Mousse Μερέντα

Γλυκιά Μερέντα... ποιός μπορεί να της αντισταθεί; Αυτή η ακαταμάχητη γεύση των παιδικών χρόνων που μεγάλωσε και συνεχίζει να ακολουθεί παιδιά και παιδιά! Η Μερέντα με την υπέροχη φουνουκοσοκολατένια γεύση συνδυάζεται τέλεια με τυρί κρέμα αλλά και κρέμα γάλακτος και μας δίνει μια καταπληκτική mousse σε χρόνο λιγότερο απο 15 λεπτά, χωρίς καθόλου ψήσιμο. Ιδανική για τις ηλιόλουστες μέρες με την απόλυτα εθιστική της γεύση να κυριαρχεί στο νου και τον ουρανίσκο. Κι αν δεν σας έχω πείσει ακόμη (αν και μάλλον έχετε ήδη πειστεί!) θα σας πω τα εξής... είναι από 'κείνα τα γλυκά που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά μια και όλοι συμφωνούν για την απόλυτη νοστιμιά του! Είναι ένα γλυκό που με χαμηλή, σχετικά τιμή, μπορεί να γλυκάνει πολλούς αγαπημένους και φίλους γιατί είναι χορταστικό ακόμη και σε μικρή ποσότητα (όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα σούπερ γλυκά)! Είναι ένα γλυκό που, ακόμη και σε μια δύσκολη μέρα, σε κάνει να χαμογελάς, να χαλαρώνεις από την πρώτη κιόλας κουταλιά... ειδικά αν έχει και καμμιά φραουλίτσα μέσα γίνεται μια σοκολατοφρουτένια πανδαισία που ανεβάζει τη διάθεση! Είναι από ΄κείνα τα γλυκά που διαισθητικά γνωρίζεις ότι είναι μοναδικό, που ο εγκέφαλός σου ανυπομονεί να το νιώσει να λιώνει στο στόμα. 
Χρειάζεστε κι άλλα επιχειρήματα;; Ελπίζω πώς όχι... σας αφήνω, λοιπόν, να δοκιμάσετε τούτη τη mousse! Καλή απόλαυση!!
Υ.Γ. Και μια και την ερχόμενη Κυριακή, δηλαδή μεθαύριο, είναι η γιορτή της μητέρας αξιοποιείστε ανάλογα την πανεύκολη αυτή συνταγή!
ΥΛΙΚΑ για 6-8 μερίδες 
350 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική για τη σαντιγύ (1 κρέμα γάλακτος 500 ml)
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
200 γρ. Μερέντα
150 γρ. τυρί κρέμα 
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική (για την ganache)
Για το γαρνίρισμα
Σάλτσα φράουλας και φράουλες ή φουντούκια ελαφρά καβουρδισμένα ή θρυμματισμένη γκοφρέτα με επικάλυψη φουντουκιού ή ferrero rocher θρυμματισμένο.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τα 150 γρ. κρέμας γάλακτος.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια και αφού την αφήσουμε για 3-4 λεπτά,  ανακατώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.
Ύστερα, προσθέτουμε την μερέντα και αφού ανακατέψουμε και πάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά, έτσι ώστε  να κρυώσει η ganache πριν την προσθέσουμε στη σαντιγύ.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και την άχνη (αν θέλουμε ένα γλυκό αποτέλεσμα) και μόλις έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ προσθέτουμε και την ganache εφόσον έχει κρυώσει.
Εάν δεν έχει κρυώσει βάζουμε και τη σαντιγύ στο ψυγείο και τα ενώνουμε μόλις η ganache είναι έτοιμη.
Γαρνίρουμε με λίγη σάλτσα φράουλας και φρέσκες φράουλες ή με ό,τι άλλο θέλουμε.

30 σχόλια:

  1. Κική μου υπέροχο για τα εγγόνια μου εγώ προσωπικά δεν αγαπώ τη μερέντα και γενικά τα γλυκά με σοκολάτα.Προτιμώ κάθε γλυκό με φρούτο ή λεμόνι.όμως τα μικρά λατρεύουν τη Μερέντα και την τρώνε με το..κουτάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μικρά θα το λατρέψουν Αχτίδα μου! Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ προτιμώ τα φρουτογλυκά αλλά τα πιτσιρίκια ... :))

      Διαγραφή
  2. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, αντιγράφω την ΤΕΛΕΙΑ αυτή συνταγή και πάω να ψωνίσω τα υλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την φτιάξεις Αμαλία μου ...θα σας αρέσει!

      Διαγραφή
  3. Λέω να μείνω εδώ για σήμερα!!
    Τι λες κι εσύ?
    Θα με αντέξεις?????
    Τρώω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί όχι... θα σε αντέξω κι αν πιάσουμε και την κουβεντούλα!!! Δεν πειράζει όσο θες θα φας!!!

      Διαγραφή
  4. Αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαχχχχχχχχχχχ!!!!!
    Λατρεύω μερέντα και έχω όλα τα υλικά στο ντουλάπι :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρέξε να τη φτιάξεις!!! Θα ξετρελλαθείς!!!

      Διαγραφή
  6. Και μόνο που ο τίτλος έχει τη λέξη μερέντα, φτάνει!
    Λαχταριστό το γλυκάκι σου σήμερα Κική, πολύ λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Χρύσα μου!! :)

      Διαγραφή
  7. Τι είπες τώρα;; Μερεντοκατάσταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ααα.δεν παιζεσαι παιδι μου.οι πιο πολλες ειμαστε σε διατροφη και εσυ κανεις μουσ.λυπησου μας.παντως το γεια στα χερια σου ειναι λιγο.ουαου.φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχχ κι εγώ σε διατροφή είμαι αλλά και μια μπουκιά δεν πειράζει!!!1
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Αυτό είναι γλυκό για μένα!
    Το θέλω ΟΛΟ!!!!!
    Καλό απόγευμα Κική μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου το δώσω Ελενά μου!!!
      Καλή σου μέρα και φιλιά!! :)

      Διαγραφή
  10. Τέλεια συνταγή, εύκολη, νόστιμη και έχω και όλα τα υλικά στο ντουλάπι!!!
    Μάλλον αύριο θα την δοκιμάσω!!!
    Καλό σ/κ
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη φτιάξεις Νεφέλη μου και νομίζω ότι θα σου αρέσει!!! :)
      Φιλάκια καλημέρας!

      Διαγραφή
  11. Μους Μερέντας???Oh my God!!!
    Τυχαίνει να έχω όλα αυτά τα υλικά στο ντουλάπι μου χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την φτιάξεις Λίλια μου!!! Θα σου αρέσει πολύ!!

      Διαγραφή
  12. Μους Μερέντας, τέλεια συνταγή! Η φράουλα ταιριάζει άψογα, άλλωστε το κλασικό "Kiss" είναι από τις αγαπημένες μου σοκολάτες. Καλή Κυριακή!

    foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ταιριάζει πολύ αν και εγώ δεν λάτρευα ποτέ τις "Kiss". :)
      Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  13. Ο συνδυασμός μερέντα με τυρί κρέμα είναι αναπάντεχα φοβερός!
    Η μους δείχνει τέλεια, θα μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σαν γέμιση τούρτας, γιαμ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραίος συνδυασμός Ερμιόνη μου και για μένα το αναπάντεχο ήταν πώς ταίριασε η σάλτσα φράουλας σ' αυτόν τον συνδυασμό!!!!!!!! Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα ταιριάζει και δεν θα τον έγραφα!!!!! χαχαχαχα
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. τελειο!! οτι πρεπει να γλυκανουμε τις μανουλες μας!! χρονια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολα και γρήγορα αλλά και πολύ νόστιμα!!! :)

      Διαγραφή
    2. Νόστιμο και εύκολο!! :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Μας κολάζεις πρωί πρωί!
    Καλημέρες, Κικίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!