...μια δοκιμή θα σας πείσει!
Το συγκεκριμένο πιάτο το φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια μιας και ήταν από τα πρώτα φαγητά που μαγείρεψα όταν ακόμη ήμουν τριτοετής στο πανεπιστήμιο και για πολύ καιρό οι φίλοι και συμφοιτητές μου με πείραζαν
λέγοντάς μου ότι έμαθα να μαγειρεύω ιταλικά πιάτα αλλά όχι όσπρια και άλλα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά. Βέβαια, εάν μου το έλεγαν τώρα, θα απαντούσα ότι έτσι κι αλλιώς είναι ένα πιάτο που είναι πανομοιότυπο του ελληνικού κοκκινιστού κρέατος (αν και το συνειδητοποίησα αργότερα όταν άρχισα να μαγειρεύω!).
λέγοντάς μου ότι έμαθα να μαγειρεύω ιταλικά πιάτα αλλά όχι όσπρια και άλλα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά. Βέβαια, εάν μου το έλεγαν τώρα, θα απαντούσα ότι έτσι κι αλλιώς είναι ένα πιάτο που είναι πανομοιότυπο του ελληνικού κοκκινιστού κρέατος (αν και το συνειδητοποίησα αργότερα όταν άρχισα να μαγειρεύω!).
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κόντρα φιλέτο ή φέτες από μπούτι μοσχαρίσιο κομμένες σε λεπτά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
250 γρ. μανιτάρια
3 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες
Αλεύρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα, αφού τα πασπαλίσουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Βάζουμε και τα φιλέτα και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια.
Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το σβήνουμε με το κρασί.
'Επειτα, ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα (εάν χρειαστεί, αναπληρώνουμε νερό).
Γαρνίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Καλή όρεξη!
Πηγή: "Η μεγάλη μαγειρική - ζαχαροπλαστική", Χρ. Παραδείση