Φριτάτα μεσογειακή και μια ωραία πράσινη σαλάτα

Καλησπέρα! Σας αρέσουν τα αβγά και η πράσινη σαλάτα;;; Νομίζω, ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν αγαπούν τα πιάτα με αβγά, παρέα με ψωμάκι και σαλάτα. Είναι πιάτο διαχρονικό, πέρα από εποχές αν και ... αγαπάει λίγο περισσότερο το φθινόπωρο, την άνοιξη και το καλοκαίρι αλλά στέκεται και με πολύ μεγάλη άνεση και τον χειμώνα! 

Ελάτε μαζί μου, πάμε στην κουζίνα να σας φιλέψω και να σας δώσω τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
Για τη φριτάτα
4 πατάτες μέτριες κομμένες σε στικς
6 αβγά
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
1-2 λουκάνικα χωριάτικα σε ροδέλες
Για τη πράσινη σαλάτα
1 σαλάτα πράσινη ψυγείου της αρεσκείας μας ή εφόσον βρίσκουμε φρέσκα λαχανικά... μερικά φύλλα από
Μαρούλι πράσινο ή σγουρό
Μαρούλι κόκκινο
Μαρούλι άισμπεργκ
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
Ρόκα
Για το ντρέσσινγκ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.γλ. ξίδι βαλσαμικό
1 κ.γλ. μέλι ελαφρώς ζεσταμένο
Αλάτι και πιπέρι λευκό
Για το σερβίρισμα
6 φέτες ψωμί για τοστ, φρυγανισμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη φριτάτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα .
Αλείφουμε το ταψί μας με λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο να ζεσταθεί.
Βάζουμε σε ένα μπολ, τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο.
Έπειτα προσθέτουμε το λάδι και τις ανακατεύουμε καλά ώστε να αλειφθούν παντού με λάδι.
Τις βάζουμε στο ήδη ζεστό ταψί και τις αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά περίπου ώστε να μαλακώσουν και να ροδοκοκκινήσουν χωρίς όμως να ξεροψηθούν.
Προσοχή, γιατί ο χρόνος που θα χρειαστούν οι πατάτες για να ψηθούν εξαρτάται από τον φούρνο αλλά και το πόσο χοντροκομμένες είναι.
Εν τω μεταξύ, στο μπολ που είχαμε τις πατάτες χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα και προσθέτουμε τη
θρυμματισμένη φέτα, πιπέρι και πάπρικα.
Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες, βγάζουμε το ταψάκι μας από το φούρνο και τις περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο, για 20-30 λεπτά, περίπου, έως ότου ψηθεί η φριτάτα μας και πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε τα λουκάνικα χωρίς καμμιά λιπαρή ουσία.
Για το ντρέσσινγκ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σε ένα βάζο με καπάκι που βιδώνει για να μπορέσουμε να το ανακινήσουμε χωρίς να λερωθούμε.
Για τη πράσινη σαλάτα
Κόβουμε τα λαχανικά της σαλάτας σε μια σαλατιέρα και την περιχύνουμε με το ντρέσσινγκ.
Ανακατεύουμε καλά.
Για το σερβίρισμα
Φρυγανίζουμε το ψωμί (προαιρετικά) και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ένα κομμάτι φριτάτα, μερικές ροδέλες χωριάτικο λουκάνικο, σαλάτα και 1 φέτα κομμένη στη μέση φρυγανισμένο ψωμί.

34 σχόλια:

  1. καλησπερααααα....εγω δοκιμασει φριτατα και ειναι υπεροχη!!!η ιδεα σου για το στησιμο του πιατου είναι εξαιρετικη!!!!μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου υπέροχο το πιάτο σου, ζωγράφισες πάλι!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελένη μου!!! Καλό βράδυ και φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Είδα χρώματα και μπήκα. Θαύμασα ομορφιές και γεύσεις και το καταευχαριστήθηκα!!! Και τώρα που άνοιξα πάλι τα μάτια μου ευχήθηκα να ήμουν λίγο πιο κοντά να ερχόμουν να με φιλέψεις!!!
    Εξαιρετικό και από γεύση και από παρουσίαση!!
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι από αύριο με το καλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ήσουν Μπέττυ μου, θα σε φίλευα οπωσδήποτε. Κι αν έρθεις κατά δω, περιμένω mail! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Ωραίο το πιάτο σου Κική!
    Και η σαλάτα δροσερή να παίρνει την κάψα απο το χωριάτικο λουκάνικο.
    Ναι, θα ήθελα να το έτρωγα τώρα όπως ακριβώς το βλέπω στη φωτο.
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Χρυσαυγή μου, να σου στείλω;;;; Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  5. χρωματα ,αρωματα και γευση απιθανη!!Υπεροχο πιατο!Εκανες μια πολυ πετυχημενη παρουσιαση!!να σαι καλα και να εχεις μια υπεροχη εβδομαδα.φιλια misirlou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες misirlou!! Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω και που σου άρεσε η πρόταση!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Πόπο! Τι πιάτο είναι αυτό; Μου τρέχουν τα σάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πιατάκι της τελευταίας φωτό το βλέπω κομπλέ (για μένα)
    Εχει απ' όλα, και φριτάτα και σαλατούλα και λουκανικάκι χωριάτικο, κρασάκι δεν έχει αλλά δεν πειράζει.... θα φέρω εγώ, μην έρθω και με άδεια χέρια!
    Καλό βράδυ Κικίτσα μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενάκι μου έχει και κρασάκι αλλά δεν φαίνεται στη φωτό. Είναι η έκπληξη! χαχαχα Χαίρομαι που σου άρεσε. Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Ένα απλό και νόστιμο φαγητό,γεμάτο χρώματα, που σε βγάζει....ασπροπρόσωπη.Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Καλή εβδομάδα και χαίρομαι που σου άρεσε!!!

      Διαγραφή
  10. Πολύχρωμο και γευστικό πιάτο ταυτόχρονα,Κικίτσα!Καλή εβδομάδα και καλά μαγειρέματα! ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Χαρούλα μου!!! Επίσης καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Κική και καλή εβδομάδα! Έχεις απόλυτο δίκιο, ο συνδυασμός ομελέτας και σαλάτας είναι από τους πολύ αγαπημένους μου!
    Πολύ ωραίο πιάτο, νόστιμο και γεμάτο υπέροχα χρώματα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ερμιόνη μου και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  12. Πολύ ωραίο πιάτο γεμάτο χρώμα και γεύση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελεια φαινεται! Κι εχεις κανει πολυ ομορφη χρωματιστη παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να είσαι καλά Ελπινίκη!!! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ομορφιες νοστιμιες και μυρωδιες μαγικες υποπτευομαι οτι θα εχουμε εδω ε; καλως ηρθες σπιτακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δώσε μου αυγά και τίποτα άλλο! Μμμμ, τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!