!!!!! Αμεση ανταπόκριση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!