Σνίτσελ χοιρινό, τσιγγάνικο στο φούρνο


Καλησπέρα σας!!! Μια ακόμη Κυριακή έφτασε στο τέλος της!!! Χαλαρή μέρα, με οικογενειακή συγκέντρωση και συζητήσεις γύρω από το γνωστό θέμα της κρίσης και όλων των άλλων προβλημάτων αλλά και με παραθυράκια γέλιου και αναμνήσεων που σε ταξιδεύουν σε χρόνια παλιότερα, πιο χαλαρά και ξέγνοιαστα, πιο ανέφελα και γεμάτα ελπίδα για το αύριο. 
Ευτυχώς, που σ' αυτή την δύσκολη εποχή, υπάρχουν ακόμα οι δυνατοί Ελληνικοί οικογενειακοί δεσμοί γιατί, νομίζω, ότι αν δεν υπήρχαν κι αυτοί η ζωή μας θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη.
Τέλος πάντων, δεν θα σας μαυρίσω την ψυχή περισσότερο και θα σας δώσω σήμερα ένα πιάτο για να ξεφύγετε απ' όλα... μέσω της γεύσης, φυσικά!!!! Είπαμε, η γεύση επηρεάζει τη διάθεση του ανθρώπου.
Νοστιμότατο πιάτο, όχι τηγανιτό, παρέα με λαχανικά στέκεται με περήφανα στο πιάτο, χωρίς να είναι ακριβό και πολυτελές. Ένα σνίτσελ... άνευ προηγουμένου, που αν και ξεκίνησε με προορισμό να κολυμπήσει σε κρέμα γάλακτος ...τελικά... απλώς... οδηγήθηκε στο λιβάδι με τα λαχανικά κι έγινε τρυφερό σαν την καρδιά ενός μαρουλιού και ζουμερό σαν ένα λαχταριστό πορτοκάλι!!!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
  • 2 σνίτσελ χοιρινά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
Για το πανάρισμα
  • 1 φλ. τσ. αλεύρι 
  • 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη*
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 φλ. τσ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί Πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή όποιο μας αρέσει)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
  2. Αναμιγνύουμε σε ένα φαρδύ και ρηχό μπολ τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την τριμμένη φρυγανιά, την μία κουταλιά τριμμένο τυρί και το πιπέρι.
  3. Πλένουμε τα σνίτσελ και αφού τα σκουπίσουμε με χαρτί κουζίνας, τα αλευρώνουμε καλά.
  4. Ύστερα τα βουτάμε στο χτυπημένο αβγό και αμέσως στο μείγμα της φρυγανιάς με τα μπαχαρικά.
  5. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα βαθιά, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
  6. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1 φλ. τσ. νερό και τοποθετούμε τα σνίτσελ.
  7. Από πάνω βάζουμε τα κομμένα λαχανικά (κρεμμύδια, μανιτάρια και πιπεριές).
  8. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε να ψηθεί για 30 λεπτά.
  9. Ύστερα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο  πεκορίνο και αφήνουμε τα σνίτσελ να ροδοκοκκινήσουν άλλα 20 λεπτά.
  10. Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε μόνον με τα λαχανικά και λεμόνι ή ετοιμάζουμε και πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές ή ψητές.
TIPS
* Εάν δεν έχουμε μουστάρδα σκόνη, διαλύουμε 1 1/2 κ.γλ. μουστάρδα κανονική μέσα στο χτυπημένο αβγό.
Καλή όρεξη!!!

Tante Kiki
36 Comments
No