Βλέπω και φτιάχνω γαλλικά macarons


Καλή σας μέρα!! Τα macarons είναι γλυκά "μπισκοτάκια" με άπειρες παραλλαγές. Αν και πεντανόστιμα όμως δημιουργούν ένα άγχος πολύ μεγαλύτερο από τα δικά μας, παραδοσιακά, αμυγδαλωτά. Θέλουν λίγο προσεκτικό χειρισμό και μερικά σημεία στην όλη διαδικασία που δεν πρέπει με τίποτε να παραλείπονται.
Προσωπικά φτιάχνω τα γαλλικά macarons για δεύτερη φορά. Την πρώτη δεν τη θυμάμαι γιατί πέρασε πολύς καιρός αλλά αυτή τη φορά η μεγαλύτερη δυσκολία μου παρουσιάστηκε όταν γέμιζα τις θεσούλες στη φόρμα και δεν έβαζα την ίδια ποσότητα παντού με αποτέλεσμα να έχω άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα μεγέθη. Επίσης μερικά μου έκαναν μυτούλα στην άκρη αλλά αυτό το διόρθωσα εύκολα.
Πάντως είναι ένα μπισκοτάκι, χωρίς γλουτένη που το λατρεύω σχεδόν σε όλες του τις γευστικές παραλλαγές! Έψαξα, λοιπόν και βρήκα μερικά βιντεάκια που δείχνουν αναλυτικά τη διαδικασία... κάτι σαν μικρό σεμινάριο ...ας πούμε.
Απολαύστε τα και περάστε στην εφαρμογή! Κι αν δεν γίνουν ακριβώς τέλεια την πρώτη φορά ...δεν χάλασε κι ο κόσμος! Την επόμενη θα είναι σίγουρα τέλεια!!-:))



Να περάσετε ένα πανέμορφο Σαββατοκύριακο!!


Tante Kiki
13 Comments
No