Είναι ένα πιάτο που αν και απλό αλλά έχει τόσες παραλλαγές που δεν θα το βαρεθείτε ποτέ. Μια συνταγή με πλούσια γεύση που γίνεται εκπληκτική με την προσθήκη ενός καραμελωμένου κρεμμυδιού και λίγης ψιλοκομμένης λιαστής ντομάτας. Με βάση την ίδια κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας, μπλε τυρί ή ακόμα και κάποιο λαχανικό όπως πιπεριές αλλά και μανιτάρια.
Τορτελίνι με σάλτσα τυριού, καραμελωμένο κρεμμύδι και λιαστή ντομάτα
Περιγραφή : 'Ενα καθημερινό πιάτο εύκολο και νόστιμο
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο τορτελίνι (με ό,τι γέμιση θέλουμε)
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κρέμα γάλακτος (250 γρ.) με λίγα λιπαρά
- 3-4 κ.σ. πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή κεφαλοτύρι)
- 3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
- αλάτι & πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε μισό φλιτζάνι τσαγιού από το νερό στο οποίο έβρασαν.2. Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο καραμελώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού και προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες.
3.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος, το νερό από τα μακαρόνια και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και αλατοπίπερο.
4. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι.
5. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια σάλτσα ομοιογενή και παχύρρευστη.
6. Ρίχνουμε τα τορτελίνι στην κατσαρόλα και στο τέλος τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τις λιαστές ντομάτες.
7. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Παραλλαγές στη σάλτσα
* Μπορούμε στη σάλτσα αντί πεκορίνο να προσθέσουμε ροκφόρ που την διαφοροποιεί εντελώς κάνοντάς την ιδιαίτερη.
** Η ίδια σάλτσα μπορεί να γίνει ως εξής : 1 κρέμα γάλακτος light - 1 γιαούρτι με 2% λιπαρά - 1/2 κεσεδάκι τυρί-κρέμα light. Έτσι έχουμε διαφορετική γεύση με λιγότερες θερμίδες.
*** Τη σάλτσα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και σαν ντιπ για στικς λαχανικών ή και σαν σάλτσα για βραστά λαχανικά, αρκεί να της προσθέσουμε λίγο άνηθο ή δυόσμο για περισσότερο άρωμα.