...γρήγορη αλλά νόστιμη!!!
Μια γρήγορη γαλατόπιτα, χωρίς φύλλο από την Α.Μπαρμπαρίγου (δείτε εδώ) που είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη.
Ένα γλυκό με ήπια αρωματική γεύση, γλυκό μαμαδίστικο που θυμίζει παιδική ηλικία και γίνεται εύκολα το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε "γλυκό με έντονη προσωπικότητα" αλλά είναι ένα γλυκό που το απολαμβάνεις έτσι κι αλλιώς, με οποιοδήποτε καθημερινό γεύμα και που σε ηρεμεί με την ηπιότητά του.
Ένα γλυκό με ήπια αρωματική γεύση, γλυκό μαμαδίστικο που θυμίζει παιδική ηλικία και γίνεται εύκολα το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε "γλυκό με έντονη προσωπικότητα" αλλά είναι ένα γλυκό που το απολαμβάνεις έτσι κι αλλιώς, με οποιοδήποτε καθημερινό γεύμα και που σε ηρεμεί με την ηπιότητά του.
Τη συνταγή μπορείτε να τη δείτε στο σύνδεσμο αυτής της ανάρτησης αλλά σας την γράφω κι εγώ...
ΥΛΙΚΑ
- 2 λίτρα γάλα
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2.5 φλ. ζάχαρη (εγώ έβαλα καστανή)
- Φλούδα ενός ακέρωτου λεμονιού
- 2 βανίλιες
- 4 αβγά
- 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη
- 1/2 κ.γλ.κανέλα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
- Βγάζουμε τη φλούδα από το λεμόνι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.Μόλις το μείγμα πήξει, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.
- Σε βουτυρωμένο ταψί, 30 εκ., αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε αντιστάσεις για 45΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.
- Την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα αλλά και με άχνη ή σκέτη είναι το ίδιο απολαυστική.
