Μπισκοτογλυκό μαμαδίστικο και τεμπέλικο

Καλησπέρα σας! Μερικές φορές, όπως σήμερα, βαριέμαι να κάνω οτιδήποτε... μάλλον μου βγαίνει μια αντίδραση σε όλα όσα συμβαίνουν!! Αλλά πάλι... τότε είναι που θέλω γλυκό...ναι, ναι θέλω να "καταβροχθίσω" κάτι γλυκό και δεν θέλω κάτι έτοιμο γιατί με πιάνει η ιδιοτροπία και θέλω τη γεύση που θέλω ακριβώς!!!!!!!!!!!!!-:(((( Θέλω, θέλω, θέλω αλλά βαριέμαι!!!! Πού καταλήγει ο συνδυασμός;;; Σ' ένα γλυκό που έφτιαχνε η θεία μου και μετά άρχισε κι η μαμά μου και που εγώ έλεγα: "σιγά το γλυκό! Γλυκό είναι αυτό;" και το περιφρονούσα χωρίς ντροπή!!!! Έλα όμως που το γλυκό αυτό με "ξελασπώνει" όταν περνάω περίεργες φάσεις;;;; Και τώρα είναι η σειρά της ανιψιάς μου να μου πεί "γλυκό είναι αυτό;;; Αυτό είναι για την Βασιλικούλα!!!!!!!!!". Οκ, το παραδέχομαι δεν είναι γλυκό από σεφ, ούτε γλυκό ...απαιτήσεων αλλά, πώς να το κάνουμε...νόστιμο είναι, μαμαδίστικο είναι γιατί θυμίζει και λίγο παλιότερες εποχές κι εύκολο είναι... γιατί όχι λοιπόν;;; Κι εμείς, δηλαδή, δεν δικαιούμαστε σε φάσεις τεμπελιάς και άρνησης;;;;;; 
Από την άλλη όμως, δεν θέλουμε να θυμίζει η γεύση του τις έτοιμες κρέμες στιγμής που, αν και δεν έχω τίποτε εναντίον τους... έχουν μια γεύση κάπως... ετοιματζίδικη!!! Το μυστικό είναι να προσθέσουμε τα κατάλληλα υλικά που θα "κρύψουν" αυτήν ακριβώς τη γεύση...
Εάν περνάτε κι εσείς μια τέτοια φάση και θέλετε γλυκό... εεεεεε, τότε τρέξτε στην κουζίνα και σίγουρα κάπου βαθιά στο ντουλάπι σας θα υπάρχουν τα υλικά του γιατί είναι απλά και καθημερινά.
ΥΛΙΚΑ 
2 πακέτα μπισκότα petit-beurres
1/2 φλ.τσ. γάλα
3 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
Για την κρέμα σοκολάτας
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής, με γεύση σοκολάτα
50 γρ. κουβερτούρα
300 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος 
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα βανίλιας
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής, για μιλφέιγ
300 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα με το κονιάκ για να βουτάμε σ'αυτό τα μπισκότα πριν τα στρώσουμε στο ταψί μας.
Παίρνουμε ένα μπισκότο, το βουτάμε στο μείγμα αυτό και το τοποθετούμε στο ταψί.
Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτα και τη στρώνουμε επάνω στα μπισκότα.
Μετά, στρώνουμε μια δεύτερη σειρά μπισκότα αφού τα βουτήξουμε πάλι στο μείγμα του γάλακτος με το κονιάκ.
Στρώνουμε από πάνω την κρέμα για μιλφέιγ.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Ύστερα, γαρνίρουμε το γλυκό με τριμμένο μπισκότο ή αμυγδαλόσκονη και γλυκό βύσσινο ή κεράσι.
TIPS
* Το συγκεκριμένο γλυκό είναι ένα γλυκό με πολλές παραλλαγές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την κρέμα μιλφέιγ γάλα καρύδας και να πασπαλίσουμε το γλυκό με τριμμένο ινδοκάρυδο.
* Αντί για κονιάκ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σπιτικό λικέρ και το αντίστοιχο γλυκό του κουταλιού.
* Στην κρέμα μιλφέιγ μπορούμε να προσθέσουμε και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
* Είναι ένα γλυκό που μπορούμε να το φτιάξουμε αντί για τούρτα και να αντικαταστήσουμε τα petit-beurres με digestive ή ακόμα και με σαβαγιάρ ή μπισκότα speculoos.
Καλό σας βράδυ!

32 σχόλια:

  1. Το φτιάχνω λίγο αλλιώς, οπότε θα δοκιμάσω και τη δική σου πρόταση! Οντως σηκώνει ένα σωρό παραλλαγές αλλά είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Εφούλα μου, έχει πολλές παραλλαγές και "σηκώνει" κι άλλες τόσες. Δοκίμασέ το!!! Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Δεν με πειράζει καθόλου που δεν είναι γλυκό από σεφ! Ωραίο Κική μου. Ωραίο κι εύκολο!

    Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικά γλυκά είναι πάνω από αυτά των σεφ, πράγματι! Χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Μαμαδίστικο, ξεμαμαδίστικο, είναι ότι πρέπει για την υπογλυκαιμία.
    Καλή εβδομάδα να έχεις. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Σωσώ και χωρίς φόβο για δηλητηριάσεις!!!! χαχαχα
      Επίσης καλή εβδομάδα και φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσει αυτό που λες ότι θέλεις να πετύχεις τη γεύση ακριβώς χαχα εγώ συνηθως δεν την πετυχαίνω με τα γλυκά και συνήθως προτιμώ τα έτοιμα, γι'αυτό γελώ
    ωραίο γλυκάκι και ευκολο και θα το τιμήσουν τα παιδιά δεόντως
    θα το δοκιμάσω
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δύσκολο, δοκίμασέ το και θα δεις ότι θα το πετύχεις... ΣΙΓΟΥΡΑ!!! Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  5. Κικίτσα μου πολύ με δυσκόλεψε να αφήσω σχόλιο σήμερα, δεν με άφηνε ο παλιοblogger!
    Φαίνεται για να μην με αφήσει να φάω το γλυκάκι σου χα χα χαα!
    Εγώ όμως δεν θα του κάνω την χάρη!
    Φιλιά πολλά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Έλενα... αυτός ο blogger είναι για μπάτσες... πρόσεξες ότι τα blogs μας έγιναν gr και όχι com;;; Τί είναι πάλι τούτο;;
      Μια που ήρθες, πάρε μερικά κομμάτια για όλους σας... Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. Πράγματι αυτό το γλυκάκι είναι πολύ εύκολο... νοστιμότατο....και έχει σίγουρη επιτυχία!...συνηθίζω να το φτιάχνω κι`εγώ... Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Χρυσούλα μου είναι από 'κείνα τα γλυκάκια που πάντα πετυχαίνουν αν και ποτέ δεν είναι ακριβώς ίδια! Επίσης καλό βράδυ και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  7. Hello Tante Kiki, this dessert looks so tempting!
    I love it! see you soon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello Nina. I'm glad you liked this classical dessert! You must try it to "feel" its taste!!!! See you and have a nice week!

      Διαγραφή
  8. είναι σούπερ σούπερ γιατί τα μαμαδίστικα είναι σούπερ και ειδικά όταν έχεις υπογλυκαιμία..χαχαχαχαχα...τέλειο γλυκακι..φιλιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, έχεις δίκιο Τάνια μου!!! Φιλιά και καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  9. Πολύ εύκολο και νοστιμότατο! Και αφού είναι και μαμαδίστικο είναι σίγουρη επιτυχία:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Μαράκι μου... είναι νόστιμο και απλό! Θα έλεγα η νοστιμιά της απλότητας! Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Το γλυκάκι, Κική μου, έχει αξία μόνο αν είναι δύσκολο ή ενός επώνυμου σεφ αλλά όταν γίνεται και προσφέρεται με πολύ αγάπη!
    Το δικό σου το είδα πολύ επιμελημένο και κρίνοντας από τις κρέμες εξαιρετικό!
    Ευχαρίστως θα έτρωγα το κομματάκι με τα βύσσινα!
    Φιλάκια, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό εννοείται Ελένη μου αλλά εντυπωσιάζουν τα περίπλοκα γλυκά...πώς να το κάνουμε... Εννοείται ότι όλες όσες μαγειρεύουν το κάνουν με αγάπη ό,τι κι αν κάνουν. Χαίρομαι που σου άρεσε... η αλήθεια είναι ότι όταν χρησιμοποιώ προϊόντα "στιγμής" δεν θέλω να έχουν "ετοιματζίδικη" γεύση κι έτσι τα φροντίζω λίγο περισσότερο! Δικό σου, έστω και διαδικτυακά το κομματάκι με τα βύσσινα! Καλή σου εβδομάδα!

      Διαγραφή
  11. Είναι πάρα πολύ ωραίο!!!Νόστιμο πολύ και εύκολο!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε... είναι μαμαδίστικα κλασσικό!

      Διαγραφή
  12. Κική μου πολύ ωραίο το γλυκάκι, εύκολο και με σίγουρη επιτυχία!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα γλυκά της μαμάς είναι τα καλύτερα.
    Πολύ ωραίο Κική. Ετσι όπως το έχεις κάνει μου αρέσει.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Μάριον... μόνον που εγώ κάποτε δεν τα εκτιμούσα όπως τώρα!!!-:)))) Χαίρομαι που σου άρεσε. Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  15. Tante Kiki, πράγματι αυτό το γλυκό μπορεί να σε ξελασπώσει ανά πάσα στιγμή. Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και δροσερό στη γεύση και μια χαρά εμφάνιση έχει. Τι καλύτερο;;
    Καλή εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Ειρήνη μου και με πολλές δυνατότητες παραλλαγής! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  16. Έκανα το γλυκάκι σου! Γίνεται πάααααρα πολύ γρήγορα! Τώρα είναι στο ψυγείο για να κρυώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σου άρεσε Ελένη μου!! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  17. Εμένα μια χαρά γλυκό μου φαίνεται!! Γρήγορο, δροσερό και νοστιμότατο πάνω απ' όλα!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!