Σπαγγέτι με ρατατούιγ...


Καλησπέρα αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά! Τί θα λέγατε για μια κουζίνα γεμάτη αρώματα και χρώματα Μεσογείου; Αν πείτε ναι, τότε φτιάξτε μια παραδοσιακή ρατατούιγ με τα υπέροχα καλοκαιρινά λαχανικά που ο ευλογημένος ήλιος της Μεσογείου τους χαρίζει τόση νοστιμιά.
H γνωστή  Julia Child έψηνε τη ρατατούιγ στο φούρνο μετά το σοτάρισμα και επέμενε στην συγκεκριμένη μέθοδο. Υπάρχουν άλλες δύο μέθοδοι για το ίδιο πιάτο. Η μία είναι αυτή που ακολούθησα και είναι η αγαπημένη μέθοδος του  Joël Robuchon, σοτάρισμα και μετά λίγο βράσιμο και η τρίτη είναι απλό σοτάρισμα.
Η ρατατούιγ χρησιμοποιείται συνήθως σαν συνοδευτικό ρυζιού, ζυμαρικών ή απλώς ψωμιού αλλά και σαν γέμιση σε κρέπες ή σε ομελέτα. Προσωπικά την βρίσκω πολύ κοντινή συγγενή του ελληνικού τουρλού.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ρατατούιγ
2 μελιτζάνες σε κύβους 
1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
1πιπεριά κίτρινη σε καρεδάκια
2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
2 κρεμμύδια σε φέτες
2 ντομάτες σε κύβους
1/2 κ.γ. μείγμα αρωματικών Προβηγκίας (ή βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. λευκό κρασί
4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη για το γαρνίρισμα
500 γρ. σπαγγέτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως.
Για τη ρατατούιγ
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε έως ότου μαραθούν (περίπου 6-8 λεπτά).
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τους κύβους της ντομάτας.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσουν έως ότου εξατμιστούν τα υγρά και μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Σερβίρουμε με τη ρατατούιγ τα σπαγγέτι μας, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε μιαν υπέροχη καλοκαιρινή μακαρονάδα
Καλή σας όρεξη και να περάσετε μιαν υπέροχη Κυριακή!
Tante Kiki
12 Comments
No