Mousse Μερέντα


Γλυκιά Μερέντα... ποιός μπορεί να της αντισταθεί; Αυτή η ακαταμάχητη γεύση των παιδικών χρόνων που μεγάλωσε και συνεχίζει να ακολουθεί παιδιά και παιδιά! Η Μερέντα με την υπέροχη φουνουκοσοκολατένια γεύση συνδυάζεται τέλεια με τυρί κρέμα αλλά και κρέμα γάλακτος και μας δίνει μια καταπληκτική mousse σε χρόνο λιγότερο απο 15 λεπτά, χωρίς καθόλου ψήσιμο. Ιδανική για τις ηλιόλουστες μέρες με την απόλυτα εθιστική της γεύση να κυριαρχεί στο νου και τον ουρανίσκο. Κι αν δεν σας έχω πείσει ακόμη (αν και μάλλον έχετε ήδη πειστεί!) θα σας πω τα εξής... είναι από 'κείνα τα γλυκά που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά μια και όλοι συμφωνούν για την απόλυτη νοστιμιά του! Είναι ένα γλυκό που με χαμηλή, σχετικά τιμή, μπορεί να γλυκάνει πολλούς αγαπημένους και φίλους γιατί είναι χορταστικό ακόμη και σε μικρή ποσότητα (όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα σούπερ γλυκά)! Είναι ένα γλυκό που, ακόμη και σε μια δύσκολη μέρα, σε κάνει να χαμογελάς, να χαλαρώνεις από την πρώτη κιόλας κουταλιά... ειδικά αν έχει και καμμιά φραουλίτσα μέσα γίνεται μια σοκολατοφρουτένια πανδαισία που ανεβάζει τη διάθεση! Είναι από ΄κείνα τα γλυκά που διαισθητικά γνωρίζεις ότι είναι μοναδικό, που ο εγκέφαλός σου ανυπομονεί να το νιώσει να λιώνει στο στόμα. 
Χρειάζεστε κι άλλα επιχειρήματα;; Ελπίζω πώς όχι... σας αφήνω, λοιπόν, να δοκιμάσετε τούτη τη mousse! Καλή απόλαυση!!
Υ.Γ. Και μια και την ερχόμενη Κυριακή, δηλαδή μεθαύριο, είναι η γιορτή της μητέρας αξιοποιείστε ανάλογα την πανεύκολη αυτή συνταγή!
ΥΛΙΚΑ για 6-8 μερίδες 
350 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική για τη σαντιγύ (1 κρέμα γάλακτος 500 ml)
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
200 γρ. Μερέντα
150 γρ. τυρί κρέμα 
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική (για την ganache)
Για το γαρνίρισμα
Σάλτσα φράουλας και φράουλες ή φουντούκια ελαφρά καβουρδισμένα ή θρυμματισμένη γκοφρέτα με επικάλυψη φουντουκιού ή ferrero rocher θρυμματισμένο.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τα 150 γρ. κρέμας γάλακτος.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια και αφού την αφήσουμε για 3-4 λεπτά,  ανακατώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.
Ύστερα, προσθέτουμε την μερέντα και αφού ανακατέψουμε και πάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά, έτσι ώστε  να κρυώσει η ganache πριν την προσθέσουμε στη σαντιγύ.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και την άχνη (αν θέλουμε ένα γλυκό αποτέλεσμα) και μόλις έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ προσθέτουμε και την ganache εφόσον έχει κρυώσει.
Εάν δεν έχει κρυώσει βάζουμε και τη σαντιγύ στο ψυγείο και τα ενώνουμε μόλις η ganache είναι έτοιμη.
Γαρνίρουμε με λίγη σάλτσα φράουλας και φρέσκες φράουλες ή με ό,τι άλλο θέλουμε.
Tante Kiki
29 Comments
No