Υγρό κέικ μήλου με τσάι και ξερά βερίκοκα


Όχι δεν είναι υγρό γιατί βράχηκε ούτε από βροχή ούτε από την υγρασία που έχουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη ...πολλές μέρες τώρα (ούτε στην Αγγλία να ζούσαμε)!!!
Το υπέροχο πράσινο μήλο του χαρίζει μια απίστευτη υφή, καθόλου στεγνή και μαζί με το τσάι και τα ξερά βερίκοκα το κάνουν ένα καταπληκτικό χειμωνιάτικο κέικ που συνοδεύει το τσάι ή τον καφέ (καλά όχι ότι αντιστέκεται στο να συνοδεύσει γάλα γιατί τότε δεν θα τα πήγαινα καλά μαζί του... χαχαχα).
Απίστευτη γεύση, λιχουδιά πρώτης τάξεως για να μην πω αμαρτία γιατί κανείς δεν του αντιστέκεται εύκολα...  θέλει αντοχές!!! Εγώ πάντως δεν τις έχω, το διαπίστωσα και το πήρα απόφαση... δεν βαριέσαι ένα σωρό μας τυραννούν... σκέφτηκα ...ας κάνω και μια λιχούδικη παρασπονδία! Εντάξει, όμως, δεν ήμουν μόνον εγώ υπήρξαν και άλλοι που είχαν την ίδια άποψη κι έτσι... πολλοί μαζί ...το τσακίσαμε!!!!!!! -:))) 
Ομολογουμένως είναι ένα κέικ πολύ καλόβολο... ταιριάζει στο ταπεράκι του παιδιού για το σχολείο, στο ταπεράκι της μαμάς ή του μπαμπά που τρώει το κολατσιό του στη δουλειά (κι αν τρώει και το μεσημεριανό του εκεί...μεταμφιέζεται και σε επιδόρπιο!) , δίπλα σε ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ το απόγευμα και δεν σταματάει εκεί! Για τους γλυκολιχούδηδες (όπως εγώ!!) και τα παιδιά είναι υπέροχο, ελαφρύ βραδινό, συνοδευμένο με ένα ποτήρι γάλα!
Σας έπεισα;;;; Αν ναι... ελάτε να το φτιάξουμε μαζί ... αν πάλι όχι... πραγματικά λυπάμαι γιατί αξίζει αλλά περί ορέξεως... ουδείς λόγος! Συνεχίστε όμως τη βολτίτσας σας το μπλογκοσπιτάκι μου και είμαι σίγουρη ότι όλο και κάποια λιχουδιά ...θα ανακαλύψετε!
ΥΛΙΚΑ
300 ml αραβοσιτέλαιο
380-400 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
220 γρ. τσάι earl grey, δυνατό (1 φακελάκι τσάι)
1/2 κ.γλ. μπέικιν (το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι)
1 κ.γλ. τζίντζερ
1 1/2 κ.γλ. Σμυρνιό  (ή μείγμα από κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο)
260 γρ. μήλα (2 μήλα) πράσινα (ή κόκκινα)
10 βερίκοκα ξερά σε κομματάκια
60 γρ. καρύδια (ή αμύγδαλα) ψιλοκομμένα στο multi
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη τα μήλα.
Αλέθουμε το multi τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.
Βάζουμε σε 220 γρ. βραστό νερό 1 φακελάκι για 5-6 λεπτά.
Βάζουμε το αραβοσιτέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ, τη ζάχαρη, το "Σμυρνιό" και το τζίντζερ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός (ή με το σύρμα) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ύστερα, προσθέτουμε εναλλάξ το τσάι με το αλεύρι, ανακατεύοντας με το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα ή με το σύρμα έως ότου το μείγμα μας ομογενοποιηθεί.
Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα, τα καρύδια και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα σιλικόνης.
Καλύπτουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα κέικ με αντικολλητικό χαρτί (ή την αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι) και βάζουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά και πριν να βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το ελέγχουμε βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού (εάν είναι έτοιμο το κέικ βγαίνει καθαρή).
Βγάζουμε από το φούρνο, και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο προτού το ξεφορμάρουμε.
Καλή σας μέρα και σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχετε μιαν υπέροχη εβδομάδα όλο χαμόγελα και νοστιμιές! -:)))
Tante Kiki
40 Comments
No