Σουφλέ με κατεψυγμένα βατόμουρα

Καλησπέρα!! Καλή εβδομάδα και καλές απόκριες να έχουμε!!!!

Σήμερα "άνοιξε" το Τριώδιο!!! Πωπώωωω αρχίζει να "μυρίζει" άνοιξη, παρά τον άσχημο καιρό που έχουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη. Από το πρωί σήμερα, μια μέρα μουντή, συννεφιασμένη, μ' έναν ουρανό θυμωμένο (λέτε να είναι από τα καινούργια "κοστούμια" που μας ετοιμάζουν οι, κατά τα άλλα "αξιαγάπητοι" κυβερνώντες;;;;;) που κατά διαστήματα "κλαίει", τον αέρα  να φυσάει μανιασμένα, την υγρασία και το κρύο  να "τρυπάει κόκκαλα"!!!
Ναι αλλά, όταν σκέφτομαι ότι έφτασαν, σχεδόν, οι απόκριες και μιας και είμαι, εκ φύσεως αισιόδοξη, μου έρχεται στο νου η άνοιξη, τα λουλούδια, ο ήλιος κι ο καταγάλανος ουρανός... μη σας πω και το Πάσχα δηλαδή-:))))))
Μετά απ΄όλες αυτές τις σκέψεις πώς να μην θέλω να ξεκινήσω γλυκά την εβδομάδα;;;
Για σήμερα, σας έχω ένα πολύ εύκολο και ελαφρύ, γλυκό σουφλέ με κατεψυγμένα βατόμουρα (κι αν έχετε και φρέσκα ...ακόμη καλύτερα)! Φυσικά, είναι από κείνα τα γλυκά της γαλλικής ζαχαροπλαστικής που, επειδή δεν είναι υπερβολικά γλυκά, δεν χάνουν την πραγματική τους νοστιμιά.
ΥΛΙΚΑ 6 ατομικά φορμάκια
100 γρ. βατόμουρα σε κομμάτια
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
4 κ.σ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της κοσκινισμένη
60 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
Ελάχιστο αλάτι
Λίγη μαργαρίνη λιωμένη για να αλείψουμε τα φορμάκια
Άχνη για το γαρνίρισμα και το πασπάλισμα των μπολ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Με τη λιωμένη μαργαρίνη αλείφουμε 6 ατομικά φορμάκια σουφλέ και τα πασπαλίζουμε με άχνη.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα 3 ασπράδια που τα έχουμε αφήσει για 1-2 ώρες εκτός ψυγείου και το αλάτι.
Με το μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε σε μαρέγκα προσθέτοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη.
Μόλις η μαρέγκα ετοιμαστεί την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε, με το μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσουν.
Στο ίδιο μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη φαρίνα και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στο μείγμα των κρόκων, φαρίνας και τυριού, ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας από πάνω προς τα κάτω, με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
Τέλος, προσθέτουμε και τα κομμένα βατόμουρα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως γιατί τα σουφλέ μας όσο κρυώνουν ξεφουσκώνουν.
Υ.Γ. Πάντως τα δικά μου επειδή άργησα λίγο να τα σερβίρω ξεφούσκωσαν αλλά όχι πολύ. Χαμήλωσαν περίπου 1 πόντο αλλά δεν έχασαν ούτε την καλή τους εμφάνιση και φυσικά ούτε τη νοστιμιά τους.
TIPS
*Μπορούν να σερβιριστούν και με σάλτσα βατόμουρο που θα ετοιμάσουμε πολτοποιώντας μερικά βατόμουρα και βράζοντάς τα για λίγο με μερικές κουταλιές άχνη, τόσες όσες μας φαίνονται αρκετές για να μας αρέσει η γλύκα του.
*Το σουφλέ αυτό μπορεί να γίνει και με βύσσινα σε κονσέρβα.
Καλό και γλυκό μήνα να έχουμε και καλή αποκριά!

26 σχόλια:

  1. ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.ΤΩΡΑ ΚΙΚΗ ΜΟΥ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ...ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω Νάσια μου!!!! Όσο για τον άντρα σου ...πες του ότι προκαλεί διαταραχή στο οικοσύστημα με την εξόντωση που κάνει στα σαλιγκάρια!!!!-:)))) Πολλά φιλάκια και να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Αμαν Κική μου, τι όμορφο γλυκάκι είναι αυτό;Καταπληκτικό!!!!!!!!!!Καλό μήνα, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύυ ωραία συνταγή!! Καλημέραα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελειο γλυκακι! Ετσι μου ρχεται να παρω καναδυο, αλλα δεν μπορω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε όσα θέλεις Ελπινίκη μου!!! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  5. Ωχ τι μου κάνεις τώρα;;;;Τέλειο!Μπράβο Κική μου!Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε ένα Ελένη μου, μην καθυστερείς!!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Ώ τι χρώμα! Μώρε Κική μου και πινέζα να πάταγαν και να ξεφούσκωναν...εγώ θα τα δοκίμαζα ευχαρίστως. Ασε που γίνονται πανεύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανεύκολα, με λίγες σχετικά θερμίδες αν βάλεις τυρί light και νόστιμα Πηνελόπη μου!!! Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  7. Τόσο όμορφο γλυκάκι και με πολύ έντονο κόκκινο χρώμα!Καλή μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου!!! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  8. Κική τέλειο το γλυκό σου, φαίνεται και νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή. Πέρασε από το blog μου σε περιμένει βραβείο…. Φιλιά.. Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ για το βραβείο Έλενα και χαίρομαι που σου άρεσε το σουφλέ μου!!! Συγχαρητήρια για το βραβείο σου!
      Καλό βράδυ και φιλιά!

      Διαγραφή
  9. This sounds YUMMY..Bookmarked..

    Aarthi
    http://www.yummytummyaarthi.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κικίτσα μου θαυμάζω την αισιοδοξία σου και τις θετικές σου σκέψεις, να σκέφτεσαι την άνοιξη μετά την χθεσινή θεομηνία;-)
    Κι εδώ στην Αθήνα τα είδαμε όλα α πα πααα!!!
    Πάντως το λαχταριστό γλυκάκι σου μας φτιάχνει πραγματικά το κέφο μόνο που το βλέπουμε!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί να κάνω Έλενά μου;;; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;;; Σήμερα κι εδώ συνεχίζει να έχει πολύ κρύο και να χιονίζει σταδιακά!! Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι!!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Τι γλυκάκια νόστιμα είναι αυτά!!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαίνεται πολύ όμορφο, αλλά έχω την εξής ερώτηση: κατεψυγμένα βατόμουρα πού βρίσκεις; Κάποτε είχε ο Μαρινόπουλος (4-5 χρόνια πριν), αλλά τώρα δεν έχει. Πολύ θα μου άρεσε αυτό το γλυκό και με το βύσσινο (ωραία ιδέα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες. Από τον Μαρινόπουλο εδώ στα Πεύκα τα πήρα, αλλά έχει και το Carrefour. Πάντως και με βύσσινο είναι πολύ ωραίο!!! Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  13. σουφλέεεεεεεεεεε!! λατρεύω όλων των ειδών τα σουφλέ κι αφού λες ότι είναι απλό κι εύκολο πάω να το φτιάξω για να μου φύγει η λιγούρα!! σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μου αρέσουν τα πολύ λιγουδιάρικα γλυκά.Το έφτιαξα σήμερα επί τη ευκαιρία των γενεθλίων μου. Ηταν υπέροχο! Θα το επαναλάβω μεθαύριο για τις φίλες μου, προσθέτονντας μια γλυκιά μαρμελάδα γιατί αυτές αγαπούν τις πιο γλυκές γεύσεις. ('Ετυχε να έχω στην κατάψυξη φρούτα του δάσους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!