Σπαγγέτι με πλευρώτους και ντοματίνια...λίγες θερμίδες με όλη τη γεύση!

Καλή σας μέρα!!! Κατ' αρχήν, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνε, Ελένη! Χρόνια πολλά στους γνωστούς και φίλους, στους μαθητές και μαθήτριές μου αλλά και στα ξαδέρφια και ανίψια μου που γιορτάζουν σήμερα!!!
Υπάρχει κανείς που να μπορεί να αρνηθεί εύκολα ένα πιάτο ζυμαρικών; Νομίζω πως όχι αν και... υπάρχουν κάποιοι που δεν τα θέλουν όπως ο ...καλός μου! Θεωρώ όμως ότι είναι λιγοστοί όσοι δεν θέλουν τα ζυμαρικά στη διατροφή τους. Κι αν όσοι δεν αγαπούν τα ζυμαρικά είναι λίγοι, νομίζω πώς ακόμα πιο λίγοι είναι όσοι μπορούν να αρνηθούν ένα πιάτο με ζυμαρικά, μανιτάρια πλευρώτους και ντοματίνια. Αυτό το πιάτο το λάτρεψα και η προσθήκη του καλαμποκιού του χάρισε μιαν απίστευτη γλύκα, περισσότερο χρώμα και το έκανε ακαταμάχητο!! Οι λίγες θερμίδες του συμπλήρωσαν τα πλεονεκτήματά του και αν χρησιμοποιούσα (που δεν χρησιμοποίησα) μακαρόνια ολικής άλεσης νομίζω πως θα κάμπτονταν και οι αντιστάσεις ακόμα και του πιο δύσκολου συνδαιτημόνα!!
Προσωπικά, του αύξησα λίγο τις θερμίδες με μια ιδέα τριμμένο κεφαλοτύρι αλλά και ο ψιλοκομμένος μαϊντανός του πάει τέλεια!! Μεσογειακή νοστιμιά με τις ψημένες ντοματούλες και τα ψημένα πλευρώτους που μοσχοβολούν ρίγανη, θυμάρι και ελαιόλαδο να κυριαρχούν στη γεύση ενώ το καλαμπόκι αφήνει μια γλυκιά επίγευση στο τέλος!! Ένα πιάτο που χορταίνει και γεμίζει απόλαυση!
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
1/2 πακέτο σπαγγέτι
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
250 γρ. ντοματίνια
160 γρ. καλαμπόκι
Θυμάρι
Ρίγανη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση 
Κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Βράζουμε το καλαμπόκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε επάνω τα μανιτάρια, τα ντοματάκια και το σκόρδο, περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και θυμάρι.
Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να δούμε τα μανιτάρια να αποκτούν ένα καστανό χρώμα (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από το μέγεθος των μανιταριών).
Εάν θέλουμε τα μανιτάρια ξεροψημένα, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Εάν δεν τα θέλουμε ξεροψημένα, τα βγάζουμε από το ταψί.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με το καλαμπόκι, τα μανιτάρια και τα ντοματάκια περιχύνοντάς τα με λίγο από το λάδι που υπάρχει στο ταψί μας.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο κεφαλοτύρι.

17 σχόλια:

  1. Εδώ είμαστε ! Εκλεκτό χορτοφαγικό πιάτο με τα υλικά που αγαπώ !
    Το λάτρεψα με τη μία Κικη μου!
    Δεν το αλλάζω με κανένα κρέας, πίστεψέ με!

    Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους σου που γιορτάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραια πρόταση τα μανιταρια με τα ζυμαρικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο πιάτο!Σίγουρα θα έχει πολλούς θαυμαστές!Τα μανιτάρια μου αρέσουν πολύ οπότε σίγουρα η συνταγούλα σου θα μπει σε εφαρμογή!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα Κικη μου!!!! Λαχταριστη φαινεται η μακαροναδα, σ' ευχαριστουμε πολύ για τη συνταγή!!!
    Φιλάκια!!!!! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πλευρώτους!!!!! Δεν τα χορταίνω ποτέ! Τώρα η μακαρονάδα σου με το σκορδάκι του και τα υπόλοιπα λαχανικά του είναι ένα τέλειο πιάτο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα κρέας!
    Χρόνια πολλά σήμερα για όσους γιορτάζουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαχταριστή μακαρονάδα με πλευρώτους που δεν τα βαριέμαι ποτέ!
    Ευχές και από εμένα σε όλους τους εορτάζοντες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Κική μου!!Τέλεια η μακαρονάδα σου!!Φαίνεται πολύ νόστιμη μέ τά πλευρώτους καί τόσο λαχταριστή!!!Θά τήν δοκιμάσω!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη καλοκαιρινή μακαρονάδα! Το πόσο μου αρέσουν τα πλευρώτους, δε λέγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι απλό και ωραίο όμως πιάτο! Έχουμε παρόμοια γούστα, κι εμένα τα λαχανικά μαζί με τα ζυμαρικά μου φαίνονται συνδυασμός ακαταμάχητος, έτσι όπως το έκανες μάλιστα μου θυμίζει και κάτι ωραίες σαλάτες με κρύα ζυμαρικά και ψητά λαχανικά που τις έτρωγα πάντα μετά μανίας τους ζεστούς μήνες!
    Καλό και ήρεμο βράδυ εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλησπερα.οτι πρεπει για τη διατροφη μου αυτη την εποχη.θελω μονο να προσθεσω σε πως σε οποιον δεν αρεσουν τα ζυμαρικα οπως εμενα καλυτερα να μη δοκιμασει καθολου τα ολικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχω γνωρίσει ακόμα άνθρωπο που να μην τρώει ζυμαρικά!
    Με τόσες πολλές, διαφορετικές και υπέροχες παραλλαγές θα μου έκανε εντύπωση!
    Χορταστικό και πολύ όμορφο στο μάτι το πιάτο σου Κική!
    Τα ντοματίνια με τα μανιτάρια ταιριάζουν εκπληκτικά!
    Και μου αρέσει και το πιάτο που χρησιμοποίησες για τη φωτογράφιση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ πλούσιο το πιάτο σου σε γεύση!!!!
    Τα καλαμπόκια δεν ξέρω αν θα του πηγαίνουν! Μια δοκιμή θα μας πείσει!! χαχαχα
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πάρα πολύ καλή συνταγή....ωραίος ο συνδυασμός που έκανες μου άρεσε και σαν ιδέα..να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μακαρόνια, με αγαπημένα υλικά!!!
    Ποιος λέει όχι, σ' ένα τέτοιο πιάτο καλή μου Κική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απίθανη μακαρονάδα, Κική!! Ο όλος συνδυασμός εξαιρετικός, από αυτούς που μου αρέσουν πολύ! Ένα πιάτο και για μένα παρακαλώ!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κική μου τέλειο πιάτο και με υλικά που λατρεύω, μπράβο!Πολύ ωραία οι συνδυασμοί των υλικών και γευστικά αλλά και οπτικά! Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε !
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραία υλικά συνδυασμένα άψογα με ζυμαρικά.
    Μπορώ να τρώω πλευρώτους κάθε μέρα.

    Δημιούργησες ένα άκρως πεντανόστιμο πιάτο Κική μου.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!