Τέλειο σνακ, υγιεινό, νόστιμο και κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους. Θα μας χορτάσει όταν πεινάσουμε κατά τις 11 το πρωί στο γραφείο αλλά θα γεμίσει ευχάριστα και τις ..."μικρές κοιλίτσες" που βρίσκονται στο σχολείο κι αποζητούν στο διάλειμμα μια γλυκιά συντροφιά, όχι μόνον για να μην "γουργουρίζουν" αλλά και για να δώσει στο μυαλουδάκι τους την απαραίτητη ενέργεια που θα τις βοηθήσει να συνεχίσουν ακούραστα μέχρι το μεσημέρι... με κρύο ή χωρίς.
Ειδικά τώρα το χειμώνα, οι μπάρες αυτές είναι το καλύτερο κολατσιό για ένα γερό οργανισμό.
ΥΛΙΚΑΕιδικά τώρα το χειμώνα, οι μπάρες αυτές είναι το καλύτερο κολατσιό για ένα γερό οργανισμό.
1 ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη με το πιρούνι
2 αχλάδια σε μικρά κυβάκια
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ταχίνι
1 φλ. τσ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. τσ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1/2 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλο τριμμένο
1/2 φλ. φουντούκια χοντροκομμένα
1 φλ. τσ. ξερά φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα, σταφίδες, βύσσινα) κομμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ. αραβοσιτέλαιο
1 κ.γλ. κοφτή κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια λεκανίτσα κουζίνας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο παχύρρευστο μείγμα.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι, αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα.
Το ισιώνουμε έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος και το ψήνουμε για 40-45 λεπτά, περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μπάρες.