Τυρένιο άλειμμα με πιπεριά Φλωρίνης


Καλοκαίρι πια και τα μεζεδάκια κάνουν παρέλαση στα τραπέζια μας. Γνωστοί και φίλοι ανταλλάσσουν επισκέψεις, εκδρομούλες κοντινές ή πιο μακρινές και οι λιχουδιές που μας κάνουν παρέα πολλές αλλά σχεδόν πάντα μεσογειακές μιας κι έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια μεσογειακή χώρα κι ευτυχώς που αυτό μας το αφήσαν ακόμη ανέγγιχτο!!!
Ανάμεσα στα μεζεδάκια που ξεχώρισα γι αυτό το καλοκαίρι είναι το συγκεκριμένο τυρένιο άλειμα που πρόκειται για αυτοσχεδιασμό του γαμπρού μου... Ο απόλυτος μεζές ή η απόλυτη σαλάτα για να συνοδεύσει ένα κοτόπουλο φούρνου με πατάτες.
Κι αν θέλετε ένα νοστιμότατο κολατσιό... βάλτε το συγκεκριμένο άλειμμα να "στρογγυλοκαθίσει" επάνω σε αφράτες, πολύσπορες φρυγανιές και απολαύστε το χωρίς ιδιαίτερους ενδοιασμούς.
ΥΛΙΚΑ
320 γρ. φέτα (ή λευκό τυρί ή τελεμέ)
1/4 φλ.τσ. γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κόκκινη πιπεριά,  κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
Πιπέρι λευκό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και χτυπάμε έως ότου πολτοποιηθούν.
Βάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρουμε με κρίθινο παξιμάδι ή για μένα, με φρυγανισμένο ψωμί, ελίτσα και ουζάκι.
Tante Kiki
21 Comments
No