Παγωτό βανίλια... το κλασσικό κι αγαπημένο παγωτό μικρών και μεγάλων

Το παγωτό βανίλια, είναι από τις κλασσικές αγάπες όλων, μικρών και μεγάλων για πολλούς λόγους. Πρώτα πρώτα η γεύση του είναι ήπια, εύκολη και λατρεμένη σαν το παλιό καλό κρασί. Έπειτα, είναι ένα παγωτό που μπορείς να το σερβίρεις με πάρα πολλά άλλα γλυκά, σιροπιαστά, κέικ ή τάρτες! Άρα είναι το παγωτό "passe partout" όπως θα έλεγαν οι Γάλλοι.
Σας δίνω σήμερα τη δική μου εκδοχή του παγωτού βανίλια που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ (εάν θέλετε light για να εξοικονομήσετε και λίγες θερμίδες)
400 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανιλέτες 
1/2 κ.γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά) ή 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα 2 κουτάκια γάλα στο ψυγείο 2-3 ώρες πριν την χρήση τους.
Στο μπολ του μίξερ χτυπούμε πρώτα την κρέμα γάλακτος και μόλις γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι, προσθέτουμε σιγά σιγά εναλλάξ το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ.
Τέλος, προσθέτουμε και τις βανιλέτες και το ξύσμα ή το φακελάκι βανίλιας με άρωμα λεμόνι.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο... στην φάση αυτή μπορούμε είτε να το μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και να το καταψύξουμε μέχρι την επόμενη μέρα ή να το αφήσουμε στο μπολ του μίξερ και να το βάλουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Αφού περάσει αυτή η ώρα, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπούμε για λίγο με το μίξερ.
Το ξαναβάζουμε για άλλη μισή ώρα στην κατάψυξη και το ξαναβγάζουμε για να το χτυπήσουμε για τρίτη φορά.
Το μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και το καταψύχουμε για μια νύχτα.
Την επόμενη ημέρα το παγωτό μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατάψυξη, το αφήνουμε για 3-4 λεπτά για να μαλακώσει και να το σερβίρουμε εύκολα.
Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, βύσσινου ή ότι άλλο θέλουμε.

10 σχόλια:

  1. Μιαμ, μιαμ, μιαμ!
    Μια απορία μόνο που ίσως είναι και χαζή!
    Αν το καταψύξουμε για 30 λεπτά, πώς θα το ξαναχτυπήσουμε?? Και γιατί να την κάνουμε αυτή την διαδικασία 3 φορές? Αν το βάλουμε απο το πρώτο χτύπημα κατάψυξη μετά δεν θα τρώγεται??

    Φιλί Διαμαντένιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που δεν "αντέχω" με τα σπιτικά παγωτά είναι το χτύπημα και το ξαναχτύπημα, αλλά τι να κάνεις που είναι αναγκαίο "κακό" για να βγει καλό και όσο το δυνατόν πιο αφράτο το παγωτάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παγωτό...υπέροχο και βανίλια κιόλας που τρελαίνομαι...θα το δοκιμάσω σίγουρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτιάχνω την ιδια συνταγή για παγωτό βανίλια, την θεωρώ κλασική και κορυφαία!!!Απλά χρησιμοποιώ την παγωτομηχανή και γλυτώνω ..τα χτυπήματα!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παγωτάκι που όπως πολύ σωστά είπες μπορεί να συνοδεύσει πολλά!!
    Αλλά και μόνο του παραμένει αγαπημένη γεύση!!
    Η συνταγή σου υπέροχη!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα γλυκιά μου..γλυκιά σαν το παγωτάκι σου που το κάνουμε ακριβώς με ίδιο τρόπο. Να σου πω πόσο σε αγάπησα που σε γνώρισα, πόσο χαρούμενη παρουσία είσαι και πόσο χαίρομαι που απο εδώ και μπρος..θα κάνουμε παρέα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα. Νόστιμό και υγιεινό το παγωτό σου. Εννοώ χωρίς τα συντηρητικά, χρωστικά και τις άλλες ουσίες που περιέχουν τα παγωτά εμπορίου, με την σκόνη αυγού, γάλα σε σκόνη κ.τ.λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Κική μου! Κι εγώ φτιάχνω το ίδιο παγωτάκι για την μικρή πριγκίπισσα, μόνο που δεν χρησιμοποιώ εβαπορέ, παρά μόνο αραιώνω το ζαχαρούχο γάλα με 2 φλ. νερό. Πάντως είναι πολύ ωραία συνταγή και μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί δεν χρησιμοποιείς ΑΥΓΑ!!! Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα!
    Να ρωτήσω κάτι... έφτιαξα το παγωτό βανίλια και το μείγμα είναι αραιό. Κάποια στιγμή θα πήξει με την κατάψυξη? Συγνώμη αν είναι χαζή η ερώτησή μου αλλά πρώτη φορά φτιάχνω παγωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα, ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα σχόλιά σας.

    Μοσχούλα, ναι το παγωτό θα πήξει (δεν είναι καθόλου χαζή η ερώτησή σου εφόσον δεν έχεις ξαναφτιάξει παγωτό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!