Muffins με κίτρινα τυριά για όλες τις ώρες


...σκέτα ή με κόκκινη πιπεριά κι ελιές
Καλησπέρα σας! Τί κάνετε εκεί έξω ...κουρεμένοι; Ελπίζω να χαμογελάτε ακόμα γιατί μόνον το χαμόγελο και η αισιοδοξία μας σώζει! Δεν λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία; Εεεεεε, λοιπόν, ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο και μαγειρεύουμε για να διασκεδάζουμε και να τρεφόμαστε υγιεινά κάνοντας και λίγο οικονομία (πωπωωωω τί συνδυασμός!!! χαχαχα). Πού θέλω να καταλήξω; Μα, πού αλλού; Στα αλμυρά muffins που έφτιαξα πριν λίγες ημέρες και που έγιναν πολύ νόστιμα (αν κι εγώ σαν γνήσια γλυκατζού όταν λέω muffins σκέφτομαι γλυκά muffins!!!). Να η συνταγή, η οποία ήταν αυτοσχέδια γιατί προήλθε από μια συνταγή για τυροψωμάκια που επειδή δεν μου φάνηκε σωστό το μείγμα μετατράπηκαν σε πολύ ωραία muffins.
ΥΛΙΚΑ 10-12 φορμάκια
3 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 φλ. τσ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου ή βούτυρο σε θερμοκρασία ψυγείου
2 φλ. τσ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
4 αβγά
1 φλ. γάλα
1 γιαούρτι 
1 πιπεριά κόκκινη σε κομματάκια (προαιρετικά)
5-6 ελιές κομμένες σε κομματάκια (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη πάπρικα γλυκιά (προαιρετική)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων μας έως ότου γίνει ψιχουλιαστό.
Προσθέτουμε και τα κίτρινα τυριά (εκτός από 2 κ.σ.), τις πιπεριές και τις ελιές.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το μοιράζουμε στα φορμάκια, που τα γεμίζουμε κατά τα 2/3.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και λίγη πάπρικα γλυκιά.
Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου και σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα είναι εξίσου νόστιμα.
...ευτυχώς, η πελατεία είναι σταθερή όπως φαίνεται στην φωτογραφία -:)))
TIPS
* Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ζαμπόν ή λουκάνικο ψιλοκομμένο ή μπέικον.
Φυσικά, μπορούμε να τα φτιάξουμε και με σκέτο τυρί.
* Προσέχουμε ώστε το τελικό μείγμα να είναι παχύρρευστο σαν το μείγμα του κέικ. Εάν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ή αντίθετα εάν είναι πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
* Τα muffins αυτά γίνονται, επίσης, καταπληκτικά εάν βάλουμε μέσα μόνον κεφαλοτύρι και κάσιους.
Καλή επιτυχία και απολαύστε τα με μια κρύα μπύρα ή και με τον καφέ σας. 
Tante Kiki
18 Comments
No