Καλημέρα σας! Κυριακή σήμερα, με έναν άστατο καιρό, που ξεκινάει από τη συννεφιά, για να πάει στο ψιλόβροχο και ξανά στον ήλιο, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Είναι εκνευριστικός καιρός, πάντως κι επειδή όταν εκνευρίζομαι ...θέλω κάτι γλυκό, είπα να σας δείξω τον αμαρτωλό κορμό "κόλαση" που έφτιαξα προχθές (εντάξει κι αυτός περίμενε αλλά λίγο :)). Η συνταγή είναι από ένα παλιό τεύχος (Φεβρουάριος 2009) του περιοδικού "Κουζίνα, νοστιμιές από τον Ηλία Μαμαλάκη" αλλά εγώ και πάλι έκανα κάτι μικροαλλαγές για να τον "φέρω" γευστικά εκεί που ήθελα.
Στην αρχική συνταγή υπήρχε βούτυρο Ολλανδίας ενώ εγώ χρησιμοποίησα μαργαρίνη Super Fresko με άρωμα βουτύρου, υπήρχαν επίσης καρύδια ενώ εγώ έβαλα μισά μισά καρύδια με φουντούκια και αντί για λικέρ έβαλα Μοσχάτο Λήμνου.
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
300 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. κουβερτούρα 52%
80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
80 γρ. νουτέλα
60 γρ. καρύδια
60 γρ. φουντούκια
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 σφηνάκι λευκό γλυκό κρασί Μοσχάτο Λήμνου
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150 γρ. μπισκότα Μιράντα θρυμματισμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την μαργαρίνη σε σιγανή φωτιά.
Μόλις ζεσταθούν λίγο, προσθέτουμε τις σοκολάτες ψιλοκομμένες και τις ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε και τη νουτέλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τα καρύδια και τα φουντούκια ψιλοκομμένα και τα καραμελώνουμε.
Τα προσθέτουμε στο μίγμα, μαζί με το κρασί, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά ώστε να κρυώσει λίγο.
Τέλος προσθέτουμε και τα μπισκότα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα.
Στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ μια μεμβράνη και ρίχνουμε το μίγμα μας.
Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, ώστε να παγώσει.
Σερβίρουμε με άχνη, γλάσο σοκολάτας και φράουλες ή ακόμη και με βύσσινο γλυκό του κουταλιού.
Καλή αμαρτία γιατί...ζωή χωρίς γευστική αμαρτία δεν έχει αξία!!!