Ένα θαυμάσιο ντρέσινγκ ή ντιπ για τηγανιτά λαχανικά αλλά και κεφτεδάκια.
Για κρύα μακαρονοσαλάτα, ντοματοσαλάτα με κριθαροκούλουρο, πράσινη σαλάτα.
Ως ντιπ, με κριτσίνια ή μπαστουνάκια λαχανικών αλλά και ως άλειμμα σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σε κράκερς.
Δεν θα περάσει καθόλου απαρατήρητη σε καλοκαιρινό μπουφέ, καθισμένη υπερήφανα μέσα σε αλμυρά ταρτάκια, γαρνιρισμένα με αγγουράκι και δυόσμο ή ακόμα και με μια φετούλα τηγανιτού ή ψητού λαχανικού.
Θέλετε να πω κι άλλα; Νομίζω ότι η συγκεκριμένη σάλτσα φέτας είναι απλώς ανεπανάληπτη αλλά και πολυτάλαντη μια και είναι πολύπλευρη και ταιριάζει με τόσα πιάτα! Η πολύ εύκολη και ωραία συνταγή είναι της Ν.Ισμυρνόγλου.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. φέτα, κατά προτίμηση μαλακή, κομματιασμένη με τα χέρια
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/2 κ.γλ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/3 φλ. τσ. γάλα ή γιαούρτι
- 1/2 κ.σ. ρίγανη ξερή ή φρέσκια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο multi τη φέτα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, το γάλα και τη ρίγανη και τα δουλεύουμε για λίγο, έως ότου το μίγμα ομογενοποιηθεί και γίνει παχύρρευστο.
- Εάν η σάλτσα γίνει πυκνή, την αραιώνουμε με λίγο γάλα.
- Εάν, όμως, γίνει αραιή, προσθέτουμε λίγη θρυμματισμένη φέτα και ξαναδουλεύουμε στο μπλέντερ ή στο multi.
- Αυτό είναι όλο κι όλο... η διάρκεια της προετοιμασίας της είναι μόνον 8-10 λεπτά!
Πηγή: Περιοδικό "Γαστρονόμος" / Νο 57 / Ιανουάριος 2011