Κοτόπουλο στο τηγάνι, αρωματισμένο με δεντρολίβανο και σάλτσα barbecue :


Καλημέρα σας! Τί μου κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά... παρά τον απίστευτα άστατο καιρό... Η άνοιξη προχωράει προς το τέλος της αλλά εγώ, τουλάχιστον ακόμη δεν το συνειδητοποίησα ότι εντός ολίγου θα έχουμε καλοκαιράκι!!! 
Εκείνο που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι,  μετά το Πάσχα, άρχισα να ετοιμάζω πιο γρήγορα πιάτα. Λίγο η δίαιτα, λίγο τα εντατικά μαθήματα και το πλήθος των διορθώσεων ενόψει των εξετάσεων, για τα πτυχία των Γαλλικών, την ερχόμενη εβδομάδα (το άγχος "χτυπάει κόκκινο"), "κυνηγάω" τις εύκολες και γρήγορες συνταγές που δεν υστερούν, όμως, σε γεύση.
Το σημερινό κοτόπουλο έχει όλα τα χαρακτηριστικά... χρόνος προετοιμασίας: μόλις 20 λεπτά!!!
Η γεύση του "απογειωμένη" (εφόσον καταναλώνεται την ίδια μέρα γιατί την επομένη, αν ξαναζεσταθεί, έχει χάσει πολύ μεγάλο μέρος της νοστιμιάς του) κι όσο για ...λερωμένα σκεύη μετά τη διαδικασία... το τηγάνι που ψήθηκε, το μαχαιροπήρουνο και το πιάτο για κάθε συνδαιτημόνα !!!!!! Ωραίος υπολογισμός ... δεν συμφωνείτε; χαχαχα
Και να η συνταγή...
ΥΛΙΚΑ για 1 άτομο
1 φιλέτο κοτόπουλου
3 κ.σ. λάδι
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1/2 κ.γλ. ξερό 
Αλάτι και Πιπέρι
4-5 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. σάλτσα barbecue
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε το φιλέτο και το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και 1 φλ. νερό. 
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το πιπέρι. Το αλάτι το προσθέτουμε όταν έχει τελειώσει, σχεδόν, το νεράκι.
Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για να ψηθεί, περίπου 15 λεπτά. 
Εάν το τηγάνι μας δεν είναι πολύ βαθύ, έτσι ώστε το κοτόπουλο να σκεπάζεται άνετα από το νερό, τότε μόλις βράσει λίγο από τη μία πλευρά το γυρίζουμε από την άλλη για να βράσει καλύτερα.
Μόλις το νερό κοντεύει να τελειώσει, ελέγχουμε εάν το φιλετάκι μας έχει μαλακώσει... εάν ναι, τότε αφήνουμε το νερό να τελειώσει και να μείνει με το λάδι του ώστε να σωταριστεί ελαφρώς για να γίνει νόστιμο.
Εννοείται, πώς εάν το φιλέτο δεν είναι έτοιμο, τότε προσθέτουμε κι άλλο νερό και αφήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά.
Μόλις το κοτοπουλάκι σωταριστεί και από τις δύο πλευρές, τότε το βγάζουμε σε πιάτο για να ετοιμάσουμε, στο ίδιο τηγάνι, τη σάλτσα του.
Στο τηγάνι που έχει το ζουμάκι και το λαδάκι του κοτόπουλου, προσθέτουμε το γιαούρτι και τη σάλτσα barbecue και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και περιχύνουμε το κοτόπουλο. 
Μπορούμε να το φάμε σκέτο με ψωμάκι ή να το συνοδεύσουμε με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες φούρνου.
Καλή όρεξη!!!
Tante Kiki
7 Comments
No