Μπισκότα τραγανά αλλά και αφράτα

Το κορν φλάουρ τα κάνει ελαφρά και αφράτα, τα βοηθάει να λιώνουν στο στόμα ενώ το καλαμποκάλευρο τους χαρίζει ένα λευκόχρυσο χρώμα κι ένα μικρό κι ευχάριστο "κρίτς" στο δόντι. Το αλεύρι τους δίνει υπόσταση και το άρωμα αμυγδάλου τα βοηθά να αφήνουν στο στόμα μιαν επίγευση που όμοιά της δύσκολα βρίσκει κανείς... εκείνη του πικραμύγδαλου!! "Η ζύμη τους μοιάζει με τη ζύμη των κουραμπιέδων" ήταν η βασική μου σκέψη...άρα θα γίνουν τριφτά αλλά και νόστιμα!
Μια αυτοσχέδια συνταγή με βάση την πείρα και την αγάπη προς τα μπισκότα! Μια συνταγή που ικανοποίησε τους κριτές του τριωρόφου και έκανε μερικούς απ' αυτούς να ...εξαφανίσουν 7-8 μπισκότα μόλις... ξύπνησαν από τον απογευματινό ύπνο και μόλις γύρισαν από το μάθημα των αγγλικών!!! Τα φορεματάκια, οι καρδούλες και τα ολοστρόγγυλα μπισκότα με το αποτύπωμα "biscuits maison" προκάλεσαν φωνούλες ενθουσιασμού από την έκπληξη μια και τα μπισκότα έγιναν και ψήθηκαν σχεδόν κρυφά για να είναι διπλή η ...απόλαυση!!!
Κι ενώ ακόμη ακούγονταν μικρά δοντάκια να μασουλάνε καρδούλες, κύκλους και φορεματάκια ...τα μικρά ταπεράκια ήδη είχαν υποδεχθεί κάποια άλλα για να συνοδεύσουν τις μικρές στο σχολείο αφήνοντας πίσω τους μια αρκετά μεγάλη παρέα αναπληρωματικών για τις επόμενες μέρες!
Δοκιμάστε τα... αξίζουν τον κόπο!! Αφήστε τα να σας ...γλυκάνουν με το καφεδάκι ή το τσάι (...ταιριάζουν υπέροχα με ένα χλιαρό φλυτζάνι τσάι του βουνού)! Μια και μόνον μπουκιά αρκεί για να σας φτιάξει λίγο το κέφι!!!
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βούτυρο μαλακό
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κ.γλ. άρωμα αμυγδάλου
1 μεγάλο αυγό
100 γρ. καλαμποκάλευρο
50 γρ. κούσταρ πάουντερ με γεύση βανίλια*
100 γρ. κόρν φλάουρ *
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το καλαμποκάλευρο, το κούσταρ πάουντερ, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το άρωμα αμυγδάλου.
Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα μίγμα κρεμώδες, αφράτο και σχεδόν λευκό.
Προσθέτουμε και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με τα διάφορα είδη άλευρου.
Σταματάμε το χτύπημα όταν έχουμε μια ζύμη μαλακή, που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά για να σφίξει λίγο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Απλώνουμε τη ζύμη με το ρολό και κόβουμε με κουπ πάτ ή κάνουμε μπαλίτσες που τις πιέζουμε λίγο για να γίνουν πλατιά, στρογγυλά μπισκοτάκια.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να γίνουν καστανές.
Αυξομειώνουμε το χρόνο ψησίματος ανάλογα πάντα με το μέγεθος των μπισκότων.
* Για να έχουμε λιγότερα υλικά, μπορούμε αν αντικαταστήσουμε το κούσταρ με κορν φλάουρ και να βάλουμε 150 γρ. κόρν φλάουρ (και καθόλου κούσταρ).
Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα!!!

20 σχόλια:

  1. Είναι πανέμορφα! Μα που έχεις βρει και κάνεις αυτά τα καταπληκτικά φορεματάκια!!!!
    Αν κρίνω από τα υλικά θα είναι πεντανόστιμα!
    Ο προλογός σου με έπεισε να τα δοκιμάσω.
    Φιλιά πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχω αγοράσει κατά καιρούς ...άλλα από δω άλλα από το amazon Νοτούλα μου!!! Πράγματι είναι όμορφα και ξετρελλαίνουν τις μικρές μας αλλά και τις συμμαθήτριές τους!!!
      Είναι πολύ αφράτα και πεντανόστιμα!!! Αξίζουν τη δοκιμή!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Ένας από τους ουρανίσκους του τριωρόφου δεν πρόλαβε να δοκιμάσει παρά μια δαγκωνιά.!!!! Μια επανάληψη άμεσα \please!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά δεν ζητούσες τίποτε άλλο;;;; Είναι έτοιμαααα!!!!!!!!!!! Δοκίμασε ΤΩΡΑ!!!! Μετά δεν θα φταίω αν εξαφανιστούν!!!!!!!!!!! χεχεχεχε

      Διαγραφή
  3. Πρώτον υπέροχα-τα εφτιαξα παρ αυτά- δεύτερον θέλω τη σφραγίδαααααα biscuits maison καθότι και γω γαλλικού συνάδελφος . Πού θα τη βρώ να την αγοράσω?
    Αμαλία Καβάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Αμαλία!!! Τη σφραγίδα την αγόρασα από το Amazon.fr πριν δύο χρόνια.
      Καλό βράδυ συνάδελφε!!!

      Διαγραφή
  4. Τρισχαριτωμένα Κική μου και η σφραγίδα τους δινει και...κύρος! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Μάρθα μου γιατί είναι πεντανόστιμα!!!
      Όσο για τη σφραγίδα έχει πλάκα!!! χαχαχα

      Διαγραφή
  5. Καλέ, τι χαριτωμένα που είναι!!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Κική μου!
    Μήπως έχεις παραλείψει το κούσταρ στη λίστα με τα υλικά; Κοιτώ και ξανακοιτώ -είναι και πρωί και δεν βλέπω καλά- και δεν βλέπω την ποσότητα.
    Φαίνονται πολύ νόστιμα πάντως και μου αρέσει που είναι τόσο κομψά και επιμελημένα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη μου...
      ευχαριστώ για την επισήμανση... έγινε το εξής... τα έφτιαξα δύο φορές για να είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν καλά.
      Την πρώτη φορά έβαλα 100 γρ. κόρν και 50 κούσταρ και τη δεύτερη 150 γρ. κορν με σκοπό να μειώσω τα διαφορετικά υλικά για να είναι πιο εύκολα.
      Έτσι γράφοντας τα 150 κόρν φλάουρ δεν έγραψα το κούσταρ αλλά στη διαδικασία δεν το πρόσεξα.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ πολύ για την επισήμανση.
      Τα μπισκοτάκια γίνονται νόστιμα, αφράτα αλλά και τραγανά.
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!!
      Φιλιά πολλά σε σένα και τις γλυκιές πριγκίπισσες!!!

      Διαγραφή
  7. Τέλεια τα μπισκοτάκια! Νομίζω η σφραγίδα κάνει πάταγο, θα αρχίσουμε όλοι να την ψάχνουμε!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά από τα τόσο ωραία σχήματα πέρασαν στη νοστιμιά οι δοκιμαστές και που να σταματήσουν Κική μου!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα θα πω: ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ!!!
    ;-)
    Καλημέρα, ομορφιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπισκότα με τη βούλα!
    Υπέροχα, έκανες να φανερωθεί η παιδική ψυχή όλων μας.

    Χρυσοχέρα Βασιλική μου, φιλάκια σας!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι πραγματικά πανέμορφα! Πολύ ωραία! Και πεντανόστιμα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κ τα μπισκότα φαίνονται υπέροχα και τα σχέδια αξιολάτρευτα πως να μην τα τσακίσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα που χειμωνιάζει και θα έχω αρκετό χρόνο στη διάθεσή μου θα τα δοκιμάσω σίγουρα! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ωραία τα φορεματάκιααα!!!!
    Υπέροχα μπισκοτάκια για το καφεδάκι μας και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!