Muffins καρύδας

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! Χρόνια πολλά στις Κατερίνες, Κάτιες, Καίτες και όλες όσες γιορτάζουν σήμερα!!!! Και του χρόνου με υγεία και ευτυχία!!!!
Χρόνια πολλά στην ξαδέρφη μου Κατερίνα που γιορτάζει σήμερα!!!!!

Μια ακόμα εβδομάδα ξεκινά με βροχή και μουντό καιρό. Όλο το Σαββατοκύριακο εδώ ...έβρεχε, είχε ομίχλη κάπου κάπου και φυσούσε!!! Τα φύλλα των δέντρων έκαναν βόλτα μακριά από τις σωστές τους θέσεις που είναι τα κλαδιά κι εγώ, τί ψύχωση κι αυτή, έβγαινα κατά διαστήματα με τη σκούπα για να καθαρίσω την είσοδο... πλάκα είχε!!! 
Μπορεί να μην μαγείρεψα πολύ αυτό το Σαββατοκύριακο (η τεμπελιά έφτασε στο ζενίθ) αλλά ωστόσο ένα κέικ για να σας γλυκάνω Δευτεριάτικα το έχω... 
Πόσο καιρό έχω να κάνω κέικ;;;; Αναρωτήθηκα! Αρκετό, θα έλεγα, αν λάβω υπόψη μου την αδυναμία μου στα κέικς!!! Αλλά ας αρχίσω από την αρχή!!!
 
Πριν  καιρό, όταν η καλή μου μπλογκοφίλη Ζαμπία εξέδωσε το βιβλίο της έστειλα μέιλ για να το αγοράσω. Ωστόσο, η καλή τύχη έφερε μιαν όμορφη σύμπτωση και η Ζαμπία ήρθε στη Θεσσαλονίκη (επιτέλους γνωριστήκαμε! -:))) και μου το έφερε η ίδια!!!  Υπέροχη σύμπτωση!!! Είναι υπέροχο να γνωρίζεις από κοντά τόσο γλυκούς ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεσαι την αγάπη για το ίδιο χόμπυ και που σε έχουν βοηθήσει όταν χρειάζεσαι κάποιον να ρωτήσεις γιατί ο blogger σου σπάει τα νεύρα! Είναι υπέροχο να γνωρίζεις ανθρώπους σαν την Ζαμπία!! Επανέρχομαι όμως στο κέικ...
Μέρες τώρα ήθελα να κάνω ένα από τα γλυκά της... ειλικρινά σας λέω είναι φοβερά... το ένα καλύτερο από τα άλλα!!! Πήρα στα χέρια μου το καλαίσθητο, βιβλίο και το ξεφύλλισα άπειρες φορές! Τί να πρωτοδιαλέξω;;;;; 
Εκεί ήρθε και κόλλησε η σκέψη ότι έχω καιρό να κάνω κέικ... εκεί και στο σημείο ότι τα συγκεκριμένα κεκάκια έχουν ένα υλικό που λατρεύω... το ινδοκάρυδο!!! 
Κατ' ευθείαν στην κουζίνα και μισή ώρα αργότερα τα μικρά, λαχταριστά, μοσχοβολιστά κεκάκια στρογγυλοκάθησαν μπροστά μου... περιμένοντας να γευτώ το ...άρωμα που αποπλανούσε τη μύτη μου!!! 
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια όταν έχεις μια τέτοια λιχουδιά στο πιάτο σου αλλά ένα σας λέω... φτιάξτε τα και θα καταλάβετε τί εννοώ... Απλά, εύκολα και νοστιμότατα!!!
ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 κ.σ. baking powder
150 γρ. ινδοκάρυδο αποξηραμένο
1 κ.γλ. essence αμυγδάλου
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού (δική μου προσθήκη)
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο λεμονιού (δική μου προσθήκη)
1 φλ.τσ. άχνη
1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την essence αμυγδάλου και τα χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα αφράτο μίγμα.
Με το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (ή απλά με ένα κουτάλι) προσθέτουμε το τριμμένο ινδοκάρυδο, το baking powder και το κορν φλάουρ.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα μας, γεμίζουμε τα φορμάκια μας κατά τα 3/4.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. 
Παίρνουμε βαθιές ανάσες για να απολαύσουμε το υπέροχο άρωμά τους και τα ...γευόμαστε κατά προτίμηση με ...κλειστά τα μάτια για να νιώσουμε την υπέρτατη νοστιμιά τους!! -:))

30 σχόλια:

  1. Μμμμμ φαινονται πολυ νοστιμα!Πρεπει να τα δοκιμασω!Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμάσεις ...αξίζουν γιατί είναι πεντανόστιμα!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Βασιλική μου, καλή εβδομάδα!

    Μεγάλη τιμή για μένα η σημερινή σου ανάρτηση.
    Μεγαλύτερη η φιλία, η οποία μάς συνδέει!

    Βασιλική μου η γνωριμία μας από κοντά ήταν και για εμένα ένα πολύ όμορφο γεγονός απ΄αυτά, που το blogging μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε.
    Μετά από τόσα χρόνια ιντερνετικής φιλίας, με κοινά ενδιαφέροντα να μας ενώνουν, ήταν πραγματικά πολύ όμορφο να τα πούμε κι από κοντά.

    Τα μαφινάκια σου βγήκαν τόσο όμορφο, με άψογη και εντυπωσιακή φωτογράφιση, η οποία τα ανέδειξε ακόμα περισσότερο!
    Σ΄ευχαριστώ για όλα.

    Σε φιλώ με πολλή αγάπη και εκτίμηση!
    Ζαμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ζαμπία μου καλή εβδομάδα!!!
      Καλή μου Ζαμπία δεν είναι τιμή είναι η αλήθεια γιατί το βιβλίο σου αξίζει!!! 'Εχεις κάνει τόσο καλή δουλειά και τόσο προσεκτική και στις συνταγές και στις φωτογραφίες!!!
      Η γνωριμία μας όπως είπα με έκανε πολύ χαρούμενη γιατί βρήκα ένα άτομο όχι απλώς με κοινά ενδιαφέροντα αλλά και κοινά στοιχεία χαρακτήρα.
      Εγώ ευχαριστώ για τη βοήθειά σου όσες φορές την χρειάστηκα και για τη φιλία σου!!
      Χαίρομαι που σου βγήκαν τα μαφινάκια σου καλά (ακόμα και η φωτογραφική μου θέλει τις συνταγές σου -:))) γιατί οι επόμενες φωτογραφίες βγήκαν μέτριες!!!!!!!!!
      Φιλάκια πολλά και να είστε καλά!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχα τα μαφινάκια της Ζαμπίας και τα έφτιαξες τέλεια!!!
    Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καθαρές και ζωντανές!!!

    Έχω κι εγώ το βιβλίο!!!!! Πολύ καλό!!!!

    Καλημέρα Βασιλική και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Πέπη μου!!! Είναι πολύ καλό το βιβλίο!!!
      Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν τεμπέλιασες το σ/κ (που πολύ καλά έκανες κατά τη γνώμη μου), αλλά τα μαφινάκια που μας τρατάρεις για να ξεκινήσει γλυκά η εβδομάδα φαίνονται υπέροχα! Γεια στα χέρια σου, Κική μου! Νομίζω ότι αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο την συνταγή της φοβερής Ζαμπίας!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεμπέλιασα, τεμπέλιασα... άστα!!!! Τα μαφινάκια είναι πράγματι υπέροχα!!!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Κική. Τέλεια φαίνονται τα γλυκάκια! Μπράβο στην Ζαμπία και σε σένα!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ειρήνη μου... πράγματι τα γλυκάκια είναι υπέροχα!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχα τα μαφινάκια σου! Οι φωτογραφίες σου υπέροχες! Μπράβο Κική μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν τα μαφινάκια και οι φωτογραφίες (αυτό το τελευταίο ειδικά από σένα την ειδική της φωτό είναι κομπλιμέντο!!!!) -:)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Αχ το έχω κι εγώ το βιβλίο, το οποίο έχει υπέροχες συνταγές.
    Καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Νοτούλα μου!!!
      Επίσης και φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Καλημερα Κική μου!!!!Μμμμμ,τά ζήλεψα τά μάφινς σου!!!Υπέροχη συνταγή!!!Μπράβο στήν Ζαμπία μας αλλά καί σέ εσένα πού τά έκανες φανταστικά!!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πεντανόστιμα Δήμητρά μου γλυκιά!!!! Αξίζουν τη δοκιμή!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  9. Γειά σου Κική μου!!!
    Πολύ καλή συνταγή διάλεξες από το βιβλίο της. Κι εγώ με το ινδοκάρυδο έχω ένα θέμα. Μου αρέσει πολύ.
    Τα έφτιαξες τέλεια και πολύ ωραία τα διακόσμησες!
    Μα να σου πω... τι φωτογραφίες είναι αυτές???
    Πρωτη φορά τις βλέπω τόσο καθαρές!! Μη μου πεις ότι άλλαξες φωτογραφική μηχανή? Είναι υπέροχες!!

    Καλοφάγωτα τα κεκάκια! Ελπίζω να άρεσαν στις μικρούλες!

    Φιλιά πολλά πολλα και ελπίζω κάποια στιγμή να σε γνωρίσω κι εγώ από κοντά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λατρεύω Χρυσαυγή μου το ινδοκάρυδο αλλά, το ξέρεις κι εσύ... όλες οι συνταγές στο βιβλίο της είναι η μια καλύτερη από την άλλη!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτό γιατί είναι το θέμα μου αυτό τον καιρό!!! -:))
      Να είσαι καλά!!
      Φιλάκια κι εγώ θέλω να γνωριστούμε από κοντά!!!

      Διαγραφή
  10. Πόσο πολύ όμορφα είναι αυτά τα μαφινάκια! Και τη γεύση τους, σαν να τη φαντάζομαι! Λεμόνι -καρύδα, ιδανικός συνδυασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδανικό συνδυασμός Χρύσα μου... πράγματι!!

      Διαγραφή
  11. Πολύ ωραία τα χιονισμένα μικρά κέικ! Πανεύκολα και κατάλληλα και για γιορτές με την εμφάνιση που έχουν. Το βιβλίο που λες πρέπει να είναι φοβερό, όλοι οι food bloggers λένε τα καλύτερα από όσα διαβάζω (και βλέπω! :)
    Χρόνια πολλά στις Κατερίνες μας, καλή βδομάδα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πεντανόστιμα Έφη μου και πράγματι αν βάλεις επάνω κι ένα μικρό κερασάκι... γίνονται γιορτινά!!!
      Το βιβλίο είναι υπέροχο!!!
      Χρόνια τους πολλά κι επίσης καλή εβδομάδα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Καλή εβδομάδα Κική μου!
    Οι προτάσεις της Ζαμπίας είναι πολύ προσεγμένες και ιδιαίτερες, οπότε είμαι σίγουρη πως και τα συγκεκριμένα μάφινς δεν θα ξεφεύγουν από τον κανόνα!
    Περιέχουν άλλωστε καρύδα, ένα πολύ αγαπημένο υλικό, που τα κάνει αφράτα και πολύ γευστικά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ερμιόνη μου!! Πράγματι είναι υπέροχα τα κεκάκια, αφράτα και νοστιμότατα!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Κική και Ζαμπία , πολύ χαίρομαι όταν διαβάζω για συναντήσεις αγαπημένων φίλων που γνωρίστικαν μέσα απ΄την μπλογκογειτονιά μας...ζηλεύω λιγουλάκι...
    Μακάρι να μπορούσαμε όλες μας να βρεθούμε σ' ένα μέρος , να γνωριστούμε , να ανταλλάξουμε απόψεις , ιδέες και να χαρούμε η μια την συντροφιά της άλλης... που ξέρεις ε;
    Τα κεκάκια σου είναι απ' τα αγαπημένα μου! Το ινδοκάρυδο είναι λατρεμένο μου υλικό και είμαι σίγουρη πως θα έγιναν ανάρπαστα!!!
    Φιλάκια πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη ζηλεύεις Σοφάκι μου! Θα είναι υπέροχο να κανονίσουμε να βρεθούμε όλες κάποια στιγμή!!! Ειναι όμορφο!!! Πού ξέρεις... μπορεί να γίνει!!!!
      Είναι πεντανόστιμα κεκάκια!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Πω πω σαν σιροπιασμένα φαίνονται! Άξιες και οι δυο σας. Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι υπέροχα Ευαγγελία μου...πράγματι!!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. ΜΜΜΜΜ!!!!!!! και δικό μου αγαπημένο μου γλυκό το ινδοκάρυδο σε κεϊκάκια!! Θα το κάνω οπωσδήποτε γλυκούλα μου Κική!! απίθανα φαίνονται!! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα , Κική μου !!!!!
    Χρησιμοποίησα μια από τις φωτογραφίες σου σήμερα και φυσικά δίνω το link για το blog σου - ελπίζω να μην σε πειράζει !! Αν μου το πεις θα την αφαιρέσω αμέσως !!!!
    Καλή εβδομάδα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!