Πέστο κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης


Πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

Ένα εκπληκτικό πέστο με τη νοστιμιά και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης να κυριαρχεί. Τα ψημένα φουντούκια, το πεκορίνο Αμφιλοχίας και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού το απογειώνουν και το κάνουν απόλυτα... εθιστικό. 

Πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Είμαι από τα άτομα που λατρεύω τα πέστο λαχανικών. Στο ψυγείο μου υπάρχει πάντα κάποιο πέστο. Είτε πρόκειται για το κλασσικό πέστο βασιλικού, για πέστο ρόκας, δυόσμου, ρόκας, μαϊντανού και ρίγανης, λιαστής ντομάτας είτε πρόκειται γι αυτό το πέστο, τολμώ να πω ότι μπορώ να τα συνδυάσω με πάρα πολλά πιάτα αλλά και σαν μεζεδάκι με κριτσίνια.

Πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

Ωστόσο, υπάρχει και κάτι άλλο που λατρεύω στα πέστο κι αυτή είναι η λίγο πιο χαλαρή από το συνηθισμένο υφή τους. Δεν μου αρέσει να είναι πηχτά και πολύ κοκκώδη. Όταν όμως είναι λίγο πιο ζουμερά δίνουν μοναδική ευχαρίστηση σε όποιον τα δοκιμάσει είτε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, είτε σε ζυμαρικά, είτε σε σαλάτα. Το συγκεκριμένο πέστο το λατρεύω με πατάτες βραστές ή με κοφτό μακαρονάκι αλλά και σε σάντουιτς με μπέργκερ είναι ιδανικό. 
Βάλτε φαντασία και δοκιμάστε το, αξίζει!!!

Πέστο πιπεριάς Φλωρίνης

Πέστο κόκκινης πιπεριάς
            Πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
          Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Ένα πέστο μοναδικής νοστιμιάς
Μερίδες: 2 μπολάκια
ΥΛΙΚΑ
  • 4 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 βάζο κόκκινες ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 110 γρ. φουντούκια ψημένα
  • 120 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 6-7 κ.σ. Ελαιόλαδο
      
      ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
      1. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και στραγγίζουμε τις πιπεριές.
      2. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το θυμάρι, τα φουντούκια, τις πιπεριές και το σκόρδο έως ότου πολτοποιηθούν αλλά να μην λιώσουν εντελώς.
      3. Προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια το τυρί και αρκετό λάδι μέχρι να έχουμε μια καλή την επιθυμητή υφή πέστο.

      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
      Μπορούμε να προσαρμόσουμε την υφή του πέστο ανάλογα με την επιθυμία μας. Αν το θέλουμε πιο σφιχτό βάζουμε λίγο περισσότερο τυρί και φουντούκια.

      ΠΗΓΗ : ΕΔΩ

      Πέστο πιπεριάς Φλωρίνης
      Tante Kiki
      0 Comments
      No