Στην χθεσινή ανάρτηση σας έδωσα ένα fusion πιάτο... περισσότερο ελληνικό και ολίγον αμερικανικό.
Σήμερα, θα σας δώσω ένα πιάτο καθαρά αμερικανικό, για τη γεύση του οποίου διατηρούσα τις αμφιβολίες μου αλλά... τελικά όταν το έφτιαξα, μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε απόλυτα!
Εύκολο, γρήγορο και με μια πρώτη ύλη που λατρεύω... το κοτόπουλο!
Από την πρώτη μπουκιά, εάν δεν έχεις δοκιμάσει κάτι παρόμοιο, εκπλήσσεσαι ευχάριστα... μια γλύκα έρχεται και κάθεται στη γλώσσα σου παρέα με το τρυφερό και ζουμερό κρέας του κοτόπουλου. Καθώς η μπουκιά εγκαταλείπει ακούσια το στόμα για να συναντήσει τον ουρανίσκο, η γνωστή καραμελένια γεύση της κόκα κόλας συνεχίζει να σε συνοδεύει κάνοντάς σε να ανυπομονείς για την επόμενη μπουκιά... Κάπως έτσι ήταν η γευστική μου εμπειρία με το συγκεκριμένο πιάτο.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η ποικιλία των συνταγών με κοτόπουλο, με ενδιαφέρει γιατί είναι ένα κρέας που το τρώμε όλοι στην οικογένεια με τη στενή της αλλά και την ευρύτερή της έννοια! Γι αυτό τον λόγο, πειραματίζομαι με το συγκεκριμένο υλικό.
Επίσης, η άποψή μου είναι ότι το καλοκαίρι κυρίως, τα εύκολα, γρήγορα, νόστιμα και υγιεινά πιάτα είναι η αδυναμία μου, μια και θεωρώ ότι όλοι χρειαζόμαστε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και χαλάρωση χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μου αρέσει η κατανάλωση του fast food που το θεωρώ επικίνδυνο για την υγεία, "πλαστικό" αλλά και κατώτερο σε ποιότητα και γεύση.
Άρα, πού καταλήγουμε; Σε γρήγορα σπιτικά πιάτα που ωφελούν την υγεία μας αλλά ικανοποιούν και τον ουρανίσκο μας.
ΥΛΙΚΑ για 1-2 άτομα
1 στήθος κοτόπουλου
1/2 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. θυμάρι
1-2 κ.σ. κέτσαπ
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κόκα κόλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 ποτήρια νερό, το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τη ρίγανη και το θυμάρι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 20-30 λεπτά.
Προσθέτουμε τη κέτσαπ, συνεχίζοντας το βράσιμο.
Δοκιμάζουμε το κοτόπουλο και όταν είναι μαλακό, προσθέτουμε και την κόκα κόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το κοτόπουλο μέσα στην κόκα κόλα, μέχρι να καραμελώσει και να γίνει παχύρρευστη η σάλτσα του.
Σερβίρουμε με ρύζι περιχυμένο με τη σάλτσα του κοτόπουλου.
Δοκιμάστε το... για μένα ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!