Κρουασανάκια σφολιάτας με χαλούμι, δυόσμο και κολοκυθόσπορο

Καλημέρα σας και καλή σας εβδομάδα!!! Ελπίζω να περάσατε ένα όφορφο Σαββατοκύριακο! Για όσους, αυτό το διήμερο ή τετραήμερο περιελάμβανε και ταξιδάκι λόγω εκλογών ελπίζω να το απολαύσατε! Στη γειτονιά μου... αυτές οι εκλογές έμοιαζαν με κάποιες άλλες παλιότερες, σε πιο ξένοιαστες και πιο καλές εποχές. Τί εννοώ;;; Θα σας εξηγήσω αμέσως... ο καιρός ήταν τέλειος εδώ στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος έξω και οι ταβερνούλες και τα καφέ γεμάτα κόσμο! Ήταν πολύ όμορφη εικόνα... τόσο όμορφη που, προς στιγμήν, ξέχασα και την κρίση, ξέχασα και τα υπόλοιπα προβλήματα της καθημερινότητας που, τον τελευταίο καιρό, εισβάλλουν από παντού!!
Σήμερα όμως είχα και μια πολύ όμορφη συνάντηση γνωριμίας με μια από τις ομάδες του Fb και το γεγονός ότι γνώρισα νέους φίλους μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά! :)
Επιστρέφοντας, λοιπόν, στο σπίτι, θυμήθηκα το χαλούμι που είχα αγοράσει την προηγούμενη εβδομάδα... μια αγορά της στιγμής χωρίς να έχω αποφασίσει τί θα το κάνω... Ένα φύλλο σφολιάτας με βοήθησε να πάρω την απόφαση... κρουασάν με χαλούμι! Εύκολο, γρήγορο μεζεδάκι πρώτης τάξης για μια βραδιά με φίλους αλλά και για τις ξαφνικές λιγούρες της μέρας αλλά και καταπληκτική λιχουδιά για το ταπεράκι του σχολείου ή της δουλειάς. 
Έγιναν τόσο νόστιμα!!!! Μαζί με κρύα μπυρίτσα...μμμμμμμμ!!!! Ο δυόσμος τους χάρισε ένα υπέροχο άρωμα ...δροσιάς κι Ελλάδας και η αφράτη σφολιάτα μαζί με το σουσάμι και τον κολοκυθόσπορο μια μοναδική γεύση!!! 
Πάμε να δούμε τη συνταγή;; Έτσι, για να αρχίσουμε και μια εβδομάδα ...αλμυρά αντί για γλυκά!!! :))
ΥΛΙΚΑ για 20-22 κομμάτια
1 φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση
125 γρ. χαλούμι σκέτο ή με αρωματικά
6-7 φύλλα δυόσμου
Το ασπράδι από 1 μεγάλο αυγό
2 κ.σ. γιαούρτι
λίγο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
Τον κρόκο από το αυγό
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. κολοκυθόσπορο ψιλοκομμένο (στο multi)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Βάζουμε το χαλούμι και τα φύλλα του δυόσμου στο multi και τα ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ασπράδι από το αυγό, αλάτι (όσο θέλουμε) και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα κρουασάν
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε 4 λωρίδες (στη φαρδιά του πλευρά).
Κόβουμε σε κάθε λωρίδα 5 τρίγωνα για να φτιάξουμε τα κρουασάν.
Βάζουμε στη φαρδιά πλευρά κάθε τριγώνου μια κουταλιά γέμιση και την απλώνουμε.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μην χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο και τυλίγουμε σε κρουασάν.
Βρέχουμε την  άκρη της μύτης της ζύμης και την πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσει και να μην ανοίξουν τα κρουασάν.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου που την έχουμε καλύψει με αντικολλητική επιφάνεια ή αντικολλητικό χαρτί.
Για την επικάλυψη
Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κρόκο του αυγού, 2 κ.σ. νερό, ελάχιστο αλάτι και χτυπάμε για λίγο το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το σουσάμι με τον ψιλοκομμένο κολοκυθόσπορο.
Αφού αλείψουμε με το μείγμα του αυγού τα κρουασάν, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον κολοκυθόσπορο.
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο, χρυσόξανθο χρώμα.

29 σχόλια:

  1. Αχ, πόσο μου αρέσουν τα αλμυρά κρουασάν! Και ο δυόσμος σίγουρα του πάει πολύ!
    Καλή μέρα και καλή εβδομάδα Κική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμα Χρύσα μου!!!
      Φιλιά! :)

      Διαγραφή
  2. Χαίρομαι που επιτέλους θα χρησιμοποιήσω το υπέροχο χαλούμι που πρόσφατα αγόρασα από οικογενειακό εργαστήρι ορεινού χωριού της Λευκωσίας!Το κρατούσα μέχρι να βρω κάποια ελκυστική συνταγή ,αφού το πρώτο μέρος του καταναλώθηκε ψητό πάνω σε σαλατα .
    Και είδη οι πιτούλες και ότι έχει σχέση με αυτές μας αρέσουν,επειδή η πρώτη ύλη είναι κατοχηρωμένα άριστη ,επειδή μας συνήθισες στην απόλαυση των πάντα πετυχημένων προτάσεων σου,προχωρώ άμεσα στην εκτέλεση!Ο δυόσμος δένει απίστευτα με το χαλούμι και το γευστικό αποτέλεσμα είναι άψογο!
    Κική μου πάντα ξεχωρίσεις με τον πλούτο ,αλλά και την πρωτοτυπία των συνταγών σου!
    Φιλιά πολλα ,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το χρησιμοποιήσεις Φωτεινή μου γιατί θα σου αρέσουν... είναι νόστιμα και αρωματικά με απίστευτη δροσιά από το δυόσμο! Χαίρομαι που σου άρεσαν!!!
      Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια γλυκιά μου φίλη!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Χαλουμοκρουασανάκια σούπερ νόστιμα!!
    Τσιμπάω 5-6 (το λιγότερο)!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάρεις Έλενά μου... αξίζουν!!!
      Φιλάκια κι επίσης καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. μμμμ...σαν πολύ υπέροχο ακούγεται.. δυόσμος με χαλούμι!!!! σούπερ!!!!

    θα τα φτιάξω αμεσότατα!!!!!!!!!!!!

    φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πράγματι πεντανόστιμα Ζαχαρούλα!!! Να τα φτιάξεις και να μου πεις, αν θέλεις, εντυπώσεις!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Το χαλούμι με το δυόσμο είναι συνδυασμός που μου αρέσει πολύ!
    Καμιά φορά προσθέτω και λίγο ξύσμα λεμονιού στο μίγμα, ταιριάζει όμορφα νομίζω.
    Ωραίος ο αλμυρός τρόπος με τον οποίο ξεκινάμε την εβδομάδα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φοβερός συνδυασμός Ερμιόνη μου!!! Πράγματι το ξύσμα λεμονιού πρέπει να τους ταιριάζει και δεν το σκέφτηκα καθόλου!!! Πολύ ωραία ιδέα!!!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Μυρωδάτο και νόστιμο μεζεδάκι που δεν με αφήνει καθόλου ασυγκίνητη, το αντίθετο μάλιστα! Πολύ καλή ιδέα και εκτέλεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραίο και μάλιστα για πρωινό ή δεκατιανό!!! Τέλειο Αμαλία μου!!

      Διαγραφή
  7. Νόστιμα, ενισχυμένα και εμπνευσμένα, με αγαπημένα υλικά!

    Πολλές καλημέρες και φιλιά σας Βασιλική μου!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Ζαμπία μου γιατί είναι πράγματι νοστιμότατα αν και οι φωτό είναι σχεδόν χάλια!!!!!
      Φιλάκια πολλά και σε σας γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή
  8. Πάντα με νέες γεύσεις!Μου στέλνεις λίγη από τη μυρωδιά που θα έβγαλε η κουζίνα την ώρα που θα ψήνονταν???Αχ!Μου άνοιξε η όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου στέλνω και χαλουμοπιτάκια Πινελιά μου!!!! :) Ναι μοσχοβόλησαν κι έγιναν τέλεια!!

      Διαγραφή
  9. Κική, μας κολάζεις πρωί πρωί! Και στις αλμυρές γεύσεις δεν αντιστέκομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ Ευγενία μου που σου άρεσαν και δεν αξίζει να αντιστέκεσαι ...πίστεψέ με!!!

      Διαγραφή
  10. Κική μου τι να πω για τα κρουασανάκια σου! Απίθανα! Ο δύοσμος είναι από τα πολύ αγαπημένα μου μυρωδικά, δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου!! Όσο για το χαλούμι, είναι γνωστή η νοστιμιά του! Μπράβο Κική, το αξιοποίησες ωραιότατα σε αυτό το μεζεδάκι και χωρίς ιδιαίτερο κόπο!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραία αυτά τα χαλουμοπιτάκια Ειρήνη μου!!! Προσωπικά το χαλούμι δεν είναι από τα αγαπημένα μου τυριά αλλά με το δυόσμο απογειώνεται!!! Να είσαι καλά!!
      Καλό βράδυ! :)

      Διαγραφή
  11. Μόλις έκανα καφεδάκι πρωινό και θα ήθελα τόσο πολύ ένα τέτοιο κρουασάν!! Φιλιά και καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταιριάζει πολύ ωραία με το καφεδάκι Λίλια μου!!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  12. Πωπω, τι υπέροχη ιδέα! Γεια στα χέρια σου,Κικίτσα!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τα μεζεδάκια που τρως δύο-δύο, Κική μου!!
    Καλό απόγευμα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι Πηνελόπη μου... άσε βρήκα το μπελά μου με τα συγκεκριμένα χαλουμοπιτάκια!! Δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα!!!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  14. Αυτά τα κρουασανάκια είναι υπέροχα για όλες τις ώρες!!!
    Φιλιά
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Νεφέλη μου!!! Αξίζουν!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Τελεια!!!!!!!!!! Εγω τα κανω σαν spring rolls με χαλούμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!