Φωλιά σπαγγέτι με μεθυσμένα γαριδάκια...

Καλησπέρα! Σήμερα, έτσι για αλλαγή, ένα πιάτο με θαλασσινά. Συνήθως τη γαριδομακαρονάδα την φτιάχνω με τις κλασσικές γαρίδες. Πριν μερικές ημέρες όμως στο σούπερ μάρκετ, βρήκα τα μίνι γαριδάκια κι ενθουσιάστηκα γιατί θυμήθηκα ότι κάποτε μ' αυτά έφτιαχνα γαριδοκροκέτες (πριν από μια δεκαετία).
Έτσι τα πήρα και πήγα στο σπίτι αποφασισμένη να φτιάξω γαριδοκροκέτες!!!! Μόλις όμως το ανέφερα... έπεσαν τα "μούτρα" της ζωής μου... υπήρξε μια συνομωσία εναντίον των γαριδοκροκέτων και κανείς δεν ήθελε ούτε να το συζητήσει ότι θα φάει. Αποτέλεσμα; Μια κι εγώ δεν είμαι λάτρης των θαλασσινοψαρικών και δεν υπήρχε περίπτωση να τις φάω μόνη μου,  οι γαριδουλίτσες μου κατέληξαν... μεθυσμένες (μάλλον από τον καημό τους γιατί δεν έγιναν κροκέτες!!!! -:))).
Βέβαια έγινε ένα ωραίο πιάτο που ακόμα και η ανιψιά μου το τίμησε (ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να αρέσουν τα θαλασσινά στα παιδιά ή τουλάχιστον φαντάζομαι ότι αυτό δεν συμβαίνει  μόνον στην ανιψιά μου).
Να λοιπόν τί έκανα, συνδυάζοντας ουσιαστικά 2 συνταγές, αυτή για γαρίδες σαχανάκι και την άλλη για γαρίδες με ούζο.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10 (ή όποιο άλλο θέλετε)
500 γρ. γαρίδες μίνι κατεψυγμένες (καθαρισμένες)
1 ποτηράκι ούζο
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες σε κομματάκια
1 πιπεριά κόκκινη σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
100 γρ. φέτα σε μικρά κομματάκια
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
Χυμό ενός λεμονιού
1/2 φλ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά (σπαγγέτι) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο multi.
Πλένουμε και βάζουμε τις γαρίδες σε μια μικρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τις σκεπάζει και το χυμό λεμονιού και τις βράζουμε για 3-4 λεπτά (από την ώρα που το νερό αρχίζει να βράζει).
Ρίχνουμε το νερό και βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τις σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, 1 ποτήρι νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν.
Δοκιμάζουμε τις γαρίδες και μόλις είναι έτοιμες (έχουν μαλακώσει), πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ώστε να λιώσει λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Φτιάχνουμε μια φωλιά από σπαγγέτι στο πιάτο και βάζουμε στη μέση γαρίδες.
Στολίζουμε με φύλλα ωμού μαϊντανού.
TIPS
* Eάν θέλουμε περισσότερο ή λιγότερο κόκκινες τις γαρίδες προσθέτουμε ή αφαιρούμε ανάλογα ντομάτες.

6 σχόλια:

  1. Σλουρππππππ! Το πιάτο φαίνεται γευστικότατο και ελκυστικότατο. Να σου πω την αλήθεια το "έφαγα" με τα μάτια μου!!!!!! Τώρα γιατί δεν χόρτασα... τι να πω. Γεια στα χέρια σου και καλή σας χώνεψη. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τα μέθυσες τα κακόμοιρα τα γαριδάκι;Εγώ μεθάω και τις μαρμελάδες.
    Υ.Γ μήπως , λέω μήπως θα μπορούσες να μεγαλώσεις την γραμματοσειρά των κειμένων της ανάρτησης, γιατί είμαστε και - κάπποιες - και σε κάποια ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς σε βρίσκω στο όμορφο σπιτάκι σου! Μα τι μυρωδιές είν' αυτές που μου 'εχονται απ' αυτό το πιάτο! Και το σέρβιρες και υπέροχα! Φαίνεται τέλειο, γειά στα χεράκια σου! Και πώς να μην το τιμήσουν άλλωστε; Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Κική!!
    Υπέροχο λαχταριστό και μεθυστικό το πιάτο σου :)
    Γεια στα χέρια σου!!
    Φιλιά
    καλό βράδυ

    @para-kelsoscooks
    Κρατώντας πατημένο το ctrl και στρίβοντας μπροστά το ροδάκι του "ποντικιού" τα γράμματα μεγαλώνουν όσο θέλεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΖΗΛΕΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΒΑΛΕ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΕΡΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΤΕΛΕΙΑ!!!!ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περισσότερο από όλα μου άρεσε που το έσβυσες με ούζο!
    Προσπαθώ να φανταστώ το τελικό γευστικό αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!