Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και ελληνικό καφέ

Καλή σας μέρα και καλό μήνα! Να έχουμε έναν γλυκό Νοέμβριο και μάλιστα χωρίς ...αναταράξεις (ξέρετε τί εννοώ)!!!
Ξεκίνησα γι αλλού... κατέληξα αλλού... αλλά έτσι συμβαίνει συχνά. Γι αλλού ξεκινάμε... κι αλλού η... ζωή μας πάει!!! Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι να απολαμβάνουμε το ταξίδι κι ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα... κι αυτή τη φορά το σύντομο ταξίδι εγγυάται ένα μοναδικά γευστικό αποτέλεσμα!! :))
Λευκή σοκολάτα και ελληνικός καφές... μια αρχή κι ένα τέλος... ένα σημείο αναχώρησης κι ένα σημείο άφιξης τόσο διαφορετικά μεταξύ τους!!! Δυο διαφορετικές κουλτούρες!!! Λατρεύω και τα δυο αυτά υλικά... γιατί, λοιπόν, να μην τα δω ..."παντρεμένα" σε μια συνηθισμένη ganache με ανατολίτικο άρωμα και γεύση;;;
Τρουφάκια και μάλιστα τρουφάκια με τρία μόνον υλικά κι ένα τέταρτο για την επικάλυψη!!  Τί πιο εύκολο απ' αυτά τα μικρούλικα, λαχταριστά κερασματάκια;;; Εξάλλου γιορτές πλησιάζουν και τούτα δω τα λευκά, χιονισμένα τρουφάκια είναι ό,τι πρέπει για κέρασμα αλλά και για δωράκια από την κουζίνα μας. Το μόνο που απαιτούν είναι λίγος χρόνος στο ψυγείο.
Ετοιμάστε τα και, αν σας γλυτώσουν, ξεχάστε τα στο ψυγείο και όποτε θέλετε μια λιχουδιά με γεύση ελληνικού καφέ... ξετρυπώστε τα, γευθείτε τα και αφήστε τις αισθήσεις σας να απολαύσουν!!!
 
ΥΛΙΚΑ για 20-25 τρουφάκια ανάλογα με το μέγεθος
360 γρ. λευκή κουβερτούρα (2 κουβερτούρες), σε κομμάτια
110 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 1/2 κ.γλ. ελληνικό καφέ 
ελάχιστο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Άχνη για την επικάλυψη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρολίτσα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τον ελληνικό καφέ και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί καλά.
Ύστερα, αποσύρουμε από την εστία της κουζίνας και προσθέτουμε τα κομμάτια της λευκής κουβερτούρας.
Αφήνουμε για 2 λεπτά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Τέλος, προσθέτουμε  το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί κι αυτό.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει το μίγμα τόσο ώστε να πλάθεται.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια που τα τυλίγουμε σε άχνη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 15-20 πριν κεράσουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάνοντας το πείραμα γι αυτές τις μικρές τρούφες πρόσθεσα τον ελληνικό καφέ όταν ήδη είχα λιώσει τη λευκή κουβερτούρα μέσα στο γάλα ΑΛΛΑ ο καφές διαλύεται πολύ πιο εύκολα όταν προστεθεί στην κρέμα γάλακτος και πριν προσθέσουμε την κουβερτούρα για να λιώσει.
ΤΙP: Εάν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε τον καφέ και, αυξάνοντας το ξύσμα λεμονιού να κάνουμε τρουφάκια λευκής σοκολάτας με άρωμα λεμόνι. 

35 σχόλια:

  1. Καλό μήνα, Κική. Μας γλύκανες με τα σοκολατάκια σου και ένας λόγος παραπάνω, γιατί πρόσθεσες τον αγαπημένο, ελληνικό καφέ! Το άρωμα του καφέ και η γλύκα της λευκής σοκολάτας, τα κάνουν ξεχωριστά και λαχταριστά! Οι ονομαστικές εορτές από εδώ και εμπρός θα είναι πολλές, είναι μια ωραία ιδέα για κέρασμα.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ειρήνη μου, καλό μήνα να έχουμε! Τα τρουφάκια αυτά είναι πράγματι πεντανόστιμα και ιδιαίτερα με τον ελληνικό καφέ ειδικά για όσους τον αγαπούν!
      Καλή μέρα και σε σένα έστω και μετά από δύο μέρες!!! :))

      Διαγραφή
  2. Ε, εντάξει: Το κάνεις επίτηδες! Δεν υπάρχει περίπτωση!
    Ξέρεις πως δεν μπορώ να αντισταθώ σε τέτοια... αχ... πραγματάκια και με ξεμυαλίζεις πρωί-πρωί!
    Τέλος πάντως!
    Παίρνω το κέρασμά μου (για να μην σε προσβάλω!) και αποχωρώ!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα μου... θέλεις να αντισταθείς;;;;; Γιατί;;;;;; Ένα τόσο δα τρουφάκι, μια μικρούλα γλύκα με το ελληνικό καφεδάκι σου φτιάχνει την ημέρα!!!!
      Έλα πάρε 2-3 για κέρασμα (δώσε και στο Γιάννη κανένα εεεεεεε;;;;) -:))
      Φιλάκια κι επίσης καλό μήνα!

      Διαγραφή
  3. Καλημερα Κικη και καλο μηνα!
    Να ειναι γλυκος σαν τα υπεροχα τρουφακια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντεύχομαι Μαρίνα μου!!!!!
      Άντε να δούμε πότε θα βρεθούμε να σας κεράσω από κοντά!!! -:))

      Διαγραφή
  4. Όχι μόνο είναι πανεύκολα και οικονομικά, αλλά θα έχουν και το υπέροχο άρωμα του ελληνικού καφέ που τόσο μου αρέσει. Μας κακομαθαίνεις, Κική μου...
    Πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Αναστασία μου ...τα έχουν όλα και το άρωμα του ελληνικού "καφεδακίου". Χαίρομαι να σας κακομαθαίνω αν και... δεν είμαι πρέσβης!!!
      χαχαχα
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Καλό και γλυκό μήνα να έχεις Κική μου! Να κεραστώ κι εγώ ένα τρουφάκι; Όχι τίποτα άλλο, αλλά είμαι περίεργη να δω πώς είναι με τον ελληνικό καφέ! Και ξέρεις τί είναι η περιέργεια ε; Κίνητρο για να τα φτιάξω! Χε,χε,χε,χε!
    Πολλά φιλιά! Καλό και χαρούμενο Σαββατοκύριακο να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται καλή μου Σελ... κι όχι μόνον ένα αλλά περισσότερα!! Άντε δες αν ταιριάζει καλά και περιμένω εντυπώσεις!!!
      Να τα φτιάξεις ...εύκολα - νόστιμα - οικονομικά... το μότο τους!!! χαχαχαχα
      Φιλάκια σου!

      Διαγραφή
  6. Και πάνω που έψαχνα την ιδανική αναλογία για ganache λευκής σοκολάτας! Πολύ γλυκά και αρωματικά τα τρουφάκια σου! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε κι αυτή την αναλογία κι ελπίζω να σου αρέσει!! -:))
      Επίσης καλό μήνα!

      Διαγραφή
  7. Καλό μήνα!!!
    Πρέπει να είναι γεμάτα γεύση!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρελενομαι για λευκη σοκολατααα!!μπορω να εχω ενα τρουφακι?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τρελενομαι για λευκη σοκολατααα!!μπορω να εχω ενα τρουφακι?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τελεια φαινονται και πανευκολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχουν το τρίπτυχο: εύκολα - νόστιμα - οικονομικά... μή σου πω και πρωτότυπα!!

      Διαγραφή
  11. Α, εδώ μιλάμε για πολύ "ιδιαίτερη" γεύση Κική μου.
    Ελληνικός καφές με άσπρη σοκολάτα, πραγματικά δεν θα το "σκεφτόμουν" τόσο εύκολα, αλλά μια δοκιμή μάλλον θα με πείσει!!

    Φιλιά πολλά. Καλό ΣΚ και έναν όμορφο μήνα να έχετε εύχομαι...
    Όσο για το που μας πάει η ζωή...είναι κάτι που τελικά κανείς μας δεν ορίζει εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια σκέτη απόλαυση Πηνελόπη μου... δοκίμασέ τα... αξίζουν!!
      Φιλιά πολλά και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ...ειδικά σε κάτι τέτοιες ταραγμένες εποχές!!!

      Διαγραφή
  12. Τι νόστιμος συνδυασμός!!!
    Μικρές, γλυκές γευστικές μπουκίτσες, και τόσο εύκολο να τις φτιάξουμε!
    Καλό μήνα Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Έλενά τόσο εύκολο να τις φτιάξουμε και ακόμα πιο εύκολο να τις ...καταβροχθίσουμε απολαμβάνοντας την κάθε μπουκιά!!!! χαχαχαχα
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  13. Τι ωραία και ταυτόχρονα απλή και εύκολη ιδέα.
    Ο ελληνικός καφές με τις ευεργετικές ιδιότητες και το μοναδικό άρωμα, ως συνοδεία μάλλον χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική -συνήθως όχι ως υλικό. Να μια συνταγή που τον δικαιώνει λοιπόν, Κική είσαι πρώτη, υπέροχα φαίνονται τα τρουφάκια!
    Καλό μήνα κιόλας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Σκοτεινούλα μου... εύκολα, απλά, νόστιμα και με ελληνικό καφέ!! Κάπως δεν πρέπει να δούμε αυτόν τον καφέ και σε έναν ρόλο λίγο πιο ...ουσιαστικό παρά μέσα στο φλυτζάνι δίπλα στα μπισκότα και τα γλυκά;;;
      Χαίρομαι που σου άρεσε!!!
      Επίσης καλό μήνα! -:))

      Διαγραφή
  14. Καλο μήνα τα τρουφάκια σου φαίνονται υπέροχα και εύκολα καλό σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Νάντια τα έχουν όλα αυτά... αξίζει να τα δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  15. καλό και γλυκό τρουφομήνα!!!! :) σούπερ συνταγή, θα τη δοκιμάσω! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζει Εβονίτα μου... δοκίμασέ την και πες μου!

      Διαγραφή
  16. Καλό και γλυκό μήνα σαν τα ωραία τρουφάκια σου!

    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μαίρη μου... επίσης καλό μήνα!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  17. Αν και κάνετε αξιόλογη προσπάθεια στο foodblogging,προσπαθήστε να βελτιώσετε λίγο τις φωτογραφίες σας..Τόσες ενδιαφέρουσες συνταγές,είναι κρίμα να υστερούν εικαστικά..

    Φιλικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Πράγματι αν κάποιος δοκιμάσει τις συνταγές που βάζω θα ενθουσιαστεί... από την άλλη για να βελτιώσω τις φωτογραφίες πρέπει να αγοράσω μια νέα και ακριβή μηχανή μια και οι συγκεκριμένες είναι με μια μικρή compact η οποία ως φαίνεται πνέει τα λοίσθια ...αλλά υπάρχει πάντα ένα οικονομικό θέμα τουλάχιστον προς το παρόν.
      Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή... μόλις υπάρξει δυνατότητα θα το κάνω γιατί είναι μέσα στα σχέδιά μου αν και το συγκεκριμένο foodblog είναι καθαρά ερασιτεχνικό γιατί εάν ήμουν στο εξωτερικό θα μπορούσα να έχω κάποια έσοδα απ' αυτό εν αντιθέσει με την χώρα μας όπου πλέον ούτε από τη δουλειά μας δεν έχουμε έσοδα!!!
      Φιλικά

      Διαγραφή
  18. 3usma lemoniou anafereis 3afnika,alla den to exeis sta ulika!Poso 3usma vazeis?!Kai epeidh h mousse leukhs sokolatas me lemoni einai foverh,mhpws an den valoume kafe ginei kati paromoio?Ta exeis dokimasei xwris kafe?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή βάζω ελάχιστο όταν πρόκειται για τρουφάκια με ελληνικό καφέ. Εάν θέλεις να κάνεις τρουφάκια λευκής σοκολάτας με άρωμα λεμόνι απλά αύξησε το ξύσμα!!! Γίνονται πολύ ωραία!!!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!