Ας αρχίσουμε τη νέα εβδομάδα με ένα κέικ που δεν είναι μόνον νόστιμο αλλά είναι και πολύ σοκολατένιο. Εντάξει έχει αυξημένες θερμίδες!! Ελάτε, μη μου παραπονιέστε τώρα... το ξέρετε δα... δεν είναι εύκολο να συνδυάσουμε λίγες θερμίδες και φουλ της γεύσης και μάλιστα της σοκολατένιας γεύσης!!!
Παρόλα αυτά, μερικές μπουκιές είναι αρκετές για να μας χορτάσει! Κι εδώ που τα λέμε ακόμη και οι διαιτολόγοι πλέον παραδέχθηκαν ότι είναι προτιμότερο να τρώμε λιγότερη ποσότητα από μια νόστιμη τροφή παρά μεγαλύτερη ποσότητα από μια άνοστη που στο τέλος το μόνο που κάνει είναι να μην μας ικανοποιεί!!
Μετά απ' όλα αυτά τα επιχειρήματα... προσπαθείτε ακόμη να με πείσετε (ή άραγε να πείσετε τον εαυτό σας που το λιμπίστηκε) ότι δεν είναι σωστό να το απολαύσουμε με ένα φλυτζάνι αχνιστό καφέ ή τσάι;;; Κι αν θέλουμε και την υπερβολή, μπορούμε να το απολαύσουμε με ένα φλυτζάνι ζεστή άσπρη σοκολάτα πασπαλισμένη με λίγη κανέλα!!
Φανταστείτε το, σαν δεκατιανό, εκεί δίπλα στο γραφείο σας... δεν θα σας γεμίσει ενέργεια;;; Αξίζει σας λέω!!!! Δοκιμάστε το!!!!
Εγώ θα σας δώσω τη συνταγή και δική σας η απόφαση αν θα το απολαύσετε ή όχι!!! :))
ΥΛΙΚΑ
175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
175 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
3 αυγά μεγάλα
200 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γλ. κανέλα
2-3 κ.σ. κονιάκ
4 κ.σ. γάλα
4 φουσκωτές κ.σ. σοκοπραλίνα (νουτέλα ή μερέντα)
50 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε με βούτυρο και καλύπτουμε με αλεύρι μια φόρμα του κέικ ή καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι 26x26.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα, το γάλα, το κονιάκ και τη σοκοπραλίνα.
Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.
Ύστερα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ ή στο ταψάκι και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.
Ελέχγουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και εάν όταν το βγάλουμε από το κέικ είναι καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Πηγή: Προσαρμογή από το βιβλίο "GoodFood 101, Cakes&bakes"