Εύκολο παγωτό γιαούρτι με γλάσο σοκολάτας ή αλλιώς γιαούρτι στρατσιατέλα... το καλοκαίρι προ των πυλών!


Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Να που έφθασε και η ζέστη και το παγωτό αρχίζει να γίνεται πρωταγωνιστής στις καρδιές μας! Τί καλύτερο, λοιπόν, από το σπιτικό παγωτό που γίνεται γρήγορα, μπορεί να έχει άπειρες γεύσεις και κυρίως γνωρίζουμε τα συστατικά του αλλά και το πόσο φρέσκο είναι.
Να το παγωτό που φτιάχνω με γιαούρτι...
ΥΛΙΚΑ
2 κεσεδάκια γιαούρτι με 2% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
2 φύλλα ζελατίνης + 1 φλ.τσ. γάλα
1 βανιλέτα
1 σακουλάκι έτοιμο γλάσο Γιώτης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Έχουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο, 2-3 ώρες πριν να τα χρησιμοποιήσουμε.
Χτυπούμε με το μίξερ, την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
Βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε κρύο νερό και μετά ζεσταίνουμε το γάλα και τη βάζουμε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα, το γάλα με τη ζελατίνη και μετά το γιαούρτι, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Τέλος προσθέτουμε και τη βανιλέτα.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 50 λεπτά.
Ύστερα το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα και μετά το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε δυνατά με το μίξερ χειρός.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές κάθε 40 λεπτά.
Αφού χτυπήσουμε το παγωτό για μια τρίτη τελευταία φορά το βάζουμε στην κατάψυξη και ετοιμάζουμε το γλάσο Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βγάζουμε το μπολ με το παγωτό γιαούρτι από το ψυγείο, το ξαναχτυπούμε για λίγο με το μίξερ για να αφρατέψει.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ και ρίχνουμε μέσα το γλάσο σοκολάτας.
Ανακατεύουμε λίγο, έτσι ώστε να σχηματιστούν σχέδια στο παγωτό αλλά να μην γίνει όλο σοκολατένιο.
Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα και την άλλη μέρα το απολαμβάνουμε (με λιγότερες τύψεις γιατί έχει μειωμένες θερμίδες).
Tante Kiki
9 Comments
No