Μπράουνις με γεύση καραμέλας! Μοναδική γεύση και επίγευση!

Το μεγάλο μυστικό στα συγκεκριμένα μπράουνις είναι η ακατέργαστη, μαύρη ζάχαρη muscovado που τους δίνει μια μοναδική γεύση καθώς και το άρωμα καραμέλας που έχουν.
Αυτό οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητας της συγκεκριμένης ζάχαρης σε μελάσα και για τον ίδιο λόγο έχει την ιδιαίτερη υφή της βρεγμένης άμμου,  είναι ελαφρά κολλώδης  και υγρή. Δίνει μια μοναδική γεύση σε κέικ, μπισκότα (ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τζίντζερ), σάλτσες για κρέατα αλλά και στον καφέ... δοκιμάστε τη, πασπαλισμένη σε γιαούρτι με φρέσκα φρούτα!
Ένα άλλο συστατικό που δίνει στο συγκεκριμένο κέικ μια ιδιαίτερη προσωπικότητα είναι η διπλή σοκολάτα (με 50% και 70% κακάο) που σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη ζάχαρη τα κάνει ανεπανάληπτα... αλλά και η αμυγδαλόσκονη! Δοκιμάστε τα toffee brownies και θα με θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο σε κομμάτια
150 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο σε κομμάτια
250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
250 γρ. μαύρη ζάχαρη muscovado
3 μεγάλα αβγά
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
1 κ.γλ. μπέικιν
1 βανιλέτα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι τετράγωνο ή μακρόστενο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε σ' αυτό την αμυγδαλόσκονη, τη βανίλια και το μπέικιν.
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, την κουβερτούρα με το βούτυρο να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντάς τα καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αβγά μέχρι να φουσκώσουν και να έχουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαύρη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε και το μίγμα της σοκολάτας με το βούτυρο που έχει κρυώσει, προσεκτικά.
Τέλος, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα) προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού.
Γεμίζουμε το ταψάκι μας και ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί στο εσωτερικό (κάνουμε τη γνωστή δοκιμή με το μαχαίρι).
Προσοχή, τα συγκεκριμένα μπράουνις είναι ελαφρώς υγρά στο εσωτερικό.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν 1 ώρα, περίπου, πριν τα κόψουμε σε κομμάτια και απολαύσουμε τη μοναδική τους καραμελένια γεύση!
Πηγή: GoodFood 101, Cakes & Bakes, BBC

8 σχόλια:

  1. Καραμελένια γεύση άκουσα και ήρθα τρεχάτη για μεγάλο..... αλλά πολύ μεγάλο κομμάτι;-)
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φτάνει που μας προσφέρεις πειρασμούς , το έχεις μελετήσει το...θέμα κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά Κική σταμάτα λίγο...προσπαθώ να κάνω "αποχή" από τα γλυκά για όσο το δυνατόν περισσότερο, και δεν σε προλαβαίνω με τίποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές για μπράουνις, ακόμα ψάχνω την τέλεια! Οι δύο σοκολάτες μου έκαναν κλικ, όσο για τη συγκεκριμένη ζάχαρη, τη χρησιμοποιώ σε όσα πιο πολλά γλυκά μπορώ, όντως δίνει μια καραμελένια γεύση και διαφέρει.
    Θα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία τη συνταγή σου, σ' ευχαριστώ που τη μοιράστηκες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκιο για την ζάχαρη, υπέροχα πρέπει να σου έγιναν
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ γλυκιά μου..πας να με πεθάνεις..το κατάλαβα πια!ρε Το θέλωωωωωωωωω! ουάουυυυυυυυυυ! ένα τόσο δα κομματάκι βρε σκληρή ψυχή...μόλις έφαγα ..α[πλά φασολάκια για να.. υποδείξω στον άνδρα μου κανόνες διαίτης ..όμως αυτό...το θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλες! Αυτά τα αμαρτωλά μπράουνις είναι πολύ πράγματι πολύ ωραία... γι αυτό σας κερνάω για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις επισκέψεις σας! Φιλιά και καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!