Μεσογειακό καλοκαίρι = θάλασσα = ψάρι!
Τί να γίνει; Η αλήθεια είναι αυτή... το μεσογειακό καλοκαίρι είναι συνδεδεμένο με τη θάλασσα, τα μπάνια, τις ψαροταβέρνες, την "ψαροκατάνυξη" και την ψαροφαγία! Πρέπει, λοιπόν, κι εγώ να συμβιβαστώ και να δώσω κάποιες συνταγές για το καλοκαίρι... με άρωμα ιωδίου (βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, το συγκεκριμένο πιάτο το ετοίμασε η αδερφή μου, που είναι ειδική στη μαγειρική των ψαριών (εν αντιθέσει με μένα που ξέρω τα βασικά και μου αρέσουν ακόμα λιγότερα ψαροπιάτα από τα βασικά χαχαχα)!
Σας δίνω αμέσως τη συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
1 φαγκρί
1-2 ντομάτες μέτριες σε φέτες
1 λεμόνι ξεφλουδισμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μουστάρδα σκόνη
Μουστάρδα σκόνη
Ρίγανη
Θυμάρι
Εστραγκόν
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Το ανοίγουμε και το πασπαλίζουμε εσωτερικά με αλατοπίπερο, ρίγανη, σκόνη μουστάρδας και θυμάρι.
Βάζουμε στη γάστρα λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα το ψάρι.
Βάζουμε τα λαχανικά και τις φέτες λεμονιού.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και εστραγκόν.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα και τη γάστρα.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Όταν ανοίγουμε τη γάστρα, το ψάρι είναι έτοιμο και έχει κρατήσει όλα τα αρώματα της θάλασσας, των λαχανικών αλλά και των αρωματικών.
Σερβίρουμε ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.