Γρήγορη μους σοκολάτας με kahlua: Όταν η υπογλυκαιμία χτυπάει κόκκινο!


Μια μους σοκολάτας πάντα χρειάζεται. Ειδικότερα μια μους που γίνεται ταχύτατα και δεν έχει αβγά, όπως είναι η μους σοκολάτας που φτιάχνει η αδερφή μου και είναι μια από τις σοκολατένιες σπεσιαλιτέ της (όπως συμβαίνει και με κάθε ...δηλωμένο, αξιοπρεπή σοκολατομανή).
Από πού βρήκε τη συνταγή... θα σας γελάσω και δεν το θέλω, η γυναίκα. Έχει όμως τόσο σημασία; Φαντάζομαι πως όχι γιατί εκείνο που, πραγματικά, "μετράει" είναι η ευκολία και η γεύση ενός γλυκού.
Και η μους αυτή δεν υπολείπεται σε γεύση αλλά ούτε σε ευκολία. Είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψετε όπως τη λάτρεψα κι εγώ από την "πρώτη φορά που συναντηθήκαμε" ...όχι με την αδερφή μου ... με τη μους εννοώ! χαχαχα
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φυτική σαντιγύ 500 γρ. ψυγείου
400 γρ. κουβερτούρα ( 2 κουβερτούρες)
2 κ.σ. λικέρ kahlua
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί (ή σε μπολ πάνω από νερό που βράζει) τις 2 κουβερτούρες.
Χτυπάμε τη σαντιγύ, προσθέτοντας το kahlua και σιγά σιγά το κρύο ζαχαρούχο γάλα.
Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα. 
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο και μετά το σερβίρουμε με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή, γιατί όχι, με ένα κουτάλι.
Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας, σιρόπι φράουλας ή φράουλες φρέσκιες, σαντιγύ, ξηρούς καρπούς καβουρντισμένους ή γλυκό κουταλιού βύσσινο και ένα πουράκι σοκολάτας.
TIPS
* Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας και 1 κ.σ. καφέ φίλτρου με γεύση σοκολάτα ή να αντικαταστήσουμε το λικέρ kahlua με κονιάκ ή ρούμι ή να μην βάλουμε καθόλου το kahlua και να γίνει μια αμιγής μους σοκολάτας.
Επίσης, αντί για φυτική σαντιγύ ψυγείου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουτί σαντιγύ Morfat, έτσι ώστε μπορούμε να έχουμε πάντα τα υλικά για την παρασκευή της, στο ντουλάπι της κουζίνας μας.

14 σχόλια:

  1. Kαταπληκτική, δεν κατάλαβα όμως σε ποιό σημείο ενσωματώνουμε τις κουβερτούρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, διευκρίνησέ μας το σημείο που λέει η Λίλα Κική μου, για να δοκιμάσουμε κι εμείς τον σοκολατο-πειρασμό της αδελφούλας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίλα και 'Ελενα, κατά λάθος στην πληκτρολόγηση μου έφυγε. Την προσθέτουμε μετά το γάλα κι εγώ την πρόσθεσα στην ανάρτηση. Να είστε καλά για την επισήμανση... πολλά φιλιά και περιμένω τις εντυπώσεις σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλό μήνα!
    Το γλυκάκι σου μου άνοιξε την όρεξη...είμαι στο γραφείο και έχω μιά πείνα!
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ξερες μόνο τι μου κάνεις μωρε φίλη!!!Τα φιλιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με τέτοιους πειρασμούς θα καταστραφούμε!!
    τραβάτε με κι ας κλαίω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όντως γρήγορη και εύκολη Κική μου. Τη σημειώνω γιατί έχω και ένα θέμα με τα ωμά αυγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη συνταγή! Απλή και με καταπληκτικό συνδυασμό υλικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. dhmhtra καλημέρα, καλό μήνα και καλώς ήρθες!
    "Στον δικό μου υπέροχο κόσμο", ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, Katerina, Vita ! Όσο για τη συνταγή είναι πράγματι εύκολη, νόστιμη και ...χωρίς αβγά!!!
    Καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Looks and sounds like my kind of mousse; a must try!
    Rita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι μπράβο, συνταγή express, πριν μας έρθει το υπογλυκαιμικό σοκ! Καλά τα έγραψες αγαπητή Κική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μους είναι το αγαπημένο μου γλυκό...θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και υπογλυκαιμία να μην έχεις, μόνο που το βλέπεις θες να του ορμήξεις!!!!!!
    Καλημέρα και φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πολυ απολο και τοσο τελειο!!!! μπραβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!