Οι πατάτες της ανακύκλωσης... ένα νοστιμότατο πιάτο!


Δύο μερίδες κοκκινιστό κρέας ξεχασμένες για δύο μέρες στο ψυγείο! Δύο μερίδες που κανείς δεν τις θέλει πια και στέκονται εκεί μέσα στο μπολ, καταφρονημένες απ' όλους! Ο καθένας μια δικαιολογία! Κι όλοι μαζί το ίδιο τροπάρι... δεν θέλουμε το κοκκινιστό κρέας της Κυριακής!!! Χαααα! νομίζετε!!! Για να δούμε ποιός θα πει την τελευταία λέξη!!!!
Δέκα το πρωί! Το εν λόγω μπολ βγαίνει από το ψυγείο ενώ 4 μεγάλες πατάτες κομμένες στη μέση σιγοβράζουν επάνω στην ηλεκτρική κουζίνα! Λίγη φέτα και ένα κομμάτι κατακίτρινο κασέρι έχουν στηθεί μπροστά στον τρίφτη για να μετατραπούν σε τρίμματα και να χαρίσουν νοστιμιά στο... σσσσ! Δεν πρέπει να μας ακούσουν!!! Το multi, τα μαχαίρια, τα κουτάλια "παίρνουν φωτιά"... το κρέας ψιλοκόβεται και γίνεται ένα με τα τυριά και λίγη κρέμα γάλακτος, μερικά μπαχαρικά έρχονται τρέχοντας να χαρίσουν τη δική τους νοστιμιά κι όλα μαζί καταλήγουν ...πού;;; Θα δείτε...
Προς το παρόν, ας δούμε τη συνταγή...
Περιττό να σημειώσω ότι οι πατάτες ...εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ από τη στιγμή που βγήκαν από το φούρνο υπό των ήχο επιφωνημάτων ικανοποίησης και η ανακύκλωση στέφθηκε με περισσή επιτυχία!!! -:)))
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες πατάτες κομμένες στη μέση
2 μερίδες κοκκινιστού κρέατος με τη σάλτσα του
1/2 φλ.τσ. τυρί φέτα θρυμματισμένο
1/2 φλ.τσ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας τριμμένο
το εσωτερικό από τις πατάτες λιωμένο με το πηρούνι 
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά ή 1/2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1/3 κ.γλ. μπαχάρι
200 ml (1 κουτί) κρέμα γάλακτος
Αλάτι και λευκό πιπέρι
1 κόκκινη πιπεριά για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε στη μέση τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά (τόσο όσο να τρυπιούνται με το πηρούνι αλλά να μην λιώνουν).
Μόλις βράσουν τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τέλος, μόλις κρυώσουν βγάζουμε ένα μέρος από τη σάρκα τους δημιουργώντας μια ...βαρκούλα.
Βάζουμε το κοκκινιστό κρέας με τη σάλτσα του και τη σάρκα από τις πατάτες στο multi και τα ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε τη φέτα και το κίτρινο τυρί, την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, το μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Γεμίζουμε  με το μίγμα αυτό τις πατάτες.
Τοποθετούμε μια ροδέλα κόκκινης πιπεριάς επάνω σε κάθε πατάτα και ψήνουμε τις γεμιστές πατάτες για 20-25 λεπτά.
TIPS
* Eάν θέλουμε μπορούμε αντί για κοκκινιστό κρέας να χρησιμοποιήσουμε κιμά που έχουμε κάνει για μακαρόνια.
* Επίσης, μπορούμε να γεμίσουμε και ντομάτες με το μίγμα αυτό και να τις ψήσουμε μαζί με τις πατάτες, στο ίδιο ταψί.
Tante Kiki
37 Comments
No