Μπισκότα φουντουκιού με κορνέ

...τα εθιστικά μπισκοτάκια
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα! Προσπαθώντας να ξεκινήσουμε γλυκά την φθινοπωρινή αυτή εβδομάδα... σκέφτηκα ότι, λίγο πολύ, σε όλους αρέσουν τα  μπισκοτάκια. Στις περισσότερες στιγμές της ημέρας ταιριάζει ένα μπισκότο... το πρωί ή το απόγευμα με τον καφέ, τον χυμό κάποιου φρούτου και κυρίως πορτοκαλιού, το τσάι ή το γάλα, πριν να φύγει το παιδί για το σχολείο πάντα προλαβαίνει να "τσιμπήσει" ένα μπισκοτάκι ή ακόμα και να φύγει τρώγοντάς το, να το πάρει μαζί του ή ακόμα ακόμα και μετά το μεσημεριανό... μια γλυκιά μπουκίτσα πάντα συμπληρώνει τέλεια το γεύμα. Τα "πέταλα" φουντουκιού  καλύπτουν επαρκώς όλα όσα χρειάζεται ένα μπισκότο για να είναι υγιεινό, δελεαστικό, ελαφρύ αλλά και εθιστικά νόστιμο. Ένα τέτοιο μπισκοτάκι μπορεί να ικανοποιήσει τις διατροφικές απαιτήσεις του οργανισμού.
Τέρμα όμως η φλυαρία για τα προτερήματά τους... περνώ στη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ για 50 κομμάτια
300-320 γρ. (2 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. (1 φλ.)  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. (3/4 φλ.) ζάχαρη άσπρη ή καστανή
1 μεγάλο αβγό
1 ζαχαροβανίλια Vahiné
150 γρ. (1 φλ.) ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια 
Λίγο αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί 3 λαμαρίνες φούρνου. 
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα φουντούκια.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπούμε με το εξάρτημα Κ ή φτερό και στην δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν ένα μείγμα κρεμώδες και αφράτο.
Προσθέτουμε το αβγό και τη ζαχαροβανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι και τα φουντούκια σταδιακά, χτυπώντας στη σιγανή ταχύτητα μέχρι να ανακατωθούν καλά τα υλικά.
Γεμίζουμε ένα κορνέ με ζύμη και σχηματίζουμε πέταλα στις λαμαρίνες ή οκτάρια ή κύκλους ή ότι σχήμα θέλουμε, σε απόσταση 2,5 εκ. μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια μπορούμε να τους δώσουμε το ίδιο σχήμα και να τα γεμίσουμε με nutella ή ακόμα καλύτερα σπιτική πραλίνα φουντουκιού, ενώνοντάς τα δύο-δύο.
Πηγή: "Κουλούρια και μπισκότα, Το χρυσό βιβλίο", εκδόσεις "Μοντέρνοι Καιροί"

8 σχόλια:

  1. Γεια σου Κική μου, πόσο θα ήθελα τωρα ενα απο αυτά τα μπισκοτάκια! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω, τι ακαταμάχητα αυτά τα μπισκότα που τα φτιάχνουμε με το κορνέ! Από τα πιο αγαπημένα μου, κι αν δεν απατώμαι αυτά είναι που κάποιοι ονομάζουν επίσης βιεννέζικα!
    Αν έχουμε χρόνο να καβουρδίσουμε στο φούρνο τα φουντούκια πριν τα ψιλοκόψουμε, θα βγει ακόμα καλύτερη η γεύση των μπισκότων!
    Μου άνοιξες την όρεξη βραδιάτικα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από νόστιμα, είναι και τόσο όμορφα να τα βλέπεις!!
    Καλή βδομάδα Κικίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου φίλη μου και καλή σου βδομάδα!Γεια στα χεράκια σου...Μοσχομύρισε ως εδώ...Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΧ ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ;;;;;ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με σκανδαλίζεις πρωί-πρωί!
    Και πρέπει να τα φτιάξω το συντομότερο δυνατό.
    Μου έσπασε το κορνεδάκι μου, μόλις το αντικαταστήσω...δεν μου γλυτώνουν. Όχι δηλαδή ότι δεν θα μπορούσα να τα κάνω και χωρίς κορνέ ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σου. Νόστιμα, όμορφα και μοσχομυριστά.
    Γίνεται να έχω μερικά με το πρωινό καφεδάκι; Κράτησα τα υλικά καιΘα τα δοκιμάσω πολύ σύντομα. Στην επόμενη ανάρτησή μου θα κάνω αναφορά/σύνδεσμο στο φύλλο για πίτα που έχεις δημοσιεύσει. Μου έγινε καταπληκτικό. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κική μπορώ να πάρω 5-6 για το απογευματινό μου καφεδάκι ??? φαίνονται πολύ ωραία!!

    κρατάω την συνταγή γιατί σίγουρα θα τα φτιάξω !

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!