Pancakes μπανάνας με ταχίνι, μέλι και φιστίκια Αιγίνης


2+2+1= Μια υγιεινή νοστιμιά 
Γιούπιιιιιι Σάββατο!!! Επιτέλους λίγος πρωινός ύπνος!!! Ο ύπνος για 7-8 ώρες είναι... υγεία, λένε οι ειδικοί! Μετά, ένα καλό πρωινό συμπληρώνει τον κατάλογο με τις συνήθειες που βοηθούν τον οργανισμό μας να ...έχει κέφια. Και τί σημαίνει "καλό πρωινό";;; Σίγουρα το καλό πρωινό πρέπει να είναι νόστιμο, να είναι πλήρες, να μας χορταίνει, να μας χαρίζει ενέργεια, να το απολαμβάνουμε κι όλο αυτό το "πακέτο" να έχει και όμορφη παρουσία για να χορταίνει και το μάτι μας. 
Στρωμένο τραπέζι, ένα λουλουδάκι σ' ένα βάζο, χυμός πορτοκαλιού, τσάι, καφές και γάλα για όλους, μεγάλους και μικρούς, τοστ και ... εντάξει και κάτι γλυκό χρειάζεται...δεν συμφωνείτε;;; Εξ άλλου οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ζάχαρη ή το μέλι είναι απαραίτητα στο πρωινό (εκτός ειδικών περιπτώσεων). Κι αν αυτό το γλυκό συνδυάζεται με φρούτο δεν είναι ακόμη πιο καλός συνδυασμός;; Τώρα, αν σας πω ότι σ' αυτό το γλυκό και το φρούτο χωράει και το αυγό που είναι μια καταπληκτική τροφή ειδικά για το Κυριακάτικο πρωινό ...τί θα πείτε;; Θα θελήσετε να δοκιμάσετε;; Αν δεν σας έπεισα ακόμη θα σας πω κι ένα άλλο μυστικό ή μάλλον δύο!!! Αυτό το γλυκό πρωινό δεν έχει ίχνος ζάχαρης και ετοιμάζεται πανεύκολα, ΜΟΝΟΝ με 2 υλικά!!!! Εντάξει, κι άλλα δύο για μια υπέροχη σαλτσούλα που θα του χαρίσει ακόμη περισσότερη νοστιμιά! Το αποκορύφωμα είναι όταν προσγειώνονται επάνω του μερικοί, ελληνικότατοι, πρασινοκόκκινοι ξηροί καρποί υψηλής διατροφικής αξίας.
Σας έπεισα;;; Όχι;;; Αν δεν σας έπεισα ...εντάξει ...μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πρωινό! Στην περίπτωση όμως που σας έπεισα... ελάτε μαζί μου στην κουζίνα και δεν ...θα το μετανιώσετε!! Είμαι σίγουρη ότι θα θελήσετε να αυξήσετε την ποσότητα!
ΥΛΙΚΑ για 2 pancakes με διάμετρο 12-13 εκατ.
Για τα pancakes
1 μπανάνα πολτοποιημένη με το πηρούνι
1 αυγό μεσαίου μεγέθους, ελαφρά χτυπημένο
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
1 κ.γλ. μέλι
Για το σερβίρισμα
Λίγα φιστίκια Αιγίνης χοντροθρυμματισμένα (ή άλλον ξηρό καρπό)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τα pancakes
Αναμιγνύουμε την πολτοποιημένη μπανάνα με το αυγό σε ένα μπολ.
Βάζουμε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ρίξουμε ελάχιστο βούτυρο ρίχνουμε το πρώτο pancake και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. 
Επαναλαμβάνουμε με το άλλο pancake ή με όσα έχουμε ετοιμάσει.
Για τη σάλτσα
Αναμιγνύουμε το ταχίνι με το μέλι και περιχύνουμε το pancake.
Για το σερβίρισμα
Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.
ΣΗΜ. Πριν περιχύσουμε τα pancakes,  δοκιμάζουμε τη σάλτσα μήπως τη θέλουμε πιο γλυκιά.
Καλή σας μέρα και σας εύχομαι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!! -:))

Tante Kiki
29 Comments
No