Η σοκολατίνα σε ποτήρι


Σοκολατίνα σε ποτήρι

'Ερχεται Δεκαπενταύγουστος... "μεγάλη γιορτή", έλεγε πάντα η γιαγιά, με πάρα πολλούς εορτάζοντες. Ένα κέρασμα είναι απαραίτητο σχεδόν σε κάθε σπίτι. Από τότε που ήμουν μικρή θυμάμαι πάντα στο οικογενειακό τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου να υπάρχει γλυκό αν και δεν είχαμε κάποιον να γιορτάζει την ονομαστική του γιορτή. Ωστόσο, είχαμε τα γενέθλια της αδερφής μου στις 13 Αυγούστου που πάντα τα γιορτάζαμε τον Δεκαπενταύγουστο γιατί τότε τελείωνε η νηστεία και μαζευόταν όλη η φαμίλια, παιδιά κι εγγόνια για φαγητό... άρα... το γλυκό ήταν απαραίτητο και φυσικά τις περισσότερες φορές το γλυκό ήταν κάποιο σιροπιαστό ενώ τώρα...

Σοκολατίνα σε ποτήρι

Τώρα... πιστή, για μια ακόμα φορά, στην οικογενειακή παράδοση, σκέφτηκα να σας προτείνω μια mousse σοκολάτας που αγαπώ πολύ. Μια mousse που είναι μια γνωστή και πολύ αγαπημένη πάστα παρουσιασμένη με έναν λίγο πιο απλό τρόπο. Η κλασσική σοκολατίνα εδώ παρουσιασμένη σε ποτήρι με μαλακά cookies αντί για παντεσπάνι. Εύκολα και γρήγορα θα έχεις ένα υπέροχο ατομικό γλυκό γεμάτο σοκολατένια νοστιμιά και δροσιά. 

Σοκολατίνα σε ποτήρι

Αυτό το σοκολατένιο ποτηράκι έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας εύκολης παρασκευής και επιπλέον τη μοναδική νοστιμιά της γνωστής κι αγαπημένης πάστας. Δεν δυσκολεύεσαι το σχήμα της τούρτας αλλά ούτε και στο κόψιμο του κομματιού και ανάλογα με την επιθυμία του καθενός μπορείς να επιλέξεις για να τα γαρνίρεις σαντιγί σοκολάτας, βανίλιας, αμύγδαλα φιλέ ή θρυμματισμένο μπισκότο και κάποιο φρούτο.

Σοκολατίνα σε ποτήρι

Κι όσο για το μαλακό μπισκότο που έχει αντί για παντεσπάνι μη νοιάζεσαι. Γίνεται τόσο αφράτο και ζουμερό με το "σιρόπι" καφέ που δεν θα το χορταίνεις σε κάθε κουταλιά. Πρόσθεσε σ' αυτό και τη σοκολατένια κρέμα και φαντάσου τον συνδυασμό... μοναδικός! Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή την σοκολατίνα σε ποτήρι την έχω φτιάξει αρκετές φορές και πάντα εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ. Κι αν γιορτάζεις και θέλεις ένα εύκολο κέρασμα για το γραφείο και τους συναδέλφους δεν έχεις παρά να πάρεις πλαστικά ποτηράκια (καλύτερα με καπάκι ή αλλιώς τα σκεπάζεις με διαφανή μεμβράνη) να τα γεμίσεις και θα έχεις το καλύτερο γλυκό σε χρόνο ρεκόρ.

Σοκολατίνα σε ποτήρι

Σοκολατίνα σε ποτήρι

         Σοκολατίνα σε ποτήρι
       Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Μια εύκολη παραλλαγή της σοκολατίνας σε ποτήρι
Μερίδες: 6 (ανάλογα με το μέγεθος του ποτηριού)
ΥΛΙΚΑ
    Για τη mousse σοκολάτας 
    • 600 γρ. κουβερτούρα θρυμματισμένη
    • 360γρ. γάλα πλήρες 
    • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας 

    Για τη σύνθεση της σοκολατίνας
    • 6 soft cookies σοκολατένια
    • 1 φλιτζάνι καφέ στιγμιαίο (έτοιμο με ζάχαρη)

    Για το γαρνίρισμα
    • Σαντιγί βανίλια ή σοκολάτα (1 φακελάκι Garni + 200 ml γάλα)
       
      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      Για τη mousse
      1. Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα τη θρυμματισμένη κουβερτούρα και την πραλίνα σοκολάτας. 
      2. Αφήνουμε το μείγμα για 1 λεπτό και ανακατεύουμε τη mousse μέχρι να ομογενοποιηθεί.

      Συνθέτουμε τη σοκολατίνα
      1. Σε κάθε ποτήρι ρίχνουμε 1 κ.σ. mousse.
      2. Από πάνω, προσθέτουμε από 1 θρυμματισμένο μπισκότο και το μουσκεύουμε με 1-2 κ.σ. καφέ.
      3. Γεμίζουμε το ποτήρι ισομοιράζοντας τη mousse.
      4. Γαρνίρουμε με σαντιγί σοκολάτα ή βανίλια και κάποιο φρούτο ή αμύγδαλα φιλέ.

      Σοκολατίνα σε ποτήρι

      Tante Kiki
      0 Comments
      No