Μαρμελάδα με 4 φρούτα και μέλι και δύο νέα βραβεία

Καλησπέρα μπλογκοφίλοι μου!!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να μην ...λιποθυμήσατε από τη ...χαρά σας για τα νέα μέτρα που έρχονται!!!! Πάντως ...σωθήκαμε!!!!!!!! 
Τέλος πάντων, ας μην επεκταθώ!!!! Την προηγούμενη εβδομάδα, μας τελείωσαν οι μαρμελάδες μας!!! Πού να μας προλάβουν κι αυτές οι καημένες!!!! Θα μου πείτε ...πού είναι το πρόβλημα;;;; Στο ότι τη συγκεκριμένη μέρα δεν ήταν δυνατόν να πάω για ψώνια κι επειδή, δεν ήθελα να φορτώσω κανέναν μ' αυτή τη δουλειά (μερικές μέρες τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε) άνοιξα το ψυγείο και το ξεφόρτωσα λίγο (για να μην κουράζεται κι αυτό!!) από τα μήλα και μερικά πορτοκάλια και μανταρίνια. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, το νέο πείραμα που αν και δεν είναι κάτι εντυπωσιακά προτότυπο, γίνεται μια πεντανόστιμη μαρμελάδα που μας συνοδεύει τα πρωινά ή τα απογεύματα με το κολατσιό.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά μήλα στάρκιν (καθαρό βάρος)
3 πορτοκάλια 
3 αχλάδια 
4 μανταρίνια 
2 κιλά ζάχαρη
2-3 κ.σ. μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 ποτήρι νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεφλουδίζουμε τα φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια).
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια από τις μεγάλες ίνες και τα κουκούτσια (εάν υπάρχουν).
Τα βάζουμε σταδιακά στο multi, τα πολτοποιούμε και τα ζυγίζουμε για να βεβαιωθούμε ότι είναι γύρω στα 2.5 κιλά ή και λίγο παραπάνω (εξαρτάται από το μέγεθος των φρούτων).
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα φρούτα, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και τα βράζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, να βράσουν για 20-25 λεπτά, περίπου, ανακατεύοντας συχνά για να μην μας καεί με μια ξύλινη κουτάλα.
Ελέγχουμε εάν έχει δέσει, τραβώντας μια γραμμή με την κουτάλα.
Εάν μείνει ανοιχτός ο "δρόμος της μαρμελάδας" τότε είναι έτοιμη, εάν όχι τότε αφήνουμε να βράσει κι άλλο.
Λίγο πριν να την αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βάζουμε τη μαρμελάδα ενώ είναι ακόμη ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, που σφραγίζουμε με ζεστά καπάκια και τοποθετούμε ανάποδα στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να κρυώσουν.
Και τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δήμητρα από το πανέμορφο μπλογκ http://happylittledots.blogspot.com/ για τα δύο βραβεία που μου έκανε την τιμή να μου χαρίσει, αν και δεν θα παίξω το παιχνίδι γιατί... το έχω ξαναπαίξει την προηγούμενη φορά που μου χάρισαν τα συγκεκριμένα βραβεία.

Καλό σας βράδυ!!!

16 σχόλια:

  1. Μια παρόμοια μαρμελάδα έκανα πριν λίγο καιρό και μου βγήκε υπέροχη !!! ' Ετσι κι εγώ είχα χρησιμοποήσει ότι είχε μείνει από φρούτα και είχα βάλει και δύο κυδώνια που είχαν ξεχαστεί στο δέντρο. Καλοφάγωτη !!!!
    Το βραβείο σου το ανάρτησα !! Συγγνώμη που δεν το είχα κάνει τόσον καιρό !
    Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Marie-Ann έγινε υπέροχη και αρωματική, χωρίς να προσθέσω καθόλου αρωματικό (βανίλια ή κανέλα) μιας και δεν ήθελα να χάσω το άρωμα των εσπεριδοειδών. Να είσαι καλά! Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. Κική μου μου αρέσουν πολύ οι σπιτικές μαρμελάδες, φτιάχνω συνέχεια και έτσι ποτέ δε λείπει απο το ψυγείο!Γεια στα χέρια σου πολύ ωραία πρέπει να έγινε με το μέλι!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι το μέλι της έδωσε άλλη διάσταση! Σ' ευχαριστώ πολύ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Οι συνταγές σου πάντα η μία καλύτερη από την άλλη!
    Πολύ καλή ιδέα η μαρμελάδα σου για τα φρούτα που περισσεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ notoula για τα καλά σου λόγια! Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Κική!! Σωθήκαμε δεν λες τίποτα :)
    Μ' αρέσει η ανάμικτη μαρμελάδα σου! Πιστεύω ότι θα ταιριάζει πολύ όμορφα πάνω σε ένα cheesecake!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει πολύ ωραίο χρώμα και έχει "δέσει" τέλεια Κική μου, έτσι που την βλέπω στο κουτάλι!
    Κρίμα που οι δικοί μου δεν τις πολυτρώνε. Τις φτιάχνω για να τις χαρίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ λαχταριστή η μαρμελάδα σου Κικίτσα, το χρώμα φανταστικό! Συγχαρητήρια για τα βραβεία σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελεια φαινεται η μαρμελαδα, εχει γινει εκπληκτικο χρωμα! τετοιες δοκιμες δινουν συχνα τα καλυτερα αποτελεσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πάλι δεν έχω φτιάξει ποτέ γιατί δεν πολύ τρώμε δυστυχώς εκτός αν μπουν σε κανένα γλυκό.Λέω δυστυχώς γιατί δεν πολύ τρώω και φρούτα και θα ήθελα τουλάχιστον να τρώω τις μαρμελάδες...Η δική σου φαίνεται λαχταριστή η αλήθεια είναι!Γεια στα χέρια σου Κική μου!
    Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κική καλησπέρα, δεν έχω δοκιμάσει με μέλι μαρμελάδες και με βάζεις σε πειρασμό, αύριο είμαι έτοιμη να φτιάξω κάποια,οπότε θα δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι τέλειες οι σπιτικές μαρμελάδες, με μέλι δεν το ήξερα, ωραία ιδέα!
    Το χρώμα πάντως..φοβερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κικίτσα μου τι να πρωτοθαυμάσω??
    Από χρώμα σκίζει, αλλά αυτό που κυρίως σκίζει είναι η έμπνευσή σου να συνδυάσεις τόσο υπέροχα τα φρούτα!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορω να βαλω μονο μελι αντι ζάχαρης; κ αν ναι ποσο για ενα κιλό μανταρίνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!