Το μεγάλο μυστικό στα συγκεκριμένα μπράουνις είναι η ακατέργαστη, μαύρη ζάχαρη muscovado που τους δίνει μια μοναδική γεύση καθώς και το άρωμα καραμέλας που έχουν.
Αυτό οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητας της συγκεκριμένης ζάχαρης σε μελάσα και για τον ίδιο λόγο έχει την ιδιαίτερη υφή της βρεγμένης άμμου, είναι ελαφρά κολλώδης και υγρή. Δίνει μια μοναδική γεύση σε κέικ, μπισκότα (ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τζίντζερ), σάλτσες για κρέατα αλλά και στον καφέ... δοκιμάστε τη, πασπαλισμένη σε γιαούρτι με φρέσκα φρούτα!
Αυτό οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητας της συγκεκριμένης ζάχαρης σε μελάσα και για τον ίδιο λόγο έχει την ιδιαίτερη υφή της βρεγμένης άμμου, είναι ελαφρά κολλώδης και υγρή. Δίνει μια μοναδική γεύση σε κέικ, μπισκότα (ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τζίντζερ), σάλτσες για κρέατα αλλά και στον καφέ... δοκιμάστε τη, πασπαλισμένη σε γιαούρτι με φρέσκα φρούτα!
Ένα άλλο συστατικό που δίνει στο συγκεκριμένο κέικ μια ιδιαίτερη προσωπικότητα είναι η διπλή σοκολάτα (με 50% και 70% κακάο) που σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη ζάχαρη τα κάνει ανεπανάληπτα... αλλά και η αμυγδαλόσκονη! Δοκιμάστε τα toffee brownies και θα με θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα με 52% κακάο σε κομμάτια
150 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο σε κομμάτια
250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
250 γρ. μαύρη ζάχαρη muscovado
3 μεγάλα αβγά
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
1 κ.γλ. μπέικιν
1 βανιλέτα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι τετράγωνο ή μακρόστενο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε σ' αυτό την αμυγδαλόσκονη, τη βανίλια και το μπέικιν.
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, την κουβερτούρα με το βούτυρο να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντάς τα καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αβγά μέχρι να φουσκώσουν και να έχουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαύρη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε και το μίγμα της σοκολάτας με το βούτυρο που έχει κρυώσει, προσεκτικά.
Τέλος, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα) προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού.
Γεμίζουμε το ταψάκι μας και ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί στο εσωτερικό (κάνουμε τη γνωστή δοκιμή με το μαχαίρι).
Προσοχή, τα συγκεκριμένα μπράουνις είναι ελαφρώς υγρά στο εσωτερικό.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν 1 ώρα, περίπου, πριν τα κόψουμε σε κομμάτια και απολαύσουμε τη μοναδική τους καραμελένια γεύση!
Πηγή: GoodFood 101, Cakes & Bakes, BBC