Mousse σοκολάτας στη στιγμή και μάλιστα χωρίς αβγά

...της Nigella Lawson
Σήμερα, μια ωραία ηλιόλουστη μέρα του Σεπτέμβρη, θέλοντας να γλυκάνω την επιστροφή στη σχολική ζωή της μεγάλης μου ανιψιάς...της ετοίμασα μια έκπληξη!!! Μερικά καινούργια φυτά...σε χρωματιστά πλαστικά γλαστράκια μιας και λατρεύει τον κήπο και μάλιστα όχι μόνον να βρίσκεται εκεί έτσι απλά αλλά να φυτεύει, να κλαδεύει, να ποτίζει και ό,τι άλλο σχετικό. 

Μάλιστα, μόλις πριν μερικές μέρες φυτέψαμε μαζί κάποιους σπόρους για εποχιακά λουλούδια και λαχανικά. Τώρα, αν θα τα φάει, αυτό είναι μιαν άλλη ιστορία (και μάλιστα πικραμένη μιας και γίνεται αγώνας για να φάει) πάντως το σίγουρο είναι ότι θα τα δοκιμάσει (κι αυτό καλό είναι!).
Έτσι, σήμερα γυρίζοντας από τον αγιασμό βρήκε στο τραπέζι της κουζίνας μερικά νέα φυτά δυόσμου που την περίμεναν (κι αυτό γιατί βαρέθηκα να πάω στον  κήπο να κόψω μέντα... ενώ δυόσμο έχω και στη βεράντα).
Θέλετε να σας πω την αντίδρασή της; Έμεινε ακίνητη, κοιτάζοντάς τα σκεπτική και μετά γύρισε και μου είπε σοβαρά: "Με κοροϊδεύεις; Πώς βγήκαν από προχθές,  μεγάλωσαν  και τα έβαλες και σ΄αυτά τα ποτηράκια;" χαχαχαχα!! Τελικά τα σημερινά παιδιά δεν μπορείς εύκολα να τα ξεγελάσεις ούτε για μερικές στιγμές!!!!!
Φαντάζομαι θα καταλάβατε ήδη τί εννοώ βλέποντας τη φωτογραφία. Δεν είναι τρέλλα; Την ιδέα την πήρα από το "phoodie.wordpress.com" και τη συνταγή από την ιστοσελίδα "www.nigella.com" και η αλήθεια είναι ότι και η παρουσίαση είναι ευρηματικότατη αλλά και η συνταγή για mousse όχι μόνον εύκολη και γρήγορη αλλά και γευστικότατη. Κυριολεκτικά, τα μεγάλα παιδιά της οικογένειας "την τσακίσαμε" παρά τις θερμιδούλες της... όσο για την μεγάλη μου ανιψιά έφαγε μισή [στη μικρή μου ανιψιά ...ξεχάσαμε να δώσουμε γιατί τις φάγαμε όλες -:))))) αστειεύομαι φυσικά!!]
ΥΛΙΚΑ για 4-6 μερίδες
150 γρ. λευκά marshmallows 
50 γρ.  βιτάμ culiness (ή οποιαδήποτε μαργαρίνη soft)
250 γρ. κουβερτούρα 74% κακάο* σε κομμάτια
60 ml ζεστό νερό
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη + 200 ml κρύο γάλα (για τη σαντιγύ)*
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα marshmallows (ζαχαρωτά), το βούτυρο, τη σοκολάτα και το ζεστό νερό σε μια μικρή κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά να λιώσουν.
Ανακατεύουμε πότε πότε έως ότου λιώσουν και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, χτυπούμε το γάλα με τη σκόνη σαντιγύ για 5 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Προσθέτουμε τη σαντιγύ μέσα στο μείγμα σοκολάτας, προσεκτικά ώστε να  μην αραιώσει πολύ (όχι ότι πειράζει γιατί χαλάει η mousse).
Εάν η σοκολάτα δεν έχει κρυώσει πολύ, το τελικό μείγμα σαντιγύ-σοκολάτας θα είναι αραιό αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί αν το βάλουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο αρχίζει και πήζει.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτηράκια (4, 5 ή 6 ανάλογα με το μέγεθός τους) και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να παγώσει.
Πριν να το σερβίρουμε, βάζουμε 5-6 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά στο multi και τα θρυμματίζουμε τόσο ώστε να μοιάζουν με ...χώμα!!!!!!
Γεμίζουμε το ποτηράκι με τα θρυμματισμένα μπισκότα και μπήγουμε στο κέντρο ένα κλαδάκι από μέντα ή δυόσμο.
Τα νέα μας ...φυτά είναι έτοιμα!!!! Η ιδέα είναι ...τέλεια και για παιδικό πάρτυ γιατί συνδυάζει σοκολατένια γεύση που λατρεύουν τα περισσότερα παιδιά, ευκολία παρασκευής που βοηθάει τη μαμά και πρωτότυπη εμφάνιση!!!!
TIPS
* Αντί για κουβερτούρα με 74% κακάο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλή κουβερτούρα.
* Αντί για σαντιγύ σε σκόνη (με άρωμα βανίλιας) και γάλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 250-300 ml κρέμας γάλακτος με 35% λιπαρά και 1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας.
* Ένας άλλος τρόπος να γαρνίρουμε τη mousse είναι να βάλουμε από πάνω σαντιγύ και χρωματιστά καραμελάκια.
* Επίσης, μέσα στο ποτηράκι μπορούμε να βάλουμε, πρώτα ένα στρώμα τριμμένα μπισκότα digestive, μιράντα ή petit-beurre και μετά τη mousse.
Καλή σπορά και καλή όρεξη!!!!! -:)))))


9 σχόλια:

  1. Τι φοβερή ιδέα!!!
    Πρωτοτυπο και φαίνεται τόσο νόστιμο!!!!
    μπράβο Κικίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιαμ μιαμ μιαμ....Έτσι όπως ξεκίνησε η σχολική χρονιά, μου φαίνεται θα το ρίξω στη σοκολάτα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα Κική που δεν είμαστε συγγενείς! Αλλιώς θα με κέρναγες και εμένα μία μους. Μου αρέσει που δεν εχει αυγό, γιατί εχουμε και λιγουλάκι χοληστερίνη....Η παρουσίαση φανταστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χρώμα και ο συνδυασμός της σοκολάτας, νομίζω πως δεν θα αφήσει κανένα παιδάκι (μικρό ή μεγάλο) ασυγκίνητο! Πόσο μάλλον αν πάρεις ένα κουταλάκι κι' αρχίζεις να το τρως το "χώμα" μπροστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hi there!! It is Phoodie here :) I am so excited that someone from the other side of the world visited my blog and was inspired!!!! i am also Greek so that makes it extra fantastic! :) Where did you first see my blog?! :) www.phoodie.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Κική μου φοεβρή ιδέα τα γλαστράκια!
    Φιλάκια πολλα και καλή σχολική χρονια στις ανηψιές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eυχαριστώ όλες για την επίσκεψη και τα σχόλιά σας κι ελπίζω να κεραστήκατε!! Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήμουν καχύποπτη για τα ζαχαρωτά μιας και είναι η πρώτη φορά που τα χρησιμοποιώ αλλά τελικά ταιριάζουν υπέροχα!!!!
    Και πάλι καλή σχολική χρονιά.
    Πολλά φιλιά σε όλες!!

    Phoodi hi!! It's amazing your blog and the fact that you're Greek!!!!!! Where are you from???!!! I found your blog by chance and you... how did you see my blog and did you liked? -:))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Κική μου!Καλή ιδέα και λαχταριστή για μικρούς και μεγάλους!Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!