Κρουασανάκια σφολιάτας με χαλούμι, δυόσμο και κολοκυθόσπορο


Καλημέρα σας και καλή σας εβδομάδα!!! Ελπίζω να περάσατε ένα όφορφο Σαββατοκύριακο! Για όσους, αυτό το διήμερο ή τετραήμερο περιελάμβανε και ταξιδάκι λόγω εκλογών ελπίζω να το απολαύσατε! Στη γειτονιά μου... αυτές οι εκλογές έμοιαζαν με κάποιες άλλες παλιότερες, σε πιο ξένοιαστες και πιο καλές εποχές. Τί εννοώ;;; Θα σας εξηγήσω αμέσως... ο καιρός ήταν τέλειος εδώ στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος έξω και οι ταβερνούλες και τα καφέ γεμάτα κόσμο! Ήταν πολύ όμορφη εικόνα... τόσο όμορφη που, προς στιγμήν, ξέχασα και την κρίση, ξέχασα και τα υπόλοιπα προβλήματα της καθημερινότητας που, τον τελευταίο καιρό, εισβάλλουν από παντού!!
Σήμερα όμως είχα και μια πολύ όμορφη συνάντηση γνωριμίας με μια από τις ομάδες του Fb και το γεγονός ότι γνώρισα νέους φίλους μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά! :)
Επιστρέφοντας, λοιπόν, στο σπίτι, θυμήθηκα το χαλούμι που είχα αγοράσει την προηγούμενη εβδομάδα... μια αγορά της στιγμής χωρίς να έχω αποφασίσει τί θα το κάνω... Ένα φύλλο σφολιάτας με βοήθησε να πάρω την απόφαση... κρουασάν με χαλούμι! Εύκολο, γρήγορο μεζεδάκι πρώτης τάξης για μια βραδιά με φίλους αλλά και για τις ξαφνικές λιγούρες της μέρας αλλά και καταπληκτική λιχουδιά για το ταπεράκι του σχολείου ή της δουλειάς. 
Έγιναν τόσο νόστιμα!!!! Μαζί με κρύα μπυρίτσα...μμμμμμμμ!!!! Ο δυόσμος τους χάρισε ένα υπέροχο άρωμα ...δροσιάς κι Ελλάδας και η αφράτη σφολιάτα μαζί με το σουσάμι και τον κολοκυθόσπορο μια μοναδική γεύση!!! 
Πάμε να δούμε τη συνταγή;; Έτσι, για να αρχίσουμε και μια εβδομάδα ...αλμυρά αντί για γλυκά!!! :))
ΥΛΙΚΑ για 20-22 κομμάτια
1 φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση
125 γρ. χαλούμι σκέτο ή με αρωματικά
6-7 φύλλα δυόσμου
Το ασπράδι από 1 μεγάλο αυγό
2 κ.σ. γιαούρτι
λίγο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
Τον κρόκο από το αυγό
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. κολοκυθόσπορο ψιλοκομμένο (στο multi)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Βάζουμε το χαλούμι και τα φύλλα του δυόσμου στο multi και τα ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ασπράδι από το αυγό, αλάτι (όσο θέλουμε) και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τα κρουασάν
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε 4 λωρίδες (στη φαρδιά του πλευρά).
Κόβουμε σε κάθε λωρίδα 5 τρίγωνα για να φτιάξουμε τα κρουασάν.
Βάζουμε στη φαρδιά πλευρά κάθε τριγώνου μια κουταλιά γέμιση και την απλώνουμε.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μην χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο και τυλίγουμε σε κρουασάν.
Βρέχουμε την  άκρη της μύτης της ζύμης και την πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσει και να μην ανοίξουν τα κρουασάν.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου που την έχουμε καλύψει με αντικολλητική επιφάνεια ή αντικολλητικό χαρτί.
Για την επικάλυψη
Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κρόκο του αυγού, 2 κ.σ. νερό, ελάχιστο αλάτι και χτυπάμε για λίγο το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το σουσάμι με τον ψιλοκομμένο κολοκυθόσπορο.
Αφού αλείψουμε με το μείγμα του αυγού τα κρουασάν, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον κολοκυθόσπορο.
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο, χρυσόξανθο χρώμα.
Tante Kiki
29 Comments
No