Φλογέρες κάστανου με επικάλυψη σοκολάτας


Με τα Χριστούγεννα προ των πυλών, τί άλλο να σκεφτεί κανείς παρά κάστανα και σοκολάτα, σοκολάτα και κάστανα. Έτσι, πριν λίγες μέρες μερικές καταπληκτικές φλογέρες με γέμιση καστανοσοκολάτα κολασμένης νοστιμιάς κατέφθασαν στο τραπέζι μας, έργο χειρός της μικρής μου αδελφής!!
Κι επειδή η ώρα που γράφω είναι περασμένες 1.30 τη νύχτα θα σας πω μόνον τούτο...πριν φύγω... οι φλογέρες αυτές είναι τόσο αξεπέραστες σε νοστιμιά που εάν τις φτιάξετε δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τις γεύεστε!!! Αφήστε που είναι ό,τι πρέπει για τον Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ αλλά και για δωράκι από τα χεράκια σας!!!
Αυτά τα λίγα για σήμερα γιατί κοντεύω να ...κοιμηθώ επάνω στο πληκτρολόγιο με το ρολόι να δείχνει 1.40 και μένα να πρέπει να ξυπνήσω στις 7 παρά δέκα...όπως κάθε πρωί!!!! 

 ΥΛΙΚΑ για 36-38 φλογέρες
1 πακέτο φύλλο κρούστας Ψαχνών (18-19 φύλλα)
2 βαζάκια μαρμελάδα κάστανο 
2 φακελάκια κουβερτούρα τριμμένη (όχι τρούφα) ή 200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
380 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (1 1/2 πακέτο)
Για την επικάλυψη
125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα κάστανο και την τριμμένη κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το κόβουμε στη μέση.
Το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και το διπλώνουμε κατά μήκος.
Βάζουμε 1 1/2 κ.σ. μαρμελάδα κάστανο στη μία άκρη του, διπλώνουμε τις δύο πλευρές προς τα μέσα για να μην "χυθεί" η γέμιση κατά το ψήσιμο και τυλίγουμε σε φλογέρα.
Τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου που την έχουμε αλείψει με βούτυρο ή την έχουμε καλύψει με αντικολλητική επιφάνεια ή αντικολλητικό χαρτί.
Περιχύνουμε με το βούτυρο που μας περίσσεψε και ψήνουμε μέχρι να τις δούμε να ροδίσουν (γύρω στα 15 λεπτά).
Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή ακόμα καλύτερα σε μια σχάρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμμάτων ή σε μπαιν μαρί και μετά περιχύνουμε τις φλογέρες με την λιωμένη κουβερτούρα.
Καλή σας μέρα!! -:))
Tante Kiki
50 Comments
No