Καλησπέρα! Σήμερα, έτσι για αλλαγή, ένα πιάτο με θαλασσινά. Συνήθως τη γαριδομακαρονάδα την φτιάχνω με τις κλασσικές γαρίδες. Πριν μερικές ημέρες όμως στο σούπερ μάρκετ, βρήκα τα μίνι γαριδάκια κι ενθουσιάστηκα γιατί θυμήθηκα ότι κάποτε μ' αυτά έφτιαχνα γαριδοκροκέτες (πριν από μια δεκαετία).
Έτσι τα πήρα και πήγα στο σπίτι αποφασισμένη να φτιάξω γαριδοκροκέτες!!!! Μόλις όμως το ανέφερα... έπεσαν τα "μούτρα" της ζωής μου... υπήρξε μια συνομωσία εναντίον των γαριδοκροκέτων και κανείς δεν ήθελε ούτε να το συζητήσει ότι θα φάει. Αποτέλεσμα; Μια κι εγώ δεν είμαι λάτρης των θαλασσινοψαρικών και δεν υπήρχε περίπτωση να τις φάω μόνη μου, οι γαριδουλίτσες μου κατέληξαν... μεθυσμένες (μάλλον από τον καημό τους γιατί δεν έγιναν κροκέτες!!!! -:))).
Βέβαια έγινε ένα ωραίο πιάτο που ακόμα και η ανιψιά μου το τίμησε (ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να αρέσουν τα θαλασσινά στα παιδιά ή τουλάχιστον φαντάζομαι ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνον στην ανιψιά μου).
Να λοιπόν τί έκανα, συνδυάζοντας ουσιαστικά 2 συνταγές, αυτή για γαρίδες σαχανάκι και την άλλη για γαρίδες με ούζο.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10 (ή όποιο άλλο θέλετε)
500 γρ. γαρίδες μίνι κατεψυγμένες (καθαρισμένες)
1 ποτηράκι ούζο
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες σε κομματάκια
1 πιπεριά κόκκινη σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
100 γρ. φέτα σε μικρά κομματάκια
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
Χυμό ενός λεμονιού
1/2 φλ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά (σπαγγέτι) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο multi.
Πλένουμε και βάζουμε τις γαρίδες σε μια μικρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τις σκεπάζει και το χυμό λεμονιού και τις βράζουμε για 3-4 λεπτά (από την ώρα που το νερό αρχίζει να βράζει).
Ρίχνουμε το νερό και βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τις σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, 1 ποτήρι νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν.
Δοκιμάζουμε τις γαρίδες και μόλις είναι έτοιμες (έχουν μαλακώσει), πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ώστε να λιώσει λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Φτιάχνουμε μια φωλιά από σπαγγέτι στο πιάτο και βάζουμε στη μέση γαρίδες.
Στολίζουμε με φύλλα ωμού μαϊντανού.
TIPS
* Eάν θέλουμε περισσότερο ή λιγότερο κόκκινες τις γαρίδες προσθέτουμε ή αφαιρούμε ανάλογα ντομάτες.