Λικέρ φράουλας, καθαρό και διάφανο


Θέλετε ένα διάφανο λικέρ φράουλας, με έντονο φραουλί χρώμα και άρωμα;;; Εάν ναι, τότε πάμε να το φτιάξουμε με τον παρακάτω τρόπο! Φτιάχνω αυτό το λικέρ εδώ και 4-5 χρόνια με τον ίδιο τρόπο. Κάπου είχα  διαβάσει τη συνταγή αλλά δεν κράτησα το χαρτί απλώς την αντέγραψα σ' ένα από τα τετράδια συνταγών μου (ζητώ συγγνώμην ...αλλά δεν θυμάμαι πού, μιας και τότε δεν είχα foodblog και δεν ενδιαφερόμουν άμεσα για την πηγή της συνταγής). Είναι ένα λικέρ που γίνεται πάντα διάφανο σαν... πολύτιμο ρουμπίνι και το άρωμα του εξιτάρει τις αισθήσεις αλλά και την ψυχή σου καθώς το νιώθεις να διαπερνά τον ουρανίσκο σου. ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ταυτόχρονα ...καθημερινά εύκολο! Πρίν, λοιπόν, τελειώσουν οι φράουλες... γρήγορα... αγοράστε μερικές και κάντε λικέρ για να ...αιχμαλωτίσετε το άρωμα και τη γεύση τους... για όλο τον χειμώνα... αν προλάβει να διατηρηθεί!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
700 ml  βότκα χωρίς άρωμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Δεν βάζουμε τη φράουλα στο αλκοόλ γιατι λιώνει και θολώνει το ποτό.
Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις φράουλες.
Τις βάζουμε σε μπολ με καπάκι και τις καλύπτουμε με τη ζάχαρη.
Αφήνουμε στο ψυγείο το μπολ για 3 μέρες (εκτός αν οι φράουλες είναι σκληρές οπότε τις αφήνουμε και 1-2 μέρες παραπάνω).
Πότε πότε ανακινούμε ελαφρά το μπολ για να λιώσει πιο εύκολα η ζάχαρη.
Οι φράουλες βγάζουν τα υγρά τους κι έτσι παίρνουμε ένα σιρόπι (αν έχει μείνει ακόμη ζάχαρη που δεν έχει λιώσει... δεν πειράζει).
Μετά από τις μέρες αυτές, βλέπουμε ότι οι φράουλες αρχίζουν να επιπλέουν στο σιρόπι κι αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν πια τίποτε άλλο να βγάλουν και το σιρόπι μας είναι έτοιμο.
Σουρώνουμε σε βάζο, με φαρδύ στόμιο και βιδωτό καπάκι, το σιρόπι, περνώντας το μέσα από ένα σουρωτήρι στο οποίο έχουμε βάλει ένα διπλό κομμάτι τουλπάνι (γάζα).
Προσοχή : δεν στύβουμε τις φράουλες γιατί θα θολώσει το σιρόπι και δεν το θέλουμε.
Ζυγίζουμε το σιρόπι και προσθέτουμε ίση ποσότητα βότκας (όσο πιο ώριμες είναι οι φράουλες τόσο πιο πολύ σιρόπι παίρνουμε) δηλαδή εάν έχουμε 700 ml σιρόπι προσθέτουμε 700 ml βότκας.
Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε 40 μέρες στον ήλιο.
Μετά έχουμε ένα εκπληκτικό διαυγές λικέρ φράουλας.
TIPS
* Εάν το λικέρ μας φανεί πολύ γλυκό όταν είναι έτοιμο, μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα του αλκοόλ.
 Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό στις φράουλες για να αυξήσουμε τη ποσότητα του σιροπιού.
ΕΕΕΕΕ!! Μην μεθύσετε και μην το πιείτε όλοοοοοο!!!! -:))))))))
Tante Kiki
53 Comments
No