Γαλατόπιτα της στιγμής...

...γρήγορη αλλά νόστιμη!!!
Μια γρήγορη γαλατόπιτα, χωρίς φύλλο από την Α.Μπαρμπαρίγου (δείτε εδώ) που είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη.
Ένα γλυκό με ήπια αρωματική γεύση, γλυκό μαμαδίστικο που θυμίζει παιδική ηλικία και γίνεται εύκολα το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε "γλυκό με έντονη προσωπικότητα" αλλά είναι ένα γλυκό που το απολαμβάνεις έτσι κι αλλιώς, με οποιοδήποτε καθημερινό γεύμα και που σε ηρεμεί με την ηπιότητά του.
Τη συνταγή μπορείτε να τη δείτε στο σύνδεσμο αυτής της ανάρτησης αλλά σας την γράφω κι εγώ...
ΥΛΙΚΑ
2 λίτρα γάλα
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
2.5 φλ. ζάχαρη (εγώ έβαλα καστανή)
Φλούδα ενός ακέρωτου λεμονιού
2 βανίλιες
4 αβγά
2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
Για το γαρνίρισμα
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη
1/2 κ.γλ.κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε τη φλούδα από το λεμόνι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα.
Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.Μόλις το μείγμα πήξει, το αποσύρουμε από τη φωτιά. 
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.
Σε βουτυρωμένο ταψί, 30 εκ., αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε  σε αντιστάσεις για 45΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.
Την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα αλλά και με άχνη ή σκέτη είναι το ίδιο απολαυστική.


12 σχόλια:

  1. Απλό και υπέροχο αρκεί να έχεις καλό γάλα!! Πάντως έχει υπέροχο χρώμα!!Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις προάλλες έφτιαξα γαλατόπιτα και την ... τσακίσαμε, από τα ωραιότερα γλυκά!
    Καλό βράδυ Κική μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΟΥ ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΝΗΣΤΙΚΗ. ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!!!ΤΕΛΕΙΙΙΙΑΑΑΑ θα πρεπει να ειναι !!!...ευκολη μου φαινεται ....λεω να την δοκιμασω!!!!
    Να σαι καλα κικιτσα μου με τις συνταγιες σου και τις νοστιμιες σου!!!φιλια πολλα και καλο μηνααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα, Κική μου, με τη νόστιμη πιτούλα που μας προτείνεις. Την έχω φτιάξει κι εγώ από τις συνταγές της Αργυρώς και είναι νοστιμότατη. Μας άρεσε πολύ. Για να πω την αλήθεια, δεν πολυσυμπαθώ τα πολλά φύλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν αγαπω πολύ την γαλατοπιτα, αλλα αυτη μου φαινεται διαφορετικη και μπορει και να τη δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν με συγκινεί ιδιαίτερα σαν γλυκό αλλά μιλάω για αυτό με τα φύλλα, οι υπόλοιποι στο σπίτι χοροπηδούν μόλις ακούσουν για γαλατόπιτα. Αφού είναι άλλου τύπου θα την κάνω κάποια στιγμή! Φαίνεται πολύ καλή!

    Καλό ΣΚ!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mμμμ φαίνεται λαχταριστή...έτσι μου'ρχεται να τη φάω!Κέρασέ μας ένα κομμάτι κι εμάς βρε Κική!Λοιπόν σε λίγο θα σηκωθώ από το κρεβάτι και θα τρέξω στην κουζίνα να κάνω τη συνταγή σου που είναι και εύκολη!Σε ευχαριστούμε πολύ που τη μοιράστηκες μαζί μας...φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαραυγή μου εγώ, πάντως,τη φτιάχνω με γάλα light και γίνεται τέλεια (βέβαια εάν την φτιάξει κανείς με βουβαλίσιο γάλα τότε γίνεται υπέροχη, αλλά με πιο πολλά λιπαρά!!!

    ΕΛΕΝΑ μου κι εμείς την τσακίζουμε!!!

    Νάσια μου γιατί είσαι θεονήστικη; Έχω έτοιμο φαγητό. Πάρε όχι μόνον γαλατόπιτα αλλά και όποιο φαγητό θέλεις!!!-:))

    [handmade+art] x2 καλώς ήρθατε! Πάρε πρώτα ένα κομμάτι για δοκιμή κι έπειτα φτιάξτην γιατί είναι πανεύκολη και γρήγορη!!!

    Helengr, εμένα πάλι μου αρέσει κι έτσι αλλά και με φύλλα κρούστας (είμαι καλός άνθρωπος και μου αρέσουν όλα...πειράζει;) χαχαχα

    Ελπινίκη μου ίσως να σου αρέσει εάν την κάνεις πολύ αρωματική (με ξύσμα λεμονιού, λάιμ και πορτοκαλιού).

    Έφη μου είναι διαφορετική από τη γαλατόπιτα με τα φύλλα. Είναι ουσιαστικά μια κρέμα φούρνου που μπορεί να γίνει πολύ αρωματική με περισσότερο λεμόνι και πορτοκάλι ή λάιμ. Αλλά και πάλι είναι θέμα γούστου... δεν είναι υποχρεωτικό να σου αρέσει.

    Δέσποινα, καλώς ήρθες κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σας κερνάω όχι ένα αλλά πολλά κομμάτια κι εξάλλου, μπορείς να κάνεις βόλτα στην κουζίνα μου και να διαλέξεις ό,τι θέλεις για κέρασμα. -:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και καλό μήνα! Ήρθε η μέρα της γαλατόπιτας!!!!! :) θα σου εντυπώσεις Κικίτσα!!! φιλάκιααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!ΘΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΟ KAIL MOY? ΣΤΟ aveziri@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα την κανω σημερα :)) με γαλα light
    και ξυσμα λεμονιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!