Το κορν φλάουρ τα κάνει ελαφρά και αφράτα, τα βοηθάει να λιώνουν στο στόμα ενώ το καλαμποκάλευρο τους χαρίζει ένα λευκόχρυσο χρώμα κι ένα μικρό κι ευχάριστο "κρίτς" στο δόντι. Το αλεύρι τους δίνει υπόσταση και το άρωμα αμυγδάλου τα βοηθά να αφήνουν στο στόμα μιαν επίγευση που όμοιά της δύσκολα βρίσκει κανείς... εκείνη του πικραμύγδαλου!! "Η ζύμη τους μοιάζει με τη ζύμη των κουραμπιέδων" ήταν η βασική μου σκέψη...άρα θα γίνουν τριφτά αλλά και νόστιμα!
Μια αυτοσχέδια συνταγή με βάση την πείρα και την αγάπη προς τα μπισκότα! Μια συνταγή που ικανοποίησε τους κριτές του τριωρόφου και έκανε μερικούς απ' αυτούς να ...εξαφανίσουν 7-8 μπισκότα μόλις... ξύπνησαν από τον απογευματινό ύπνο και μόλις γύρισαν από το μάθημα των αγγλικών!!! Τα φορεματάκια, οι καρδούλες και τα ολοστρόγγυλα μπισκότα με το αποτύπωμα "biscuits maison" προκάλεσαν φωνούλες ενθουσιασμού από την έκπληξη μια και τα μπισκότα έγιναν και ψήθηκαν σχεδόν κρυφά για να είναι διπλή η ...απόλαυση!!!
Κι ενώ ακόμη ακούγονταν μικρά δοντάκια να μασουλάνε καρδούλες, κύκλους και φορεματάκια ...τα μικρά ταπεράκια ήδη είχαν υποδεχθεί κάποια άλλα για να συνοδεύσουν τις μικρές στο σχολείο αφήνοντας πίσω τους μια αρκετά μεγάλη παρέα αναπληρωματικών για τις επόμενες μέρες!
Δοκιμάστε τα... αξίζουν τον κόπο!! Αφήστε τα να σας ...γλυκάνουν με το καφεδάκι ή το τσάι (...ταιριάζουν υπέροχα με ένα χλιαρό φλυτζάνι τσάι του βουνού)! Μια και μόνον μπουκιά αρκεί για να σας φτιάξει λίγο το κέφι!!!
ΥΛΙΚΑ125 γρ. βούτυρο μαλακό
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κ.γλ. άρωμα αμυγδάλου
1 μεγάλο αυγό
100 γρ. καλαμποκάλευρο
50 γρ. κούσταρ πάουντερ με γεύση βανίλια*
100 γρ. κόρν φλάουρ *
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το καλαμποκάλευρο, το κούσταρ πάουντερ, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το άρωμα αμυγδάλου.
Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα μίγμα κρεμώδες, αφράτο και σχεδόν λευκό.
Προσθέτουμε και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με τα διάφορα είδη άλευρου.
Σταματάμε το χτύπημα όταν έχουμε μια ζύμη μαλακή, που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά για να σφίξει λίγο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Απλώνουμε τη ζύμη με το ρολό και κόβουμε με κουπ πάτ ή κάνουμε μπαλίτσες που τις πιέζουμε λίγο για να γίνουν πλατιά, στρογγυλά μπισκοτάκια.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να γίνουν καστανές.
Αυξομειώνουμε το χρόνο ψησίματος ανάλογα πάντα με το μέγεθος των μπισκότων.
* Για να έχουμε λιγότερα υλικά, μπορούμε αν αντικαταστήσουμε το κούσταρ με κορν φλάουρ και να βάλουμε 150 γρ. κόρν φλάουρ (και καθόλου κούσταρ).
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να γίνουν καστανές.
Αυξομειώνουμε το χρόνο ψησίματος ανάλογα πάντα με το μέγεθος των μπισκότων.
* Για να έχουμε λιγότερα υλικά, μπορούμε αν αντικαταστήσουμε το κούσταρ με κορν φλάουρ και να βάλουμε 150 γρ. κόρν φλάουρ (και καθόλου κούσταρ).
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!!!