Χοιρινές παντσέτες στη γάστρα... ένα φαγητό για όλες τις εποχές!

Καλή σας μέρα! Τί κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά!
Σήμερα θα σας θυμίσω, μιας και είμαι σίγουρη ότι όλοι το γνωρίζετε, ένα φαγάκι που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, χειμώνα και καλοκαίρι και που ποτέ δεν μπορούμε να του αντισταθούμε. Εάν, μάλιστα, το συνοδεύσουμε και με μια υπέροχη χωριάτικη σαλάτα , εεεεεεε τότε.... είναι όχι μόνον πεντανόστιμο και πλήρες διατροφικά αλλά και γρήγορο και πολύ καλοκαιρινό!
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
8-12 παντσέτες (2 ή 3 παντσέτες κατ' άτομο)
1 κούπα έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
2- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
χυμό από 1 λεμόνι
1 πιπεριά πράσινη σε κομμάτια 
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τις παντσέτες και τις βάζουμε για 3-4 ώρες σε μαρινάτα που την έχουμε φτιάξει, βάζοντας σε μπολ, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το λεμόνι, την πιπεριά, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μετά από το χρονικό αυτό διάστημα, βγάζουμε τις παντσέτες και τις αλείφουμε καλά με τη μαρινάτα.
Ετοιμάζουμε τη γάστρα και βάζουμε επάνω στη σχάρα της τις παντσέτες,
Ψήνουμε τις παντσέτες για 30 λεπτά με κλειστή τη γάστρα και μετά την ανοίγουμε και αφού αλείψουμε και πάλι με την υπόλοιπη μαρινάτα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι, πατάτες τηγανιτές (ή πατάτες τηγανιτές στο φούρνο), ψητά κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, μια μεγάλη χωριάτικη και μια κρύα μπύρα. 
TIPS
* Οι παντσέτες ψημένες κατ' αυτόν τον τρόπο δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από το ψήσιμο στα κάρβουνα εκτός, βέβαια, από την γεύση του καπνού. Εϊναι όμως πιο εύκολες και πιο υγιεινές.
* Μπορούμε να μη βάλουμε τις παντσέτες σε μαρινάτα αλλά να τις αλείψουμε 3-4 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος και από τις δύο πλευρές, οπότε το φαγητό γίνεται ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο.
* Τις τηγανιτές πατάτες μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με αλάτι και ρίγανη μόλις τις βγάλουμε από το τηγάνι ή εάν τις φτιάξουμε τηγανιτές φούρνου, τότε τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ρίγανη και γλυκιά πάπρικα πριν να τις βάλουμε στο φούρνο.
Δεν είναι ένας τέλειος καλοκαιρινός συνδυασμός; Καλή όρεξη!

6 σχόλια:

  1. Ουάουυυυ! Είσαι το κατάλληλο άτομο για να μαγειρεύεις για τον άνδρα μου!Εγώ θα π[α΄ρω τη πίτσα κάτω.Γειάσου φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω κολλήσει την μούρη μου και χαζεύω τις φωτογραφίες!
    Ασε που ετοιμαζομαι να ξεπαγώσω πανσέτες!
    Δεν κατάλαβα όμως Κικίτσα μου (είμαι και ξανθιά), την σάλτσα BBQ την βάζεις στην μαρινάδα?
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας!
    Αχτίδα μου γλυκιά, μόλις λασκάρω από τις εξετάσεις σου υπόσχομαι να σου τηλεφωνήσω και να σου φέρω πίτσα!

    Έλενά μου, την σάλτσα BBQ ή την βάζω στην μαρινάδα ή εάν βιάζομαι, απλώς αλείφω μ΄αυτή τις παντσέτες πριν να τις βάλω στο φούρνο και μετά κατά τη διάρκεια του ψησίματος επίσης τις αλείφω, όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσει η BBQ. Γίνονται...λουκούμι!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου σήμερα Κικίτσα!
    Φιλιά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα το κατάλαβα το πράγμα! Βάζετε τέτοιες φωτογραφίες για να ζηλεύουμε. Ε λοπόν τα καταφέρατε! Αυτό το φαγητό είναι τόοοοοσο λαχταριστό, που τώρα δα θέλω να το φάω! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λουκούμι φαίνονται!!!
    Γάστρα ακόμα δεν έχω αξιωθεί να πάρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!