Πέννες με 5 τυριά

Η αποθέωση της τυροφαγίας!!!
Καλημέρα αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά!! Τί θα λέγατε για μια ωραία και χορταστική τυρένια μακαρονάδα με περίσσεια χάρη και γεύση; ΄Ασπρη και γαλαζοπράσινη (όχιιιιι!! Μην κάνετε λάθος συνειρμούς!!! :))) Μια ιδιαίτερη νοστιμιά χάρη στο μπλε τυρί (danablu) που την στολίζει. Η απόλυτη μακαρονάδα για τους λάτρεις του ιδιαίτερου αυτού τυριού!
Μια μακαρονάδα για μεγάλους ...μιας και η γεύση του μπλε τυριού είναι δύσκολη για τα παιδιά αλλά και για παιδιά εάν, πολύ απλά, σερβίρουμε τα μακαρόνια με την άσπρη σάλτσα τυριών χωρίς την, ιδιαίτερη παρέα του Danablu.
'Ετσι, με λίγα και όχι ακριβά υλικά μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα ωραίο πιάτο για αύριο που είναι Κυριακή της Τυροφάγου και τα ...γαλακτοκομικά... έχουν την τιμητική τους.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
300 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. μείγμα 4 κίτρινων τυριών *
100 γρ. έμμενταλ τριμμένο
80 γρ. μπλε τυρί (danablu, roquefort)
Λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα μακαρόνια που διαλέξαμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το έμμενταλ και το μείγμα των 4 τυριών.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και η σάλτσα μας να γίνει παχύρρευστη.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριών και γαρνίρουμε με θρυμματισμένο μπλε τυρί.
Συνοδεύουμε με μια ωραία σαλάτα.
Καλή Κυριακή!!!
TIPS
* Προσωπικά, αυτή την φορά χρησιμοποίησα το μείγμα 4 ιταλικών τυριών ( σκληρό τυρί, grana padano, parmigiano reggiano και pecorino) που βρήκα στο σούπερ μάρκετ. Άλλοτε χρησιμοποιώ μείγμα από γραβιέρα, γκούντα, πεκορίνο Αμφιλοχίας και κάποιο καπνιστό τυρί, όπως το Μετσοβόνε ή ακόμη και κίτρινη μοτσαρέλα τριμμένη. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα των κίτρινων τυριών που μας αρέσει. 
Μπορούμε να φτιάξουμε μια παραλλαγή της σάλτσας αυτής, εάν λιώσουμε και το μπλε τυρί μέσα. Η σάλτσα μας παίρνει το γαλαζοπράσινο χρώμα του και γίνεται τέλεια!
Η συγκεκριμένη σάλτσα συνοδεύει πολύ ωραία εκτός από μακαρόνια και κοτόπουλο ψητό ή μπριζόλα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας αρέσει το μπλέ τυρί.
Καλά Κυριακή και καλά Κούλουμα!

12 σχόλια:

  1. Γειά σου Κική μου και καλή καθαρή Δευτέρα να περάσεις.Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η μακαρονάδα σου,αν κι εγώ δεν τα πάω και πολύ καλά με το μπλέ τυρί θα το αντικαταστήσω με κάτι άλλο.Να είσαι καλά καλή σαρακοστή να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ροδάνθη μου!!! Χαίρομαι που σου άρεσε!! Καλά κούλουμα και καλή Σαρακοστή!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Κική μου!!! Το πως αγαπώ το ροκφόρ, δεν λέγεται.... Τέλειο το πιάτο σου!!! Καλά να περάσεις...
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μας.Επίσης καλά Κούλουμα!

      Διαγραφή
  3. Κική μου νοστιμότατο φαίνεται, λατρεύω το ροκφορ!!!Να περάσεις καλά, φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα, Κική μου. Υπέροχο το τυρένιο σου πιάτο, μακαρόνια με τυράκι είναι ένας καταπληκτικός συνδυασμός.
    Καλή Αποκριά και καλή Σαρακοστή, με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελένη μου! Επίσης καλή Σαρακοστή και καλή Αποκριά!

      Διαγραφή
  5. "Η αποθέωση της τυροφαγίας", χρειάζεται να πω εγώ κάτι άλλο, τα είπες όλα εσύ! Γιαμ γιαμ
    Καλά να περάσετε αύριο!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω ξεχάσει τελείως όλες αυτές τις ονομασίες των γιορτών, είμαι χαρούμενη που μου τις φέρνεις πάλι στο νουνού μου, με το νόστιμο φαγητακι!!! :))
    ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΙΚΗ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου τις θυμίζω. Επίσης καλή Σαρακοστή!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!