Μπισκότα με κρέμα γάλακτος και ...άρωμα Χριστουγέννων


Καλή σας μέρα ...έστω κι αν άργησα σήμερα! Αλλά μη νομίσετε...όχι δεν με πήρε ο ύπνος (πούυυυ αυτό!!!) απλά ετοίμαζα τα μπισκοτάκια που έστειλα με την αδερφή μου στη γιορτή της μικρής μας χιονονιφάδας, της Βασιλικούλας!!!
Εξ άλλου, Χριστούγεννα χωρίς μπισκότα γίνονται;;; Δεν γίνονται!!! Το έχω μάθει πια καλά δεν γίνεται!!! Ειδικά όταν έχεις δύο πιτσιρίκες που ανυπομονούν για το πότε θα τα στολίσουν με ...ζαχαρόπαστα μια και είναι γι αυτές κάτι σαν... πλαστελίνη απλά ...φαγώσιμη που η μαμά τους και η θεία τους δεν τις φωνάζει εάν βάλουν στο στόμα (ειδικά η μικρότερη)!!! 
Από την άλλη, πώς να το κάνουμε ... είναι πανέμορφα όταν στρογγυλοκάθονται πολύχρωμα και γιορτινά, μοσχοβολιστά και αφράτα μέσα σε πιατέλες μπροστά ή δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο έλατο όπου τα πολύχρωμα λαμπιόνια αναβοσβήνουν και τα κάνουν ακόμα πιο θελκτικά.
Τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι τραγανά εξωτερικά ενώ εσωτερικά λιώνουν στο στόμα, πανεύκολα, νόστιμα, γεμάτα χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά και, το κυριότερο, δεν χάνουν το σχήμα τους κι αυτό σημαίνει ότι μπορούν πολύ ωραία να στολιστούν με γλάσο ή ζαχαρόπαστα.
 
Η μικρή μας χιονονιφάδα... Βασιλικούλα
ΥΛΙΚΑ για 35-40 μεσαία μπισκότα ή 80-90 μικρά μπισκότα
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
100 γρ. κόρν φλάουρ
1 κ.γλ. μπέικιν
200 γρ. ζάχαρη
180 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 μεγάλο αυγό
90 γρ. ελαφριά κρέμα γάλακτος
2 καψουλάκια βανίλιας
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
1/3 κ.γλ. γαρίφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τρεις λαμαρίνες φούρνου.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, το μπέικιν.
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ του μίξερ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα μίγμα αφράτο και ανοιχτού χρώματος.
Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα και μετά την κρέμα γάλακτος.
Τέλος, με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τα μπαχαρικά.
Η τελική μας ζύμη είναι μαλακή αλλά δεν κολλάει στα χέρια.
Την απλώνουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο σουτς 180 βαθμούς Κελσίου.
Ύστερα, κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πάτ στα σχήματα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στα ταψιά.
Ψήνουμε για 10-14 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους ή μέχρι να δούμε ότι οι άκρες τους έχουν ροδίσει.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα στολίσουμε.
Καλή σας μέρα!! -:))
Πηγή: "Κουλουράκια & Μπισκότα, Το χρυσό βιβλίο", εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί
Tante Kiki
46 Comments
No