Καλησπέρα! Σας αρέσουν τα αβγά και η πράσινη σαλάτα;;; Νομίζω, ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν αγαπούν τα πιάτα με αβγά, παρέα με ψωμάκι και σαλάτα. Είναι πιάτο διαχρονικό, πέρα από εποχές αν και ... αγαπάει λίγο περισσότερο το φθινόπωρο, την άνοιξη και το καλοκαίρι αλλά στέκεται και με πολύ μεγάλη άνεση και τον χειμώνα!
Ελάτε μαζί μου, πάμε στην κουζίνα να σας φιλέψω και να σας δώσω τη συνταγή...
Ελάτε μαζί μου, πάμε στην κουζίνα να σας φιλέψω και να σας δώσω τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
Για τη φριτάτα
4 πατάτες μέτριες κομμένες σε στικς
6 αβγά
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
1-2 λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες
Για τη πράσινη σαλάτα
1 σαλάτα πράσινη ψυγείου της αρεσκείας μας ή εφόσον βρίσκουμε φρέσκα λαχανικά... μερικά φύλλα από
Μαρούλι πράσινο ή σγουρό
Μαρούλι κόκκινο
Μαρούλι άισμπεργκ
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
Ρόκα
Για το ντρέσσινγκ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.γλ. ξίδι βαλσαμικό
1 κ.γλ. μέλι ελαφρώς ζεσταμένο
Αλάτι και πιπέρι λευκό
Για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη φριτάτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα .
Αλείφουμε το ταψί μας με λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο να ζεσταθεί.
Βάζουμε σε ένα μπολ, τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο.
Έπειτα προσθέτουμε το λάδι και τις ανακατεύουμε καλά ώστε να αλειφθούν παντού με λάδι.
Τις βάζουμε στο ήδη ζεστό ταψί και τις αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά περίπου ώστε να μαλακώσουν και να ροδοκοκκινήσουν χωρίς όμως να ξεροψηθούν.
Προσοχή, γιατί ο χρόνος που θα χρειαστούν οι πατάτες για να ψηθούν εξαρτάται από τον φούρνο αλλά και το πόσο χοντροκομμένες είναι.
Εν τω μεταξύ, στο μπολ που είχαμε τις πατάτες χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα και προσθέτουμε τη
θρυμματισμένη φέτα, πιπέρι και πάπρικα.
Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες, βγάζουμε το ταψάκι μας από το φούρνο και τις περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο, για 20-30 λεπτά, περίπου, έως ότου ψηθεί η φριτάτα μας και πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε τα λουκάνικα χωρίς καμμιά λιπαρή ουσία.
Για το ντρέσσινγκ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σε ένα βάζο με καπάκι που βιδώνει για να μπορέσουμε να το ανακινήσουμε χωρίς να λερωθούμε.
Για τη πράσινη σαλάτα
Κόβουμε τα λαχανικά της σαλάτας σε μια σαλατιέρα και την περιχύνουμε με το ντρέσσινγκ.
Ανακατεύουμε καλά.
Για το σερβίρισμα
Φρυγανίζουμε το ψωμί (προαιρετικά) και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ένα κομμάτι φριτάτα, μερικές ροδέλες χωριάτικο λουκάνικο, σαλάτα και 1 φέτα κομμένη στη μέση φρυγανισμένο ψωμί.