Μίνι πιτσάκια με καλοκαιρινά λαχανικά...γεύση αμιγώς μεσογειακή!


Ποιός είπε ότι η πίτσα δεν μπορεί να είναι ένα πιάτο γεμάτο υγεία και βιταμίνες; Όποιος κι αν το είπε, πάντως, δεν είχε κατά νου τη συγκεκριμένη πίτσα... με σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, μελιτζάνες και κολοκυθάκια ψητά στο φούρνο, τυρί φέτα ελληνικότατο και αρωματικά όπως ο μαϊντανός και η ρίγανη.
Μια πίτσα που μπορεί να είναι σνακ, δείπνο ή ακόμα και γεύμα στη βεράντα μαζί με μια κρύα μπύρα και να μας βγάλει "ασπροπρόσωπους" όταν έχουμε φίλους για κουβεντούλα και χαλάρωση.
Αξίζει, λοιπόν, την διαδικασία της που δεν είναι δύσκολη απλά, λίγο χρονοβόρα.
ΥΛΙΚΑ
1 δόση πίτσας όπως έχουμε περιγράψει σ΄αυτήν την ανάρτηση ή σ' αυτήν την ανάρτηση.
2-3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
2-3 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες σε ροδέλες επίσης
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο για τη σάλτσα + λίγο για να ρίξουμε επάνω στα πιτσάκια και στα λαχανικά για να ψηθούν καλά
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γλ. βασιλικό 
1/2  κ.γλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάχνουμε τη ζύμη που θέλουμε... και με τα δύο είδη ζύμης η συγκεκριμένη γέμιση είναι υπέροχη.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες.
Τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για μισή ώρα να ξεπικρίσουν.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο, 1/2 κ.γλ. αλάτι, τη ζάχαρη και το βασιλικό και βράζουμε τη σάλτσα για 7-8 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η σάλτσα.
Βάζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε στους 200 βαθμούς να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε μικρά στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω 1-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας.
Ύστερα, τοποθετούμε τις ροδέλες μελιτζάνας και κολοκυθιού και τέλος βάζουμε το τυρί.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Ψήνουμε για 40 λεπτά (περίπου, ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινήσει η ζύμη... μια και τα υλικά της γέμισης είναι ήδη προψημένα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για 5-6 λεπτά να κρυώσουν τα πιτσάκια και τα σερβίρουμε, προαιρετικά με γιαούρτι που περιέχει λίγο σκόρδο και μια κρύα μπύρα. Είναι πραγματική απόλαυση!
Tante Kiki
11 Comments
No